Devlet keriz değildir!

Yayın Tarihi: 11/08/10 07:30
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Dün sabahki gazete haberlerini görünce biz de tedirgin olmuştuk. Turizm sezonunun ortasında 27 otelin elektriklerinin kesilmesi haberi öyle yenir yutulur bir haber değildi.

Hele de bazılarından müşterilerinin çıkırılıp bayka otellere yerleştirilmeleri insafsızlığın da ötesinde bir şeydi. Sonra öğrendik basın biraz olayı abartmış.
Elektriği kesilen otel sayısı 4 taneymiş.

Kendimi Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un yerine koydum. Şahsen ben olsam, turizm sezonunun ortasında öyle bir karar almaz, en azından sezonun bitmesini bekler sonra da otellerin boğazına sarılırdım.

Bakan Atun, doğal olarak bu kararından ötürü otelcilerden büyük tepki aldı.
Ama şu da var ki 50 TL için elektriği kesilen sıradan vatandaştan da taktir topladı.

Çünkü bizim ülke olarak en büyük sorunumuz sosyal adalet anlayışının olmayışıdır. Yıllardan beridir hep birileri torpilli ve imtiyazlı kesim olurken, büyük bir kesim ise mağduru oynamaktadır.

Şimdi yapılması gereken bu kararın uygulanmasının devamını sağlamak ve kalın enseli dediğimiz iş insanlarının da varsa borçları gidip şalteri indirmek ve bu ülkede her yurttaşın eşit olduğunu göstermektir.

Umarız bu bir kıvılcım olur ve diğer tüm kulvarlara da yansır ve devletin gözünde herkes eşit muamele görür.

Dün, öğlen saatlerinde Bakan Atun ile telefonda da görüştük. Yapılan çağrıdan sonra 20 otel sahibinin borçların ödediği ya da taksitlendirme yolunu seçtiğini, böylelikle Kıb-Tek'in kasasına 1 trilyon lira para girdiğini söyledi.

Bundan böyle bu konuda adaletin sağlanacağını ve kimseye taviz verilmeyeceğini de ekledi. Bunun yapılmadığı taktirde çok kısa sürede Kıb-Tek diye bir şeyin ortada kalmacağınının altını çizdi.

Bir de Kalkınma Bankası'ndan yıllar önce alınan ama geri ödenmeyen krediler var. Bakan Sunat Atun bu konuda da artık sona gelindiğini ve mahkemeden karar çıkar çıkmaz 24 otelin satılacağını söyledi. Otelle haciz kararı çıkması tabi ki içimizi acıtır ama, eğer zamanında aldığın krediyi ödememekte direnirsen, bu arada padişahlar gibi yaşamaya devam edersen bundan daha doğal bir sonuç olur mu?

Artık bu devletin keriz olmadığını göstermek için iyi bir başlangıç. Bu kararların devamını bekliyor, genç bakanı gönülden kutluyoruz. Ve umarız doğru kararlar, kendisinin siyasi yaşamını olumsuz olarak etkilemez.

Okur Görüşü

Levent bey, üzülerek söyleyeyim ki Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımı hiçbirimizin arzu etmediği yönlere doğru gitmekte ve bu aynen sizin dediğiniz şekilde olmaktadır. Buna üzülmemek elde değil fakat bunu gerek bizim yönetiçilerimiz gerekse Türkiyenin ilgili bürokratları ve sorumlu medya mensupları doğru teşhis koyup düzeltmezlerse işte o istemediğimiz yol ayrımına götürülmüş olacağız.

Umarım o duruma gelmeyiz. Son zamanlarda bu konuda kötümserliğimi ve endişelerimi yazınızı okuyunca paylaşmak istedim. İyi çalışmalar.
(Hakkı ÖNEN- G.MAĞUSA)

Prof.Dr.Bülent YORULMAZ

10

Kıbrıs Türk kültür ve tarihine katkı koyduğu için

Fırıncılar Birliği

2

Ekmek fiyatını 85 kuruşun da üstüne çıkarmak istedikleri için

Haberdar Gazetesi

1

Dünkü sür manşetinde Kıbrıslı-Türkiyeli ayırımcılığını körükleyen yazıya yer verdiği için

Harun ABİŞ

1

Aşırı alkollü araç sürüp 9 kişinin yaralanmasına neden olduğu için

Osman IŞISAL

Değirmenlik Belediye Bşk

0

Halk dansları gösterisinde konuşma yapmadığı ve erken terkettiği için

(Vatandaştan gelek istek üzerine)

İftar

Temel köyde imamlık yapıyormuş İftar saati yaklaşmış Bütün
köylü de oturmuş iftar açmak ezanı bekliyomuş
Temel çıkmış
minareye:
- Allahuekber Allahuekber
Köylü Temel'in sesini duyunca Bismillah deyip oruçlarını açmışlar

Biraz sonra minareden Temelin sesi gelmiş
- Allahuekber Allahuekber ses deneme 1-2-3 ses deneme!

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları