"Milletvekili gömleği..."

Yayın Tarihi: 13/08/10 07:19
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Mustafa Arabacıoğlu en çok saygı duyduğum vekiller arasındadır. Dürüstlüğü, düzgün duruşu ve lekesiz siyasi geçmişi vardır. Boşa konuştuğunu hiç duymadım. İçi neyse dışı da odur. Tek eksikliği biraz cesaretsiz oluşudur.

Önceki gün yaptığı bir açıklamada milletvekili gömleğinin artık kirlendiğini, bunu çıkarmanın zamanının da geldiğini söyledi. Doğrudur, gömlek kirlenmiştir, kokmaya başlamıştır, üzerindeki lekeler çıkarılamayacak kadar koyudur. O kirli gömleği çıkarıp atmaya da katılırım. Ama pes edip gitmeye asla!

Arabacaoğlu gibi temiz birisi de siyaset sahnesinden çekip giderse, temiz olan gömlekler de hızla kirlenecek, onun üstündeki lekeler hepimizin alnına kara birer leke olarak ebedi kalacaktır.

DP'den istifa eden iki milletvekili belliki çok yakında UBP'ye geçecektir.
Onlar oy aldıkları kendilerine inanan ve güvenen insanların yüzüne bundan böyle nasıl bakarlar kendi sorunudur.

Ama perde gerisinde DP'nin gerçekten de bitirilmesi olayı olduğu da artık gün yüzüne çıkmıştır. Ayrıca bize göre bu oyunun ardında sadece UBP değil, sınır ötesi güçlerin de bulunmaktadır.

DP'nin bitirilmesinden daha ziyade 'Denktaş' ismidir ana hedef. Geçmişten kalan bir hesaplaşmanın, günümüze yansımasıdır. Geçmişte bir takım güçlere kafa tutan, bayrak açan, ağır eleştirilerde bulunan Denktaşlar şimdi bunun bedelini ödemeye zorlanmaktadır.

Bu tezgahlar DP'yi ya da Denktaşları bitirir mi önümüzdeki süreçte göreceğiz. Uzun bir süredir muhalefette olan DP bu süreçte budanmaya çalışılmış, altı oyulmuş ve bu kez son darbe vurulmuştur. Bize göre bu son büyük darbe DP'yi devirmeye, yok etmeye, fosilleştirmeye yetmez. Kim ne derse desin bu partinin, ya da Denktaş isminin bu ülkede yüzde 10 civarında kemikleşmiş bir seçmen kitlesi vardır.

Eğer Serdar Denktaş, parti içinde yeni bir akım başlatır, partinin Denktaş Partisi değil de Demokrat parti olduğunu tabanına kanıtlayabilirse, bunun için demokrasi çarklarını biraz daha hızla çevirirse, aksine mağdur durumu kendisine avantaj sağlayacak etkenlerin başında gelmektedir.

Bundan belki de 10 yıl kadar önce bir sohbette partinin devrik başkanı Hakkı Atun, iki elini açıp "Ben bu çocuğa bu partiyi altın tepside verdim, bak şunun partiyi nerelere getirdiğine" diye sitem etmişti.

Çünkü Hakkı Atun başkanlığında DP ilk seçimlerde yüzde 29 oy alırken, bir sonraki seçimlerde Serdar Denktaş başkanlığında oy oranı yüzde 20'ye düşmüş ve parti düşüşe geçmişti.

O düşüş hep devam etti ve parti bir türlü ıslah olmadı. Şimdi yüzde 10'larda seyrediyor. Demek ki Serdar Denktaş için artık dinlenme zamanı gelmiştir.
Her ne kadar siyasette en olgun dönemini yaşasa da geçmişte yapılan hatalar kolay unutulmamakta ve yaşanan son gelişmeler de bunu kanıtlamaktadır.

DP bundan sonra kirlenen gömleklerin çıkarılıp, temiz siyaset için gündem yaratabilirse, bu partiyi devirmeye kimsenin gücü yetmez.

DP, TDP'ye teklif götürecek

DP'den istifa eden iki milletvekilinden sonra Meclis'te iki sandalyesi kalan DP'nin, Meclis'te üç sandalyesi olan TDP'ye grup kurulması için teklif götüreceği ve işbirliği önereceği belirtiliyor.

İki partiden oluşacak olan grubun isminin Demokrasi Gurubu olacağı söylenirken TDP'nin bu konudaki cevabı merakla bekleniyor.

Kaşif: Görevimin başındayım!

Sağlık Bakanlığı'ndan alınacağı iddia edilen Ahmet Kaşif bakanlıkta yapılacak çok işin olduğunu ve bunları çözmeden de hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi.

Geçmiş hükümetten kalan borcun kendilerini sıkıntıya soktuğunu bu yüzden ilaç ve araç gereç sıkıntısı yaşadıklarını belirten Kaşif, görevinin başında olduğunu ve gitmeye de niyetli olmadığını ifade etti.

Ahmet KAŞİF

Sağlık Bakanı

10

Hastaların yurt dışına gitmesini önleyecek olan YDÜ ile yapılan işbirliği anlaşmasından dolayı

Gümrük Müdürlüğü

10

Ercan'da yapılan operasyonda çok sayıda kaçak telefona el koydukları için

İhtiyat Sandığı

1

Mimoza Otel'in devlete olun borcunu son 10 yıldır tahsil edemediği için

Sümer AYGIN

Girne Belediye Başkanı

1

Belediyenin yan kuruluşu olan şirkette kayıt dışı işçi çalıştırdığı için

Cafer Gürcafer

Mimoza Otel

1

Devlete olan kira bedelini 10 yıldır ödemediği için

Pazarlamacı..

Pazarlamacı

Elektrik süpürgesi satıcısı, bir apartman dairesinin kapısını çalmış, kapıyı açan bayana
- "Hanımefendi, bu elimde görmüş olduğunuz kovanın içinde at pisliği var!" demiş ve bu bir kova pisliği evin içine doğru savurarak döküvermiş.
Sonra da
- "Hanımefendi, elimdeki elektrik süpürgesi ile 10 dakika içinde bunu temizleyemezsem, bu pisliği yiyeceğim..!"
Kadın satıcıya şöyle bir bakmış
- "Beyefendi, üstüne domates sosu da ister misiniz?
Elektrikler kesik de ....

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları