Demek ki ders almamışız!

Yayın Tarihi: 14/08/10 07:37
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Devletsek, bazı hassas konularda devlet politikaları üretilmeliydik. Beceremedik, ayrıca geçmişten de dersler çıkaramadık. Oysa geçen yıl üniversiteler konusunda ciddi uyarılar yapılmıştı. ÖSS sonuçlarına göre KKTC'de kayıt yaptıracak öğrencilerin sayısındaki büyük düşüş, bu kez daha da iç karartıcı çıktı.

Bu da demektir ki artık üniversiteler cepten yiyor. Hem de çok hızlı bir şekilde. İki sene daha böyle devam ederse ve yeni kayıtlardaki düşüş hızla devam ederse, iki sene sonra okulaların yarısı boşalmış olacak ve belki de gelirler giderleri karşılamadığından kapılara kilitler asılacak.

Üniversite söktörü turizm sektörünü sollayarak lokomatif sektör konumundaydı. Turizmde olduğu gibi bunda da kıymet bilemedik. Öğrenci sayısını arttıracağımıza cevizcinin çuvalından yemeyi tercih ettik. O çuval boşalınca diz dövüp, başımızı duvarlara vuracağız ama iş işten geçmiş olacak.

Şimdi bu devlete sormaz mıyız; Yıllardan beridir üniversite sektöründe niçin bir devlet politikası belerlenmedi diye!

Gelmiş geçmiş hükümetlere sormaz mıyız, bu konuda niçin hükümet politikası üretilmedi diye"

Gelmiş geçmiş bakanlara sormaz mıyız, hangi bakanlık bu işi ciddiye alıp da, bu günkü tehlikeleri hiç görmedi mi diye!

Türkiye'deki vakıf üniversiteleri ya da Türki devletlere olan akış, sadece bahane! Biz kendimize bakıp bu düşüş niye diye soralım önce... Ne yaptık ne ettik de öğrenciyi kızdırdık, onlar da gittikleri yerde bizi sürekli kötülediler, hiç kimsenin umurunda oldu mu acaba?

Öğrenciyi yolunacak kaz gibi görenler şimdi bu ülkeye yaptıkları kötülüğe yanıyorlar mı acaba? Umarız ders alırız bu kez! Çünkü gidişat iyi gidişat değil...

Ülkenin iki önemli sektörü var, birisini KTHY'yi sezon sonu kapatarak resmen kendi elimizle darbeledik, diğeri üniversiteler inişteyken kılımızı bile kıpırdatmadık, bir sene boyunca kış uykusuna yatıp keyip çattık.

İşte sonuç ortada; Acaba önce turizm sonra da üniversiteleri dipsiz kuyuya atınca, sarılacak neyimiz kalacak ki?

Aslanbaba da UBP yolcusu!

DP'den ayrılarak bir süredir bağımsız olarak kalan İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın da Meclis açılmadan önce UBP'ye katılacağı bildiriliyor. Bu konuda Başbakan İrsen Küçük ile bir kaç kez telefonda görüşen Aslanbaba'nın UBP'den bakanlık istediği ancak olumlu cevap alamadığı da ifade ediliyor.

Töre: Yangın uçaklarımız geliyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyareti sırasında yapılan mutabakat çerçevesinde önümüzdeki yıl yangın uçaklarına sahip olacaklarını söyledi.

M-18 tipi küçük uçaklardan oluşan ve 2 ton su taşıyabilen 2 ya da 3 uçağın Türkiye tarafından KKTC'ye verileceğini söyleyen Töre, bunun yanı sıra Anamur'da da daha büyük yangın uçaklarının konuşlandırılacağını ve bunların da gerektiğinde 20 dakika içinde KKTC'ye geleceğini belirtti.

Hasan MERTKAN

Gümrük Memuru

10

Kaçak telefon operasyonunda gösterdiği başarı ve gayretlerinden dolayı

Narkotik Şube Ekibi

10

Yaptıkları operasyonda önemli miktarda uyuşturucu ihtiva eden ilaç ele geçirdikleri için

Feridun ADAHAN

1

Ülkeye yasa dışı yollardan yasal olmayan ilaçlar soktuğu için

Mustafa Hacı ALİ

İşadamı

1

Tavuk ve yumurta sektöründe haksız rekabet yaratarak küçük esnafı zor durumda bıraktığı için

Hava-Sen

1

KTHY çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için yeteri kadar ağırlığını koymadığı için

Temel'in gazetesi

Temel bir dağ başında oturuyormuş ve en büyük zevki günlük gazete okumakmış fakat tembelmiş ve gazete alabileceği tek yer oturduğu dağın eteğindeki bakkalmış. Bu iş için hep Fadime'yi gönderirmiş. Fadime bir gün sıkılmış ve pazartesi günü 7 tane o günün gazetesinden almış. Ve pazartesi günü bir gazete verip diğerlerini saklamış. Ertesi gün Temel gazete isteyince dün aldığı gazetelerden birini ben çıkıyorum deyip işlerini hallettikten sonra çıkarıp vermiş. Çarşamba günü yine Temel gazete istemiş… Fadime yine işlerini halledip Temel'e gazeteyi vermiş.
Perşembe günü yine Temel gazete istemiş, Fadime yine vermiş. Akşama doğru Temel Fadime'yi çağırıp
"Fadime" demiş.
"Dünyada ne salak insanlar var; dört gündür aynı adam aynı yerdeki ağaca arabasını çarpıyor"

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları