Hükümetin notu 5.45!

Yayın Tarihi: 16/08/10 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Bir süredir bu sayfada yayınlamaya başladığımız "günün karnesi" köşesi bir ilk olduğu için okuyucu tarafından büyük ilgi görüyor. Vatandaş, çevresinde ve ülkede olup bitenleri anında ya telefon ya da mail yoluyla bize ulaştırıp bunlar karşısında kendi notunu verirken, notu alanların bazıları da ya tepki gösterip anında telefona sarılıyor ve bizi arıyıp tepkilerini koyuyorlar, ya da notları yüksek olduğu için memnuniyetlerini bildiriyorlar.

Bu hafta sonu sevgili kızımla hem tatil yaptım hem de çeşitli sektör temsilcileri ile görüşüp kabineyi oluşturan bakanlara not vermelerini istedim.
Keyifli bir tartışma ortamı oldu bizim için, ayrıca zaman zaman büyük tartışmalar da yaşandı.

Ayrı sektörlerden 10 kişi ile oturduk bir masa etrafına, işte sonuçlar; Kabinenin başı Başbakan İrsen Küçük'e 10 kişi tarafından verilen notları toplayıp 10' a böldüğümüzde sonuç olarak 6 rakamına ulaştık. Başbakan'ın Türkiye ile ilişkileri göze batan ilk gözlemdi. Paket konusunda kararlılığı, kendi siyasi geleceğini riske alması olumlu olarak nitelendirildi.

Kabinede en yüksek not Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel'e çıktı. Ortalamada 7 alan bakan Tokel, verdiği sözleri tuttuğu ve yapamayacağı sözleri vermediği için bu kadar yüksek not aldı. Bu arada müsteşarının da işbilirliği Tokel'in notunu yükseltti.

Yaptığımız ankette Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in notu 6 olarak belirlendi. Kaşif'in sadece sigara yasağında başarısız olduğu ve bu konuda yeteri kadar olayın üstüne gitmediği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün not ortalaması 5 olarak belirlendi. Hüseyin Özgürgün'ün daha fazla dış temaslar yapması gerektiği üzerinde görüş birliği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı İlkay Kamil, tecrübeli bir siyasetçi olmasına rağmen, halkla ilişkiler yönü zayıf bulundu ve notu da 5 oldu. Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, hem eğitim hem de turizm konusunda değerlendirildi, iyi bir hatip olduğunda karar kılındı ve ortalamada 6 aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, bakanlar arasında en şanssız bakan seçildi. Saner'e oy verenler kendisinin bazı saplantıları olduğunu, ekip çalışmasına çok fazla önem vermediğini ama verdiği sözü de tuttuğunu belirlediler. Saner'in oy ortalaması da 6 çıktı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'a biz çok daha yüksek bir not çıkacağını tahmin ediyorduk. Yapılan tespitte, Atun'un gözü kara ve kararlı bir bakan olduğu ancak ekibinin yanlış kişilerden oluştuğu ordaya çıktı, o da ortalamada 6 aldı.

Hükümetin en riskli bakanlığının başında olan Ersin Tatar da 6 alanlar arasında yer aldı. Tatar'ın teknik konuları iyi bildiği ama iyi bir yönetici olmadığı görüşü ağırlık kazandı.

Kabinenin en düşük notunu Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu aldı. Ortalamada 4 notunu alan bakanın hükümette en fazla partizanlık yapan ve kendi partisi dışındaki kişelere acımasız olduğu ortaya çıktı.

Çiçeği burnunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre'ye de 5 notu verilirken, çalışkan ve özverili bir bakan olduğu ancak tarımı ülkenin öncü sektör yapacağı vaadinin gerçeklerle bağdaşmadığı görüşünde birleşildi.

UBP hükümeti bakanlarına tarafsız kişilerce verilen notlar sonrasında bir ortalama alındığında, hükümetin kamuoyu gözünde not ortalamasının 5.45 olduğu ortaya çıkıyor.

Bu hükümetin tüm sıkıntılara ve alınan kararların getirdiği neticelere göre geçer not alması bizce hiçde fena bir sonuç değildir. Zaman zaman tarafsız kişilerle oluşturulacak ekiplerle kabine üyelerine not vermeye devam edeceğiz. Umarız bakanlarımız bu sonuçlardan kendilerine düşen gereken payı çıkarırlar.

Okur Görüşü
"Oturan koltuğa mıhlanmış!.."

"Değerli abim, kirlenen milletvekilliği değildir, o makama gelen bazı kişiler kirlidir. Bazı şahısların hangi ayak oyunlarıyla o makama geldiklerine seçim dönemlerinde şahit oluyoruz. Haa ben bunun sadece o makama erişmiş kişilerin suçu olduğu kanısında değilim. Halkımız da kendisine layık olanı seçiyor aslında.

Demek oluyor ki; halkımızdsan da bazıları bu kirliliğe dahil olmuş. Bu sebeple halkımızın kendisine gelmesi gerekir. Düşünebiliyor musunuz, genç bir ülkeyiz 34-35 yıllık bir mazimiz var, ülkemizde o kadar şey değişmiş olmasına rağmen, bir şu milletvekillerini değiştiremedik. İlkokulda okurken isimlerini duyduğum adamlar, üniversite bitirdiğim, master yaptığım, şimdi de doktora yapacağım halde hala daha ordalar. Bu nemenem bir koltukmuş ki oturanı bırakmıyor ya da koltukta suç yok oturan koltuğa mıhlanmış.

Herhalde elli yaşıma geldiğimde mevcutları bastonları ile hala daha otururken görmek pek şaşılacak durum olmasa gerek. Neyse bana göre kirlenen makamlar değil, o makamı dolduran zat-ı muhteremler. İlk önce beyinlerde, ardından benliklerde, sonra kurumlarda ve makam koltuklarında,en son da Devletimizin sisteminde artık bir değişim olmalı. Sağlıcakla…" (Mustafa SEDAT – PAŞAKÖY)

Okur Görüşü
"İstanbul'a çıkarma yapsınlar..."

"Türkiye"den ülkemize gelen çocuklar eğer oy kullanmış olsalar inanın toplumsal duyarlılıkları kaybolan politikacılar tarafından üniversite sektörü şaha kaldırılırdı. Bu zihniyet aynen Londra'da yaşayan toplumumuza karşı devam etmektedir. Ek yerleştirmeye başlanmadan önce başbakan, mili eğitim bakanı ve rektörleri de alıp İstanbul'a çıkarma yaparak, tüm basın yayın araçlarını kulanıp, çocukları üniversitelerimize davet etmelidir..
(Niyazi OLDUM-Mağusa)

Cehennem…

Adamın birisi ölmüş ve dünyadaki iyiliklerinden ötürü
cennete gitmeye hak kazanmış, ama cennette her şey normal
öyle dünyadaki düşlediği gibi değil. Çağırmış bir melek yanına demiş ben cehenneme
bir ziyaret yapmak istiyorum mümkün müdür ?
Melek tabi ki demiş ve cehenneme girmişler.
Adamın gördüğü ilk şey kocaman bir koltukta kurulmuş
bir adamın elindeki soğuk bira ve kucağındaki kadınla
televizyondaki maçı seyretmesi olmuş.
Çok sinirlenmiş ve meleğe hani bunlar acı çekecekti
hani yanacaktı bu nasıl iş demiş.
Melek cevap vermiş;
-Sinirlenmene gerek yok, adamın kucağındaki zaten kendi karısı ve elindeki bira da alkolsüz.

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları