Bu ülkeyi Atlas Jet mi yönetiyor?

Yayın Tarihi: 20/08/10 07:29
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

KKTC'de KTHY'nin iflas ettirilmesinden sonra hava yolu felç olunca, ücretler özel sektörün insafına bırakılıp fiyatlar uçunca, akıllı Rum şimdi zaten bizden çok daha ucuz olan fiyatlarını daha da aşağılara çekmek ve bizim pazarı ele geçirmek için yeni operasyonlar peşinde.

Şimdi Rynair adlı bir şirketle işbirliği yapıp fiyatları çok aşağılara çekecekler.
Haliyle Kıbrıs Türkü de bundan böyle Avrupa uçuşlarında Larnaka limanını tercih edecek ve Rum ekonomisi bayram edecek.

Geçenlerde Kıbrıs Postası haber sitesinin yaptığı bir ankette Kıbrıs Türklerinin üçte birinin Larnaka Havaalanı'nı tercih ettiği ortaya çıkmıştı.

Bilet fiyatları biraz daha düşünce göreceksiniz artık en azından iki Kıbrıslı Türkten bir tanesi Avrupa uçuşlarında Larnaka'ya yönelecek ve biz de arkalarından bakakalacağız.

Geçtiğimiz haftalarda gazetele ilan vererek burada acente arayan Onur Air adlı şirketin devreye girmesiyle rekabetin kızışacağı ve dolayısıyla fiyatların inişe geçeceğini tahmin ediyorduk. Yanılmışız!

Onur Air'in KKTCye uçmaması için şimdi bireleri perde gerisinde iş karıştırıyor. Daha açık yazmak gerekirse Atlas Jet'in bu firmanın KKTC pazarına girmemesi için büyük çaba içerisinde olduğu ve Türkiye'deki bakan dayılarını kullandığı söyleniyor.

Bu da demektir ki Atlas Jet biraz da pirelensin ve yükünü doldursun diye Kıbrıs Türkü pahalı uçmaya devam edecek. Yenir yutulur bir olay değildir bu!
Fiyatlarda bir denge unsuru olan milli havayolunun iflas ettirilmesinden sonra, şimdi ülkeye ucuz taşımacılık yapmak isteyen bir başka şirketin önünü kesmek ne Atlas Jet'e yakışmakta, ne de buna göz yummak KKTC hükümetine yakışmayan bir davranıştır!

Oldu olacak Atlas Jet yöneticileri KKTC yönetimini de devralıp, keyiflerince bu ülkeyi yönetsin de topyükün iflasımız da tescil edilmiş olsun!

Tancer: Serdar Denktaş, Türkiye karşıtlığına soyundu!

DP'den istifa eden Girne Milletvekili Mehmet Tancer, istifa nedenlerinden birinin de genel başkan Serdar Denktaş'ın Türkiye karşıtı sendikal eylemlere destek vermesi olduğunu söyledi.

Hiçbir Kıbrıs Türkünün Türkiye karşıtlığına soyunmasının lüksü olmadığını belirten Tancer, Serdar Denktaş'ın Türkiye karşıtlığı sergilenen eylem ve mitinglerde boy göstermesinin kabul edilemez bir hata olduğunu ve DP tabanından da kendisine bu yönde büyük tepkiler geldiğini ifade etti

Hasipoğlu: Serdar'ın seçilmişlere fobisi var!

Mağusa Bağımsız milletvekili Ertuğrul Hasipoğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın seçilmiş vekillere karşı fobisi bulunduğunu iddia etti. Bu nedenle kendisinin partili hiç bir vekile önem vermediğini de belirten Hasipoğlu, Serdar Denktaş'ın yanında bulundurduğu vekil olmayan bir kaç kişi ile partiyi yönetme hastalığı bulunduğunu kaydetti.

KAMU-SEN

10

Ölüm cezasına çarptırılan İranlı kadının serbest bırakılması için KKTC'de kampanya başlattığı için

Kemal DÜRÜST

Turizm Bakanı

9

Yıllardır icraata geçirilmeye beklenen Turizm Master Planı'nı Bakanlar Kurulundan geçirdiği için

Milli Eğitim Bakanlığı

2

Eğitimde tam gün uygulaması çalışmalarını sonlandırdığı için

ATLAS JET

1

Bilet fiyatları düşmesin diye başka havayo şirketlerinin KKTC'ye uçuy yapmasını engellediği için

Özyalçın Ltd.

1

Girne'de yeni temizlenen dere yataklarına inşaat artığı ve moloz döktüğü için

Almanların rakı merakı…

İki Alman Karl ve Hans,Türklerin neden bu kadar rakıya düşkün olduklarını ve içerken ne hissettiklerini merak etmektedirler. Konuyu araştırmak için İstanbul'a gelirler.Bir meyhane seçerek içeri girerler.Acemice etrafa bakındıktan sonra bir masaya oturarak yan masadakilerin söylediklerinin aynısını sipariş edip başlarlar mezeler eşliğinde içmeye.İlk kadehler bittikten sonra Hans, Karl'a sorar;
-Ne hissediyorsun?...
-Daha bir şey anlamadım. Devam edelim.
İkinci kadehten sonra Karl, Hans a;
-Nasıl gidiyor? Değişiklik var mı?
-Hiç bir şey yok. Devam edelim. Mezeler eşliğinde bir iki kadeh daha içildikten sonra Hans tekrar sorar;
-Ne hissediyorsun?
Karl ağırlaşan göz kapaklarını ağır ağır açarak;
-Sittir et simdi ne hissettiğimi! Hans, ne olacak bu Almanya'nın hali?

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları