Başbakan'ın formalite turları!

Yayın Tarihi: 25/08/10 07:42
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük'ün en büyük avantajı siyasetteki büyük tecrübesi. Bu yüzden partisindeki bir çok isimden bu konuda bir adım önde.

Hükümet kurma çalışmalarında da, diğer bazı bakanlar gibi panik açıklamalar yapmayıp, çok önceden herkesin nabzını yokladı.

Sadece koalisyon yapılacak parti değil, parti içindeki dengeler de çok önemli. Çünkü bir takım bakanlar bağımsız vekilleri alıp, bakanlıkkoltuğunu sağlama almaya çalışırken, parti tabanı ise vekil transferine karşı epey soğuk bakıyorlar.

İrsen Küçük, bugün heyetiyle birlikte Meclis'teki dört siyasi partiye gidip birkaç saat içinde temaslarını tamamlayacak. CTP ve DP ile koalisyon yapma ihtimali hiç yok!

Zaten sadece UBP değil, bu iki parti de UBP ile koalisyon yapıp ateşten gömleği giymeye hiç niyetli değiller. Geriye iki parti, yani TDP ve ÖRP kalıyor.

Bu iki parti de koalisyonun küçük ortağı olmaya hazır görülüyor. Her ikisi de birer bakanlığa dünden razı! TDP, koalisyona girip hükümet olmakla birlikte daha güçlü bir yapıya sahip olmak isterken, ÖRP biraz da olmakla olmamak arasındaki ince çizgide gidiyor.

Ancak, bugünkü parti ziyaretleri birer formalite olmaktan öteye gitmeyecek...
Yani dostlar alış verişte görsün misali! TDP ve ÖRP"ye büyük ihtimalle kasım kurultayına kadar bizi destekleyin denilecek ve bu iki parti de bunu kabul etmeyecek.

Başbakan İrsen Küçük, bugün basına yansımayacak olan bir görüşme daha yapacak. Küçük ve DP'den istifa eden Mehmet Tancer sabahın ilk saatlarinde buluşup son noktayı koyacak.

Hasipoğlu'nun katılımı ise çoktan ayarlandı. Yani, Hasipoğlu ve Tancer için artık UBP'li diyebiliriz.

Ardından, Ejder Aslanbaba, sonra da büyük ihtimalle Mustafa Gökmen UBP'ye katılıp 28 sayısına ulaşılacak. Buna bir de kurultaydan sonra UBP'ye geri dönecek olan Tahsin Ertuğruloğlu'nu dahil edersek 29 sayısı hiç de fena bir sayı değil. Ülkemiz siyaset tarihine şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun...

"Siyasiler hariç tüm halkımız davetlidir!.."

Toplumda siyasilere karşı oluşan güvensizlik ve bıkkınlık belediyelere de sıçradı. Cuma akşamı başlayacak olan 3. Karpaz Plaj Şenlikleri için şu sıralar yoğun bir çalışma içinde olan Yeni Erenköy Belediyesi bu kez etkinliklere bir açılım getirerek siyasileri davet etmeme kararı aldı.

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, siyasilere karşı oluşan büyük tepkiyi gündeme getirmek için bu kez etkinliklere milletvekili ve bakan çağırmayacaklarını söyleyerek siyasetçi dışındaki tüm vatandaşları festival açılış ve etkinliklerine davet etti.

Hani ihtiyaç yoktu?

Bundan bir süre önce Dipkarpaz İlokulu ve Ortaokulu'nda ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle 5 görevli hademenin işlerine son verilmiş ve olay bölgede infialle karşılanmıştı.

Bakanlık işten durdurulan personelin yerine yeniden istihdam yapılmayacağını açıklarken, bundan bir kaç gün önce 4 yeni ismin istihdam edildiği belirtiliyor.

Dipkarpaz'dan arayan vatandaşlar bunun insanlıkla bağdaşmadığını söylerken, bu olaya tepkilerinin büyük olacağını ifade ediyorlar.

Your browser may not support display of this image.

Fuat KAHRAMAN
Restorant Sahibi

10

İflasını açıkladıktan sonra gazetelere ilan verip bütün borçlarını ödeyeceğini ve bunun için zaman istediğini belirten ilanı için
Özay ÖYKÜN
Y. Erenköy Bld. Bşk

9

Halkın siyasetçileer olan tepkisine tercüman olmak için etkinliklere siyasetçi davet etmediği için
Credit West

9

Pakistan'a yapılacak olan yardımlarda öncü banka olduğu için
Unıversal Bank

9

Devlet bankaları en zor dönemlerinde esnafa kredi vermezken esnafın ayağa kalkması için kredi vermeye hazırlık yaptığı için
Milli Eğitim Bakanlığı

1

Dipkarpaz'da durdurulan hademeler yerine kendi partililerini istihdam yapıp partizanlık yaptığı için
Hizmetçi:

-Aloo?
Adam:
-Kızım benim, hanımı çağırıver sen bana
-Bir dakika efendim
-Alo
-Ne oldu kızım, hanım nerede?
-Ay beyefendi nasıl söylesem, hanımefendi yatak odasında biriyle beraber.
-Ne, bir adamla mı?
-Maalesef, beyefendi.
-Ne?!, hem de benim evimde ha! Bana bak kızım, git benim çalışma odama, aç masamın çekmecesini oradaki tabancayı al, ikisini öldür, emrediyorum sana, ayrıca üç de maaş ikramiye vaat ediyorum!
-Beyefendi, ben nasıl yaparım öyle şeyi?
-Yaparsın, bak telefonda bekliyorum, yürü haydi. İki el silah sesi duyulur..
-Alo, beyefendi
-Ne yaptın kızım?
-Söylediğiniz gibi silahı aldım, ikisini de öldürdüm efendim. Sonra da silahı havuza attım.
-Ne havuzu?
-Bahçedeki yüzme havuzuna beyefendi, nereye olacak?
-Ulan bizim villada yüzme havuzu yok ki, orası neresi Alooo?
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları