KTHY için dua edin!

Yayın Tarihi: 26/08/10 08:11
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

THY, yılın ilk altı ayında 278 milyon TL kar yapmış. Hem de bütün masraflar çıktıktan sonra. Helali hoş olsun! Tabi ki gurur duyduk. Ama içimiz de cız etti!

THY'nin daha bundan 10 yıl önceki durumunu da biliyoruz. Siyasilerin çiftliği olduğu ve tek sahibinin devlet olduğu THY. Yani şimdiki bizim KTHY'nin durumundaki hali...

Tamamen iflas etmiş, personelini bile ödeyemeyen, boğazına kadar borca batmış bir THY vardı.

Şimdi ise Türk halkının gururu olarak dünyanın bütün ülkelerine seferler gerçekleştiriyor. 10 binden fazla da personelini tıkır tıkır ödeyip 6 ayda da 278 milyon TL kar ediyor.

Elbette böyle bir kuruma gıpta ile bakılır. Ama biz isterdik aynen Türkiye'de olduğu gibi siyasi düzenin batırdığı THY örneği gibi KTHY'nin de şartları ne kadar kötü olursa olsun, ayağa kaldırılıp göklerdeki yerini alsaydı.

KTHY belki ekonomik olarak batmış bir şirketti ama tüm yaşananlara rağmen Avrupa'da en güvenilir şirketler arasında en üst sıradaydı.

KTHY konusu ve Atlas Jet olayındaki bazı gerçeklerin kamuoyundan bir sır gibi saklanması da anlamak mümkün değildir.

Bizim Ankara kaynaklı aldığımız duyumlara göre Atlas Jet ile yapılan işbirliğinde hukuki hiç bir işlem yapılmamış, şifayi bir sözleşmeden başka hiç bir şey yoktur.

Ayrıca Atlas Jet, sadece KKTC'de değil Ankara çevrelerinde de rahatsızlık yaratan bir konudur.

Ve yine çok büyük bir ihtimalle Atlas Jet ile önümüzdeki günlerde de bir anlaşma imzalanmayacak ve THY ile yapılan gizli çalışmalar neticesinde, KTHY'nin yeniden yaratılması sağlanacak ve böylelikle kırılan onurumuz da tamir edilecekti.

Ama bizim bazı bakanlarımız biraz boş boğazlık yapıp gereğinden önce açıklamalar yapınca, ortada bir güvensizlik tablosu oluşmuş ve THY ile yapılan çok özel çalışmalar da tehlikeye girmiştir.

Ankara buna tepkilidir, THY yöneticileri bu işten caymak üzeredir. Başbakan İrsen Küçük her ne kadar durumu düzeltici bir açıklama yapsa da bazı bakanlarının heyecanları nedeniyle zor duruma düşürülmüştür.

Şimdi durumun düzeltilmesi için dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmamıştır. Yeter ki KTHY kurtulsun ve KTHY amblemli uçaklar yıllarca olduğu gibi bundan sonra da milli havayolumuz olarak göklerde uçmaya başlasın.

Okur Görüşleri
"Üflediler ve söndürdüler..."

Sn. Özadam,

Sizce bu sistemin değişeceğine yönelik bir umut ışığı var mı? Varsa lütfen açıklayın. Mevcut yapı boşuna oluşturulmadı. Yavaş yavaş ve derinden... Ve her seferinde kurtarıcı oldu.

Onlar için Vatan -Millet- Sakarya. Vatandaşın saf ve temiz duyguları istismar edilerek karar vericiler tarafından. Bu güne kadar yaptıklarının üzerini hep bayrakla örttüler ve bundan sonra da prim yapan bu işi yapmaya devam edecekler hiç kuşkunuz olmasın.

Bir mum ışığına hasret kalan bu ülke insanı değil miydi mumuna üfleyecek insanlara tam yetki veren? Üflediler ve söndürdüler. Şimdi karanlıkta herkes birbirinin boğazına sarılıyor. Bütün mesele bu. Mumu yeniden yakıp aydınlatacak olanlar var ama onlar çoktan ezildi.
(Avukat-GÜZELYURT)

"Vekil maaşlarını asgari ücret seviyesine indirirseniz hızmet için seçilmek isteyen kalite insanlar öne çıkacaktır..."
(Ahmet KOCA-MAĞUSA)

Kuzey Kıbrıs

Kızılay Derneği

9

Ramazan boyunca düzenlenen iftar çadırları ile Pakistan için başlattıkları yardım kampanyası dolayısıyla

Zorlu Töre

Tarım Bakanı

7

Çiftçilik ve hayvancılğın bundan böyle profesyonel meslek haline getirileceğini açıkladığı için

Çevre Mühendisleri Odası

5

Dikmen çöplüğü konusunda biraz geç kalmış uyarıları için

Futbol Federasyonu

2

Futbol takımlarının ödediği harçları astronomik rakamlara çıkardığı için

CYPRUVEX

1

Narenciye üreticilerine uzun bir süredir ödeme yapmayıp üreticiye zor günler yaşattığı için

Yeni gelin…

Tipik bir maço, tipik güzel bir kadınla evlenmiş. Düğünden sonra adam aşağıdaki kuralları sıralamış :
1 - Eğer istersem evde olacağım canım ne zaman isterse… Bana güçlük çıkarmanı, dırdır etmeni istemiyorum.
2 - Başka türlü söylemediğim sürece her akşam iyi bir akşam yemeği hazır bulmak istiyorum.
3 - Eski arkadaşlarımla ava, balığa, içmeye veya kart oynamaya da gideceğim ve sen karışmayacaksın. Bunlar benim kurallarım yorumun var mı?
Yeni gelin cevap vermiş :
-Hayır, benim için uygun… Yalnız şunu bilmelisin bu evde seks her gece saat 7 de olacak… Sen olsan da olmasan da!..

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları