YDÜ'ye kıyak mı?

Yayın Tarihi: 30/08/10 07:29
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Cuma günkü mesaj kutusu köşemizde YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel'e yaptığımız göndermeden sonra başta üniversiteler olmak üzere iş adamları çevresinden yoğun tepkiler gelmeye başladı.

Bize gelen telefon ve mesajlarda hükümetin YDÜ'ye kıyak yaptığı ve bunun nedenlerinin açıklanması istenildi. YDÜ, tavuk üreticiliğine mi başlayacak bilmiyoruz.

Belki bünyesindeki Veteriner Fakültesi'nin bir bölümü olacaktır ama 250 dönümlük bir arazinin aylık 250 dolardan kiralanması kafalarda da bir takım soru işaretleri yarattı.

Bir başka üniversitenin bir yetkilisi bedava fiyatına çok değerli bir toprağın YDÜ'ye verilmesine tepkisini ortaya koyarken, kendilerinin de yıllardan beridir hemen yanı başlarındaki bir boş araziyi istemelerine rağmen hep olumsuz cevap aldıklarını ifade ederek, hüküketin bu tavrı 'haksız rekabete teşvik' olarak yorumlandı.

Bu konuda tabi ki muhatabımız YDÜ değildir. Ama Hükümet de şu sorulara cevap vermekle mükelleftir;

Böyle bir kiralama yasalara uygun mudur? Tavuk çiftliği ile birlikte 250 dönümlük arazinin kiralanması işleminde niçin ihaleye çıkılmamıştır? Yapılan bu kıyakla YDÜ Bank'tan alınan kredinin bir alakası var mıdır? Devlete ait arazilerin kiralanma bedelleri kuru arazide dönüm başına 25 TL, sulu arazide 35 TL istenirken, niçin bu arazi dünümü 1 dolardan 49 yıllığına YDÜ'ye kiralanmıştır? En kısa zamanda bu soruların cevabını bekliyoruz.

Aksi taktirde bu konu kamuoyunun hafızasında hep şaibeli bir kiralama olarak kalacaktır.

Bağdatlı: Yağ fabrikam yok

"Son günlerde yazılı basında şahsımla ilgili yalnış ve eksik bilgilerin çıkması beni üzmüştür. Ancak haberin kaynağı olmamla birlikte konuyla ilgili kıbrıs postası hariç kimse benden bilgi almamıştır. Kıbrıs Postasında da gerçekler aynen aktardığım şekilde yazılmıştır.

Şahsıma ait olduğu ileri sürülen zeytin yağı fabrikası gerçeği yansıtmamaktadır. Ne bana, ne aileme nede 1'inci veya 2'inci dereceden akrabalarıma da ait böyle bir zeytinyağı fabrikası yoktur. Zeytinyağı ile ilgili doğru olan tek şey küçük çapta zeytinyağı ithal etmiş olmamdır. Şirketimin ismi belli, şirketim adına ithal ettiğim zeytinyağınında miktarı gümrük kayıtlarında bellidir. Gerçek bir araştırmacı gazetecinin bu bilgilere ulaşması mümkündür.

Aynı köşe yazısında, kalkınma bankasında yaptığım görevden dolayı maaş aldığım yazılmıştır. Maalesef hiç bir araştırma yapılmadan halka yanlış bilgi verilmiştir. Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanı olarak devletten her ay sadece 16 TL (On altı lira) hakkı huzur ödeneği aldım. Ya tutarsa, bu tutmadı o zaman buna da cevap ver mantığı ile yapılan yazıların gerçek basın camiasına da zarar verdiğini düşünüyorum..."
(Sinan Bağdatlı)

IŞIK Kitabevi

9

Kıbrıs Türk kültür ve sanatına katkılarından dolayı

Casino İşletmecileri Birliği

7

Sağlık alanındaki katkı ve bağışlarından dolayı

Soner Yetkili

Müteahhitler Birliği

7

Türkiye'de açılan ihaleleri karşı koyduğu tepkiden dolayı

KIB-HAS

1

İzni olmadığı halde turist kafilesi taşıdığı için

Hasan SÖZMENER

Barolar Birliği

8

Adalet Bakanlığı kurulması çağrısı yaptığı için

Sinek

Temel, İngiliz ve Fransız bir trende gidiyorlarmış. Bir sinek Fransız'ı rahatsız ediyormuş. Fransız çekmiş kılıcını sineği ortadan ikiye bölmüş. Cebinden kimliğini çıkarıp:
Fransız Kraliyet Ailesi.demiş.
Başka bir sinek İngiliz'i rahatsız etmeye başlamış. .İngiliz kılıcını çekmiş ve sineği ortadan ikiye bölmüş. Sonra cebinden kimliğini çıkartıp:
İngiliz Kraliyet Ailesi.demiş.
Başka bir sinek de bizim Temel'i rahatsız ediyormuş. Temel kılıcını çıkartıp sineğe sallamış. Sineğe hiçbir şey olmamış. Sonra cebinden kimliğini çıkartıp göstermiş:
Fenni sünnetçi…

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları