"Siyasetin sefaleti"

Yayın Tarihi: 02/09/10 07:25
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bir kaç gün önce yeni sayısı yayınlanan Kuzey Dergisi'ni okudunuz mu bilmem. Ama okumadıysanız tavsiye ederim. Salih Egemen yönetiminde ülkenin ayakta kalan tek siyasi dergisi bu sayısında da doyurucu bir içeriğe sahip.

Egemen ve ekibi çok geniş bir kapsamlı anket yapıp Kıbrıs Türk halkının toplumsal tercihlerini ortaya çıkarmış. Kıbrıs Türkünün hangi takımı tuttuğundan, en çok hangi yemeği seviyor, yüzme bilenlerin oranı, internetle ilişkisi, sigara kullanma oranına kadar yok yok.

En fazla dikkat çeken araştırma konusu ise en çok hangi kuruma güvenildiği!
Sonuçlar bizi hiç şaşırtmadı. Bizim siyasiler yine sınıfta kaldı ve ligin düşme hattının da en dibinde sürünüyor.

Araştırmaya göre kıbrıs Türk halkı her zaman olduğu gibi en fazla orduya güveniyor. Deneklerden yüzde 60.7'si tercihini ordudan yana kullanmış
Yüzde 24 kesimlik bir kesim yargıya güvenirim diyor.

Yargıya güvenin bu kadar düşük çıkması bizi hem üzdü hem de düşündürdü.
Meclise güvenlenler sadece yüzde 3.1'lir bir kesim.

Sendikalara da güven çok gerilerde kalmış yüzde 3'lik bir oranda. Siyasi partiler ve silasetçilere ise halkın sadece yüzde 2.3 lük bir kesimi güveniyor.

Onlar da zaten kesin siyasetçiler ve siyasette eşi dostu olanlardır. Bu geniş anketin hemen ardında "Siyasetin sefaleti" başlıklı bir haber var. Burada da anket sonuçlarını bir anlamda yorumu yapılmış ve önemli saptamalar var;

-Buradaki siyasiler reformların gerekliliğine inanmadıkları için alışılagelmiş ekonomi programları olan "Türkiye göndersin biz dağıtalım" programına devam ettiler.

-Bu ülkenin siyasetinin baş aktörlerinin siyaseti "karakolda doğruyu söyleyip mahkemede inkar eden" suçların tavrından farklı değildir.

Dedik ya Kıbrıs Türkünün neredeyse bütün toplumsal tercihleri ortaya çıkarılmış bu sayıda.

Örneğin yerli takımlarımızdan en fazla Küçük Kaymaklı tutuluyor, sonra Çetinkaya ardından da Gönyeli var.Türkiye takımlarından en fazla Galatasaray'ın taraftarı var. İkinci sıraca Fenerbahçe sonra Beşiktaş geliyor.

Kıbrıs Türk halkının en çok sevdiği yemek molehiya, sonra şeftali kebabı ve ardından fırın kebabı, sonra da fırın makarnası.

En iyisi siz Kuzey'in bu sayısını mutlaka alın ve bir baş ucu kitabı gibi yanınızdan ayırmayın. Şiddetle tavsiye ediyoruz...

Akansoy: Talat Cumhurbaşkanı adayımızdır

Cumhurbaşkanlığı eski özel kalem müdürü Asım Akansoy, parti içinde Talat'ın CTP Genel Başkanlığı'na karşı olduğu yönündeki haberler üzerine 'Talat'ın genel başkanlığına karşıyım çünkü onun yıpranmasını istemiyorum' dedi.

Bu konudaki görüşünün partili bazı kimseler tarafından yanlış anlaşıldığını da söyleyen Akansoy, Talat'ın CTP Cumhurbaşkanı adayı olarak konumunu koruması ve partiler üstü olarak kalmasından yana olduğunu ifade etti.

"Kızım, kızlık soyadını kullanıyor"

Dün sabahın ilk telefonu erken saatlerde Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı müdürü Sevgi Değgin'den geldi. Kızının ve damadının birlikte İngiltere'ye öğretmen olarak atandığını doğrulayan Değgin, ikisinin de aranan özelliklere sahip olduğunu, ikisinin de folklör bilgisinin olduğunu belirtti.

Kızının soyadı konusunda da bir yanlış bilgilendirme olmadığını söyleyen Sevgi Değgin, kızının eşiyle anlaştığını ve çoçukları oluncaya kadar kızlık soy adını kullanacağını kaydetti.

KTHY çalışanlarından yüzde 35 kesinti!

KTHY çalışanları önceki gün iki ayrı mesaj aldı; İlkinde bundan böyle maaşlardan yüzde 35 kesinti olacağı belirtildi.

Sonra ikinci mesajda bu yüzde 35'lik kesintinin sadece Ağustos maaşları için olacağı ifade edildi. Bu arada İstanbul kaynaklı haberlere göre KTHY'nin yeniden yapılandırılıp yeni bir şirket çatısı altında sektörde var olmaya devam edeceği ve bu konuda THY bünyesinde çok önemli toplantılar yapıldığı belirtiliyor.

Yüksek Mahkeme

10

Bazı polis terfilerinin yasal olmadığını tesbit edip adaleti sağladığı için

Osman AYDIN

Polis Md. Muv.

10

Polis terfilerinde başlattığı mücadelede başarılı olup haksızlığın önüne geçtiği için

Mağusa Polis Müdürlüğü

10

Uyarılarımızı dikkate alıp Mağusa sahillerindeki jet ski terörünü önleyip sıkı tedbirler aldığı için

KUŞ-KOR

9

Kıbrıs'ta yaşayan kuşların yaşam alanlarını belirleyip onların koruma altına alınmasındaki çalışmalarından dolayı

Lefke Belediyesi

1

Patlayan su borularını aylardır tamir etmeyip su kaybına neden olduğu için

Kahkaha…

Yeni evlenen bir çift ilk gecelerini geçirmek için bir otele gitmişler. Adam kadına:
—Sen hazırlan ben geliyorum" demiş. Adam banyoya girmiş ve kahkaha atmaya başlamış. Kadın şaşırmış:
—Bu daha ilk gece, şimdi sormayayım daha sonra sorarım" demiş.
Aradan yıllar geçmiş, çift evlilik yıl dönümlerini kutlamak için ilk gecelerini geçirdikleri otele gitmeye karar vermişler.
Adam yine banyoya girmiş. Kahkaha atmaya başlamış. Kadın "bu sefer soracağım" demiş.
—Sen ilk gecemizde de böyle gülmüştün, ne oluyor içerde?" demiş. Adam cevaplamış;
—Yirmi sene önce kravatıma işemiştim şimdi paçama işedim"

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları