TDP, 1 bakanlık, 3 müsteşarlık istedi!

Yayın Tarihi: 03/09/10 07:19
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

UBP-TDP koalisyon görüşmeleri, görüşme olmaktan çıktı bir satranç oyununa dönüştü. Her iki parti yetkilileri de pazarlık konusunda ağızlarını sıkı tutmaya çalışsa da bize dün gelen bilgiler görüşmelerin hiç de olumlu gitmediği yönünde.

TDP, yapılan pazarlıkların ilk günlerinde 2 bakanlıkta ısrarını sürdürürken, UBP'nin Aralık ayında yapılacak olan kurultayı da düşünerek dengeleri korumak istemesi ve tek bakanlıkta ısrarı üzerine, TDP bir bakanlıkta razı oldu ancak, iki bakanlığın birleştirilerek hükümete güçlü bir şekide girmek için bu kez de üç müsteşarlıkta diretmeye başladı.

TDP'nin pazarlıkta geldiği son nokta Sağlık ve Çalışma bakanlıklarının birleştirilmesi. Yani Ahmet Kaşif ve Türkay Tokel, buna göre kabine dışı kalacak!

Hadi Ahmet Kaşif zaten gidici, dün makam şoförü Yakup Kılgöz, biraz da Saray'ın baskısı ile ara seçimlerde Resmiye Canaltay aleyhine çalıştığı için Güzelyurt'a sürgüne gönderildi.

Bunun ardından da artık Ahmet Kaşif'in gidici olduğu kesinleşti. Ya da bu görevden almayı Ahmet Kaşif'e verilen bir göz dağı olarak nitelendirebiliriz.
Ama Başbakan İrsen Küçük, kurultayı da düşünerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel'i görevden almayı uygun bulmuyor ve hesap parti içi denge hesabından başka bir şey değil.

Bu arada TDP'de de her şey güllük gülistanlık gitmiyor. Genel Başkan Mehmet Çakıcı, UBP ile yapılan pazarlık görüşmelerinde parti yetkili organlarına danışmadığı için parti içindeki kaynama noktası, patlama noktasına doğru gidiyor.

Çakıcı'nın şahsi davranışları nedeniyle önümüzdeki günlerde yanlızlaştırılmasını düşünenler bile var.

İşin özü ise şu;

İster UBP olsun isterse TDP'nin şu anki görüntüsü toplumsal sorunların ötesinde bir partisel menfaat kavgasına dönüşmüş vaziyette. Ve iki partiyi de ileride çok karışık günler bekliyor.

Ve siyasette yeni bir gelişme;
Dün akşam Girne Öğretmen Evi'nde 300 kişilik bir yemek vardı. Geç saatlere kadar da devam etti. Görünürlerde tanınmış sima çok yoktu ama, onların ardında kimler listede bir bir bize gelmeye başladı. Bence tüm siyasiler bu yeni oluşumu dikkate alsınlar.

Yeni oluşumun ardında vekiller de var ve UBP'nin kurultayından hemen sonra ortalık toz duman olacak.

OKUR ŞİKAYETİ:
"Av tüfeğiyle arkalarından ateş edeceğim..."

"Sn.Levent Özadam,

Öncelikle göstereceğiniz duyarlılıktan dolayı size teşekkür ederim. Ben ailemle birlikte Kermiya Sivil Savunma çemberi yakınında kalmaktayım,
geceleri ister inanın ister inanmayın başımı belaya sokmamak için zor tutuyorum. Neden mi? size anlatayım...

Her gece olmak kaydı ile kendilerini genç olarak adlandıran kendini bilmez birkaç zibidi şahıslar alkol aldıktan sonra, o çemberden Metehan çemberine kadar araba ve arazi motorlarıyla cayırtarak,acayip acayip tip eksoz banırtıları ile ortalığı velveleye veriyorlar.

Sayısını hatırlamıyorum kaç defa polise şikayet ettim,bana her defasında ya bilgimizdedir,ya da tamam baktıralım deyip başlarından attılar ama hiçbir şey yapmadılar gelip kontrol etme nezaketinde bile bulunmadılar ama en son olan olay bayağı kafamı kurcaladı ve hey hat polise ne oluyor dedim.Yine ayni rahatsızlıktan dolayı polisi aradım ama bu defa direk olarak nöbetçi subayınız kim diye sordum ama malesef trafik şubesinde bulunan polis bana nöbetçi subaylarının kim olduğunu bilmediğini söyledi ben de kendisine olayı rapor ettim ama tek bir şey ekleyerek şayet gelmezseniz av tüfeğini alıp arkalarından ateş edeceğimi söylediğimde bana paşa gönlün bilir
yaparsan seni içeri atarız diye cevap verdi.

Ama malesef saatlerinan beklememe rağmen ne gelen ne da giden oldu, polislik bu mu yazıklar olsun. Başka ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu polis birkaç tane kendini bilmez zibidiyle baş edemiyor mu yoksa torpilli oldukları için aman başım belaya girmesin diye müdahale etmiyorlar mı?
Sevgiler..."
(İbrahim DEĞİRMENCİOĞLU)

Lefkoşa ve Gönyeli

Belediyeleri

10

Toplumun büyük bir beklentisi olan işbirliği gerçekleştirdikleri için

Ahmet KALKAN

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı

10

Çetelerin ve mafyanın kol gezdiği KKTC'de yetkilileri uyarıcı açıklama yaptığı için

İskele Belediyesi

Halk Dansları Ekibi

9

KKTC'yi Ukrayna'da başarı ile temsil ettikleri için

Barutçuzade Ahmet Vasıf

Efendi Vakfı

9

Rum kesiminde gasp edilen vakıf malları için uluslararası alanda davada açtğı için

Lefke Çevre ve

Tanıtma Dairesi

8

Lefke Gazi Lisesi'nin kapatılmaması için kamuoyu yaratmak için başlattıkları eylemler için

Doktor ormanda!

Ormanda oturan acil vaka bir hasta varmış, hastaneye gitmesi mecburmuş.

Bizim doktor da ne yapsın, almış jipini gitmiş kadının ormandaki evine. Almış kadını atmış jipinin arkasına ve ormanda gidiyorlarmış.

Önüne kıpkırmızı bir adam çıkmış, ben demiş ormanın kırmızılı delisiyim. Bana bir yiyecek.

Adam düşünmüş, sandvicini vermiş deliye.

Sonra bir gölün etrafından geçerken sapsarı bir tip çıkmış, el kol sallamış falan, bizimkini durdurmuş. Ben demiş bu gölün sarılı delisiyim demiş. Bana bir içecek.

Bizimki durmuş düşünmüş, vermiş kolasını. Sonra yola devam etmiş. Bizimki işte bildiğimiz asfalta çıkmış en sonunda.

Önüne masmavi bir adam çıkmış, el kol sallamış falan durdurmuş bizimkini. Bizimki sinirlenmiş. "Yaa asfaltın mavili delisi sen ne istiyorsun?"

Mavili herif dönmüş:
"Ehliyet, ruhsat lütfen!"

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları