Osmanlı halıları Tunus'ta!

Yayın Tarihi: 07/09/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Memleketin bütün meselelerini hallettik ya, şimdi gündemin tepesine Yusuf Suiçmez olayı oturdu. Ben artık böyle gündemlerin sunni olarak yaratıldığına inanmaya başladım.

Maksat acaba vatandaşın ilgisini başka yönlere çekip asıl sorunlar unutturulmaya mı çalışılıyor diye düşünmeye başladım.

Bu arada yapılan karşılıklı açıklamalardan da bir şey anlamış değilim. Ne Vakıflar İdaresi'nin görevden alma gerekçelerine tatmin oldum, ne de Suiçmez'in açıklamaları kafama tam olarak yattı.

Bu yüzden Yusuf Suiçmez'e soruyorum; Madem ki Vakıflar İdaresi'nde bazı yolsuzluk iddilaranız vardı, bu iddiaları niçin görevden almadan önce yapmadınız, ya da ihbarda bulunmadınız?

Eğer görevden alınmasaydınız, sinip kalacak ve o görevde oturduğunuz sürede hiç konuşmayacak mıydınız? Yine Vakıflar İdaresi'ne de sormak gerekiyor: Şu halı meselesi de nerden çıktı ansızın?

Madem tarihi halıların sahteleriyle değiştirildiği yönünde bundan tam 2.5 ay önce şüphe duyuyordunuz da, niçin o zaman bu halılar gündeme gelmedi ve Suiçmez bazı suçlamalarda bulununca gündeme getirdiniz ve Suiçmez'i zan altında bıraktınız?

Suiçmez'in iddialarını biraz araştırdık. 8 trilyon nerede diye soruyor! Yani Vakıflar İdaresini suçluyor, bu parayı iç ettiniz demeye getiriyor. Oysa 8 trilyonun Vakıflarla ilgisi bile yok.

Tamamen TC Yardım Heyetinin, KKTC'de cami yapımı ve onarımı ile ilgili projesi. 7 trilyon 2009'dan kalmış, 1 trilyonda 2010 yılı için ayrılmış. Bu projeler için şimdiye dek 2.5 trilyon harcanmış ve tamamen Yardım Heyeti'nin denetiminde ve gözetiminde. Geriye kalan 5.5 trilyon ise yine TC Yardım Heyeti'nin kasasında duruyor.

Halı meselesi ise gerçekten çok önemli. 1600 yılına ait tarihi Osmanlı halıları, dört adeti sahteleriyle değiştirilmiş ve yok olmuş. O konuda da küçük bir araştırma yaptım... Ve halıları buldum; Şu anda Tunus'talar! Ama güvenilir kaynaklar öyle diyor...

Niçin orda dedim, cevap vermediler! Tunus'a kim götürdü dedim, sorma dediler... Bu işin arkasında kim var diye sordum, bize değil siyasilere sor dediler!

Ne Suiçmez ne Vakıflar İdaresi yok bu işin arkasında... Tamamen siyasiler suçlu yine! İş onlar kim bulup ortaya çıkarmakta...

Okuyucu mektupları

"Arıklı kendini ötekileştiriyor mu?"

"Türkiyeli nüfus her zaman bazı açıkgözlerin iştahını kabartmıştır. onlar sanıyor ki burada bir ömür yaşayan insanları kökene göre ayırıp sırtlarından politika yapacaklar. Denesinler ve görsünler. Boşuna heves bay Arıklı..."
(Lefkoşalı)

"Sorun DP'de ya da Serdar beyde değil bu konuda... Sayın Arıklı KKTC de değişen demografik yapıyı farkında. TC oylarına yönelik bir parti kurup o aylarla meclise sonrada hükümete kapağı atma sevdasında alt yapı yapıyor. Kısmetse olur...O zaman bu gün hala vatandaş yazanların yüzünü görmek gerek..."
(Cumhur-Lefkoşa)

"Niye halâ TC kökenli diye ötekileştiriyoruz. Ya arabalarına "her yer Trabzon", "canım 01" gibi yazanlar da kendilerini ötekileştirmiyor mu ? 30 yıldır halâ kendini TC'li mi görüyorlar. Niye Kıbrıslı olamıyorlar ??? Niye kucaklanmak istiyorlar da sahiplenmiyorlar. Sn. Arıklı'nın bu iddiasını anlamak güç. Yoksa kendini o da mı ötekileştiriyor?.."
(Hakkı Önen-G.Mağusa)

Eliz MALONEY

Tenisci

10

Teniste Türkiye şampiyonu olarak KKTC'yi başarı ile temsil ettiği için

Alper SUNAÇOĞLU

Milli Yüzücü

10

Anamur-Girne arasında kafessiz yüzerek rekor kırdığı için

Güney İnşaat Ltd

1

Dipkarpaz-Yeni Erenköy yolunu taahhüt ettiği tarihte bitiremediği için

Özdemir GÜL

Dernek Başkanı

4

Açıklamalarıyla bir Alevi-Sunni tartışması başlattığı için

Yusuf SUİÇMEZ

1

8 milyon TL'lik cami ihaleleri konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için

Kayserili..

Karadenizli bir çoban dağda sürü otlatırken yanına gelen adam selam verip şöyle der:
- Selamun aleykum hemşerim sana bi oyunum var eğer senin nereli olduğunu bilirsem bana sürüden bi koyun verir misin?
Çoban:
- Madem senin öyle bir meziyetin var bil sana helal olsun.
Bu cevap karşısında adam:
- Öyleyse hemşerim şüphe götürmez ki sen bir Karadenizlisin!
Bu cevaba çok şaşıran çoban,
-Vallahi billahi doğru sana koyun helal olsun istediğini al git ama bunu nasıl anladın bana anlat der.
Diğer adam bir taraftan koyunu seçerken bir taraftan şöyle der:
- Şapkasının üstünden kafasını ancak Lazlar kaşır oradan anladım.
Ve koyunu alıp giderken bizim çoban arkasından bağırır:
- He hemşerim ben de senin nereli olduğunu bileyim sen o koyunu bırak.
Adam:
- Hay hay. Bil bırakayım.
Çoban gülerek:
- Sen de Kayserilisin!
Diğer adam hayret içinde:
- Vallahi doğru ama sen nereden anladın?
diye sorunca. Çoban hafif sinirli:
- Sürüdeki en iri koyun diye tuttun köpeği götürüyorsun der.

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları