"Gazetecilere gidersen kapının önüne koyarım!.."

Yayın Tarihi: 14/09/10 08:05
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bayram tatiliniz umarım iyi geçmiştir. Uzun tatiller sonrası tekrar iş başı yapmak biraz sor olsa da bir kaç günlük çalışma gününden sonra herşey normale dönüyor ve insan kendini yoğun iş temposunun içinde buluveriyor. Sanki de hiç bayram olmamış gibi, hiç tatil yapmamış gibi. Ama, "şu 10 günlük Kurban bayramı tatili gelsin" diye içinden geçirenleri de hisseder gibiyim.

Bu bayram benim de yoğun geçti, başta annem olmak üzere sülalenin yaşlılarını kabristanlığa taşıma görevini üstlendim. Ayrıca gelen yaşlı misafirleri evinden alıp, yine evine bırakmak da benim görevlerim arasındaydı.
Trafiğin sağ şerit olduğu ve yine sol direksiyonlu bir arabadan neredeyse hiç inmedim.

Ama çabuk alıştım ve bu kez de Ercan'da kendi arabama binince, 'soldan git Levent' diye sıkça kendime telkinde bulundum.

Bayramlar genelde ihtiyaçlı insanların ad sevindirildiği özel günlerdir. Burada paylaşmak esastır. İster kazancınız olsun, isterse zamanınızı birileri ile paylaşırsanız, hem ruhen bir rahatlama hissedersiniz, hem de kendinize olan öz güveninizde bir artış hissedersiniz.

Artık bayramın bittiğini Dipkarpaz'den gelen dünkü telefonda anladım. Bayramın hemen ertesinde bütün moralimi alt üst etti.

Adı Mehmet Üner. Dipkarpaz'da yaşayan bir KKTC vatandaşımız. Bundan bir süre önce evi yanmış. Çalmadık kapı bırakmamış. Öncelikle de belediyeye başvurmuş, yardım sözü almış. Almış ama, başkan unutmuş olmalı. Çok fazla umurunda olmamış çünkü. Daha sonra çalmadık kapı bırakmamış.
Son durak polis karakolu olmuş.

Oradan yardım beklerken, hiç ummadığı bir tavırla karşılaşmış. Şimdi bu vatandaş sıradan bir vatandaş olsa, kendi zararını kendin karşıla diyeceğim ama, özel bir durumu nedeniyle çalışması mümkün değilmiş.

Zaten devlet de kendisine 600 TL bağlayarak hayatının idame ettirmesini sağlamış. Evet çok bir para değil ama, yine de bunu duyunca "Allah devlete zeval vermesin' dedim kendi kendime.

Ama polisin bu vatandaşa tavrı canımı sıktı! Bu polis memuru kim bilmem ama, bu vatandaşa tehdit edercesine, "eğer bu konuda gazetecilere gidersen seni kapının önüne korum' demiş. Bunu diyen bir devlet memuru polis, kime demiş? devletin bir insanına!

Evi yanan ve sokakta kalan bir vatandaş devletin bir kurumuna gitmiş ve yardım talebihde bulunmuş ama devlet, devletliğini göstereceğine, kapının önüne koymakla tehdit etmiş.

Küçük bir araştırma yaptım bu mağdur olan vatandaş doğru söylüyor. Gariban birisi ve devletinden beklediği tek şey evinin tamir edilip yaşamına devam etmesi.

Bütün kapılar yüzüne kapanmış ve son çare polise başvurmuş. Kendini bilmez ve bu devletin polisi olduğunu unutan bir polis müsvettesi de gariban vatandaşı, gazetecilere gitmemesi konusunda tehdit etmiş. Yenir yutulur bir şey değil bu!

Ben içime sindiremedim, polis teşkilatımız sindirir mi bilemiyorum artık...
İsmini cismini yazdım, top teşkilatta!

Okur Görüşü
"Yerli din adamlarına niçin görev verilmiyor?"

"Merhabalar saygılar ve sevgiler sayın ÖZADAM,

Cesaretinize güvenip yayımlayacağını düşünerek yolladığım bu mesajı gündeme taşımanızı ve özellikle ilgilenmenizi toplumsal duyarlılık açısından sizden rica ederiz.

Bugün (8 Eylül 2010 tarihli) yazınızın son bölümünde Mehmetçik'teki imam krizinden bahsedip elçilikten imam talebinde bulunulduğu belirtilmiştir.

Neden bu ülkenin resmi dinişleri dairesinden değil de elçilikten bunu sormak istiyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olup tüm ehliyeti ve liyakatleriyle (imam hatip diplaması,ilahiyat ve üniversite mezunları)ilahiyat diplomalarıyla görev bekleyen gençlerimiz olduğunu özellikle belirtmek isteriz.

Kamu görevlileri yasasında açıkça ifade edildiği üzre vatandaş olmayanların kamu görevinde istihdam edilemeyeceği yazılmaktadır. Ancak dinişleri bünyesinde bırakın vatandaş olmayı lise mezunu dahi olmayan T.C vatandaşlarının istihdam edildiğini, ayrıca Türkiyeden emekli olup ikinci emekliliği için bu ülkede imamlık görevinde bulunanların olduğunu biliyor ve hatırlatmak istiyoruz.

Bu ülkenin insanlarını bu şekilde adaletsizliğe sevken bu yanlışı gündeme taşımanızı istiyor sevgi saygı ve selamlarımızı yolluyoruz..."
(İsmi Mahfuz)

Haberdar Gazetesi

10

İlaç skandalı haberleriyle yetkilileri uyarıcı yayınlarından dolayı

Erol BARÇIN

10

Sağlık konularında birikimlerini kendi ülke insanları için paylaşmak için ülkeye dönüş yaptığı için

Dipkarpaz Polisi

1

Evi yanan ve mağdur olan bir vatandaşı basına bilgi vermemesi için tehdit ettiği için

Halil Falyalı

MTG Başkanı

1

Mağusa Sanat Festivali'ne katılan sanatçılara 'şarkıcı-türkücü'

yakıştırması yaptığı için. (Vatandaşın isteği üzerine)

Ali ÇIRALI

K.T.S.O Başkanı

3

Fonların arttırılması konusundaki açıklamaları nedeniyle

(İşadamlarından gelen istek üzerine)

Sezonluk

Üniversitede dönemin ilk gününde Rektör yeni gelenleri toplamış, üniversite kurallarını anlatırken sıra yurt olayına gelmiş. Rektör demiş ki

"- Kız yurtları erkek öğrenciler için yasak bölge. Erkek yurtları da kız öğrenciler için. Yasak bölgede yakalanan kişiye ilk seferinde 20 dolar ceza kesilecek. İkinci yakalanışında 60 dolar, üçüncü yakalanışında da 180 dolar ceza kesilecek. Sorusu olan var mı?"

Arka taraftan bir erkek öğrenci sesi:
- Sezonluk bilet ne kadar?

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları