Emekliden kes, partiliye dağıt!..

Yayın Tarihi: 15/09/10 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, ben de artık ülke genelinde bir takım tasarruf tedbirlerinin alınmasına inananlardanım. Bunun için de elimden gelen katkıyı koymaya çalışıyorum.

Ama benim esas derdim, bu yapılırken adil olarak yapılması, eşit olarak yapılması, acıyacaksa herkesin elinin acıması.

Aksi olunca ve bunda bile eşitsizlik görünce insanın canı sıkılıyor, isyan edesi geliyor.

Hükümetin bir ay önce uygulamaya koyduğu ekonomik tedbirler ile tasarruf yapmayı planladığı bütçe kalemlerini rant uğruna dağıtmaya devam ettiğini görmek insanı deli etmeye yeter bile!

Özel sektör çalışanlarına, kamu çalışanlarına, işletme sahiplerine ve son olarak da emeklilere yönelik başlatılan vergi uygulamaları ile hedeflenen kaynak yaratımı ile hedeflenen bütçe tasarrufu, 3 Eylül 2010 tarihi itibarı ile Maliye Bakanlığı'nın uygun göreceği bir kalemden ödenmek üzere siyasi rant uğruna dağıtmaya başladı.

Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde birçok kez örneklerini gördüğümüz iktidarın rant dağılımlarına bir yenisi daha eklendi.

Bakanlar Kurulu 03 Eylül 2010 tarihinde bir karar alarak; "KKTC Başbakanlığı'nda, çalışma hayatının düzenlenmesi ve sivil toplum örgütleri ile ilişkiler konusunda her türlü rapor, istatistikî çalışma yapmak için INTEROCEANIC Danışmanlık Ltd. ile bir yıllığına AYLIK 4.000 TL + %16 KDV" sözleşme imzalandı.

Hükümet, çalışma hayatı ile ilgili Çalışma ve Güvenlik Bakanlığının yapmakta olduğu çalışmaları yetersiz bulmuş olmalı ki bu konuda uzman ve köklü şirketten olan Interoceanic Ltd den Danışmanlık almaya karar vermiş !!!

26.08.2010 tarihinde kurulmuş (imzalanan sözleşmeden sadece 7 gün önce) olan bu şirketin hiçbir referansı yok.

Bugüne kadar bu alanda hiç çalışmadı. Hatta birçok Resmi Daireye dahi kaydı yok. İş adresi de ortakların ev adresi olan "Matbaacı Aktif Sokak No:6 Göçmenköy-Lefkoşa".

Peki Hükümet Çalışma Bakanlığının dahi üstünden gelemediği bu çalışmalar için neden bu şirketten aylık 4.000 TL+KDV hizmet almayı istiyor ?

Cevabı açık;

Hükümetin hizmet almak gibi bir derdi yok, Hükümetin bu şirkete para ödemek gibi bir derdi var.

Bunun için de bunun adına 'danışmanlık' dediler. Şirketin ortaklarına gelince, MEHMET DARBAZ ve AYTEN DARBAZ.
Mehmet Darbaz beyin sitesinde; "İş ve Eğitim: UBP Şubat 1998 – (Halen)", "İşveren:UBP Lefkoşa ilçe yöneticisi" tanımları yer almaktadır. Ayten Hanım da 1989 doğumlu olan kızı ve Avukat.

Hükümet (UBP) tüm çalışanlardan, işverenlerden ve hatta emekliden kesinti yapıyor ve KENDİ ÜYELERİNİ ödüyor.

Bunu da onlara bir şirket kurdurarak ve bir sözleşme imzalatarak yapıyor. İşte ülkemizdeki ekonomik düzenin ve adaletin tanımına en güzel örnek. Kendilerini kesinlikle şahsen tanımıyor olsam da MEHMET DARBAZ ve AYTEN DARBAZI imzalanan bu sözleşmeden dolayı kutlar, raporları istatistikleri ve geleceğe yönelik hazırlanacak projeksiyonları dört gözle beklediğimizi hatırlatırım!

Sizlerin göstereceği yolda KKTC daha büyük ve olanlı adımlarla büyümeye devam edecektir. Tecrübeleriniz bize ışık tutusun.

Hükümet işbaşı yaptığı gün KTHY'na yıllık 400.000 USD maaş ödeyeceği bilgisiz ve yetersiz bürokratlarını atadı.

Kooperatif Merkez Bankası başkanının aylık 14.000 TL maaş aldığını Türkiye basınında ahaliye şikayet eden Başbakan, geçtiğimiz hafta onunla birlikte törenle yeni bir şube açılışı yaptı.

Birçok alanda kendi yandaşlarına hiç çekinmeden rant dağıtımına devam eden Hükümet, "Türkiye göndersin ben yiyeyim, memurdan, emekliden, işadamından yüksek vergi alayım, kendi yandaşlarıma dağıtayım" hedefine çoktan ulaşmıştır.

Ben bir vatandaş olarak çok açıkça Türkiye'ye sesleniyorum;

"EY TÜRKİYE ARTIK BU PARALARI YOLLAMAYIN"!

Yollamayın, sizin ruhunuz duymuyor ama bunlar paraları kendi taraflarına dağıtıyorlar. Bu ülkede ekonominin temelindeki hata, ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi niyetle gönderdiği paralardır.

Türkiye gönderdiği bu paraların akibetini sorsa, denetlese belki farklı olur ama bunu madem ki yapamıyor bu paraları da artık göndermesin.

Belki Türkiye denetliyor ama bu paraları bir havuzda toplayıp dağıtma konusunda Maliye Bakanlığı büyük bir tecrübeye sahip.

Tıpkı son Bakanlar Kurulu kararında yazdığı gibi: "4.000 TL + KDV aylık danışmanlık ücreti Maliye Bakanlığı'nın uygun göreceği bir kalemden karşılanacaktır".

Eğer Türkiye adada güçlü bir KKTC ekonomisi kurmak istiyor ise öncelikle KKTC bölgesine yaptığı katkıları gözden geçirmelidir.

Gelmiş-geçmiş tüm hükümetler ve mevcut hükümet, TC'nin gönderdiği paralarla memur maaşlarını, çalışanlardan, işadamından ve emeklilerden tahsil ettiği yükse vergi ile de kendi üyelerine farklı başlıklar altında nakit paralar dağıtmaya devam edecektir.

Bu bulgular ışığında, hükümetin tasarruf paketine destek açıklayan Ticaret ve Sanayi Odalarının ne yapacağını çok merak ediyorum.

Eminim ki bu yazıya konu birçok örnekte olduğu gibi, hükümetin bu yanlışına dur diyeceklerdir.

Ancak umarım bunun takipçisi olurlar ve bu rantın dağıtımında bir son verilmesi için etkili çalışmaları hayata koyarlar.

NOT: Sözleşme imzalanan danışmanlık şirketi hakkında bilgi almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel'i dün defalarca aradığımız halde telefonlara bakmadı.

Şimdi burdan bir kez daha soruyoruz;

Bakanlıkta onca müşavir boş boş otururken, böyle bir sözleşme ile ne amaçlanıyor, bir zahmet bize açıklayıversin.

Tabi ki Maliye Bakanı Ersin Tatar da;

Emekli ve çalışanın hakları budanırken, tasarruf edeceğiz diye feryat edilirken bütçeye böyle bir yük getirilmesi kimin emridir ve ne kadar etiktir?

Hasan SÖZMENER

Barolar Birliği

9

Adli yılın açılışını haklı nedenlerden dolayı protesto edip katılmama kararı aldığıkları için

Sami DİLEK

Kamu-İş

8

Sütek'ten durdurulan çalışanlar için yargıya baş vurdukları için

Mehmet Çakıcı

TDP Genel Başkanı

7

Kumar ve uyuşturucu konularındaki cesur ve kararlı açıklamaları için

Aşkın BURCU

3

Dr. Küçük Oyunları'nda seremoni gerçekleştirmeyerek tepkilere neden olduğu için (Vatandaşın isteği üzerine)

Cumhuriyet Meclisi

1

Yaz tatilinin bittiğini unutarak mecliste nisabın sağlanmadığı için

Politika

Çocuk bir gün babasına sorar.
- Baba POLİTİKA nedir?
- Yavrum der, anlatacaklarımı iyi dinle, sonra söylediğim kelimeleri ezberle der.
Simdi ben para kazandığım için KAPİTALİZMMM, Annen harcamaları yapıp evi idare ettiği için HÜKÜMET. Dadı ev işlerini yaptığı için İŞÇI. Sen HALK. Kardeşin VATANDAŞ der. Yarın sabah bunları açıklayacağını söyler. Gece çocuk tuvalete kalkar ve kardeşinin ağladığını duyar. Dadısının odasına gider görür ki babası dadısıyla yataktadır.Annesine seslenir horul horul uyumaktadır duymaz. Sabah kahvaltıda babasına sorar. Oğlum akşam anlattıklarımı hatırlıyor musun? der. Babacığım ben politikanın ne demek oldugunu anladım der. KAPİTALİZM, İŞÇIYI götürüyor. HÜKÜMET uyuyor. HALKI duyan yok .
VATANDAŞI bok götürüyor."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları