Hademe olmak hiç bu kadar cazip olmamıştı!

Yayın Tarihi: 17/09/10 07:49
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bakanlık karar vermiş, okullara 50 kadar hademe alınacakmış. Alınsın tabiki, kim karşı çıkar ki eğer ihtiyaç varsa! Hele de istihdamlar adil bir şekilde yapılacaksa...

Ama ülkemizde artık adalet ilkesi ayaklar altına alındı. İktidar olan parti adalet de benim, kanun da benim diyor başka bir şey demiyor.

CTP geliyor kendinden olmayanı kapı dışarı edip, kendi partilisini alıyor, UBP geliyor bu kez o başka partilileri kapı dışı edip kendi partililerini alıyor. Ve sistem değişmedikçe de bu böyle sürüp gidecek, hükümetler insanların işini aşını bir silah olarak kullanmaya devam edecek.

Dün UBP İskele Milletvekili Ali Riza Usluer'in yeğenini Mehmetçik Ortaokulu'na hademe olarak istihdam ettiğini yazdık bölge toz duman oldu.
Niçin vatandaş bu kadar isyan etti hiç anlamadık!

Vekil olduğu günden bu yana meclis kürsüsüne bir kez olsun çıkıp da konuşmayan bir vekil, elbette bu ülkede kendi bölgesinde kendi partilisini işe koyma yetkisine sahiptir.

Hatta bu işler nasıl olur bilir misiniz, bölgenin iktidar vekilleri ortak karar alırlar, istihdamları paylaşırlar ve önce partililer, sonra eş dost ve akrabalar işe sokulur ve her zaman olduğu gibi başka partiliye yer kalmaz.

Dün, bölgeden Adnan Başaran adlı vatandaş aradı; İki kez gitmiş bakanlığa hademelik için müracaat etmiş. İkisinde de demişler ki 'değerlendireceğiz'...

Hep öyle derler zaten ama bir türlü bu değerlendirme sonucunda ne başka bir partili, ne de partisiz kimse alınmaz ne gariptir. Bu kez sitemimiz siyasiler değil, vatandaşın kendisine...

Asgari ücret karşılığı hademelik için siyasilere bu kadar yüz verirseniz, onların icraatlarına göre değil de devlet kaynaklarının dağıtılmasına bakarak oy verirseniz, sonucun da böyle olacağını çok önceden tahmin etmeliydiniz.

Bugün UBP'nin istihdam ettiği hademelerin yarın CTP gelince işlerinden olacağını da hesap etmelerini öneririz. Bu köşeden hep siyasileri eleştiririz, eleştirmeye de devam edeceğiz. Ama bundan böyle vatandaş da beklesin sitemlerimizi. Çünkü sistemi yaratan siyasiler, siyasileri yerinde çakılı bırakan da vatandaş değil mi?

Resmiye Canaltay: Bakan olmaya niyetim yok!

Bazı basın yayın organlarında yayınlanan Resmiye Canaltay'ın Turizm Bakanlığı'na getirileceği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Canaltay, bu konuda çıkan haberlerin hayal ürünü olduğunu, bakan olmak gibi bir isteğinin de bulunmadığını söyledi.

Bu konuda Başbakan İrsen Küçük ile de görüşmediğini belirten Resmiye Canaltay, Turizm Bakanlarının sık sık değişmesinden dolayı bütün turizm şirketlerinin sıkıntı duyduklarını ifade etti.

Turizmciler olarak mevcut bakandan memnun olduklarını da kaydeden Canaltay, bakanlığın UBP'de kalması gerektiğini olası bir koalisyon ortaklığında başka partiye verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

KTHY: Çalışanlarımız hastaneden yararlanabilir

KTHY Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İzzi Türker, KTHY çalışanlarının devlet hastanelerindeki tüm hizmetlerden ve ilaçlardan yararlanabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel'in bu konuda ilgili kurumlara talimat verdiğini söyleyen Türker, çalışanların son iki yıldır yatırımlarının yapılmadığını ancak bunların yatırılması için çalışma içinde olduklarını da ifade etti.

RHA 3114 öğrenci servisi mi?

Hükümetin bir yandan ekonomik tedbirler paketini uygulama çalışmaları sürerken, diğer yandan kamu araçları RHA'ların özel işlerde kullanılmasına vatandaştan yoğun tepkiler geliyor.

Dün sabah 09.00 sıralarında İskele bölgesinde Boğaz kavşağında RHA 3114 plakalı araçla bir okula öğrenci götürüldüğünü söyleyen bir okurumuz bu konuda hükümetin ciddi tedbirler almasını istedi.

Yaptığımız araştırmada RHA 3114 plakalı aracın Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Kayıplar Komitesi'ne ait olduğu saptandı.

Bir Grup Genç

10

KKTC'deki seks köleliğine karşı yaptıkları cesur eylemden dolayı

Ali Rıza USLUER

İskele Milletvekili

1

Mehmetçik Ortaokulu'na yeğenini istihdam ettiği için

(Bölge halkının isteği üzerine)

ESPER LTD

1

Yol inşaatında sigortasız işçi çalıştırdığı için

Milli Eğitim Bakanlığı

3

Eğitim yılı başında öğretmen eksikliğini gideremediği için

İrsen KÜÇÜK

Başbakan

1

Parti adına çalışan bir kişinin devletten ödenmesine olanak sağladığı için

Temel havada

Temel Reis, İdris reisle birlikte uçakla İstanbul' a gidiyorlarmış. Bir sarsıntı olmuş
Herkeste bir telaş.. Derken pilot konuşmuş:
-Bir motorda arıza var ama üç motorla bir gideriz meraklanmayın.
15 dakika sonra bir ses daha ve yine pilot:
-Bir motor daha stop etti ama meraklanmayın iki motorla gideriz.
10 dakika sonra üçüncü motor stop etmiş ve pilot uçağın bir motorla
gidebileceğini söylemiş.
Temel Reis dayanamayıp:
-Ula İtris reis, istermisun şimti törtünçü motor da posulsun ta hepten havada kalalum.

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları