Bal tutan parmağını yalar!...

Yayın Tarihi: 20/09/10 07:18
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

"Üç bedevi arap bir sopanın ucuna taktıkları bir teneke balı sopanın birer ucundan tutarak taşıyarak çölde hem giderler, hem söylenirlermiş.

En öndeki her canı çektiğinde parmağını tenekeye daldırıp balı yalarmış.
Ortadaki yetişebildiği ölçüde ara sıra baldan sebeplenirmiş.

En arkadaki bal tenekesine ulaşması olanaksız olduğundan, sürekli olarak "be arkadaşlar, olmaz böyle, bozulalım da baştan dizilelim!" diye feryat edermiş.

En öndeki "vallahi eyidir bu karar, gideceyik Mekke'ye kadar!" diye yanıt verir, ortadaki "vallahi benim için ne kar-ne zarar, varın siz düşünün!" dermiş...

Bu harra gürra arasında, tenekeye sahip olan bal tenekesini korumak için, tenekeye sahip olmayan ele geçirmek için her yolu mübah sayarlarmış..."

Yukarıdaki hikaye değerli dostum ülke sorunlarına hep duyarlı olmuş Mehmet Barışsever'den geldi. Barışsever söyle devam ediyor;

"Bizdeki politik düzen tam da buna uymaktadır. Önde olan balı yalar ve etrafındakilere de yalatır, en arkadakiler "bu demokrasiye uymaz seçime gidelim!" diye feryat eder.

Hükümeti ele geçiren, "yaşasın benim statükom!" diyerek demokrasinin anasını ağlatır...

Ülke yönetmek çocuk oyuncağı değildir. Hükümet partisi de olsanız, muhalefette de kalsanız ciddi bir şekilde kadrolaşmaya giderek çalışmalı ve ödevinizi yapmalısınız.

En önemlisi ilkeli olmalısınız, hukuğa saygı göstermelisiniz. Bizde olanlara bir göz atın Allah aşkına. Hazırlık falan boş laf! İlkesizlik ise sınır tanımıyor.
Hukuğa saygı; Allaha emanet!

Bir kere iktidar partisi oldun mu, önde giden arap misali, ye babam ye!
Alimallah Mekkeye gadar gideceyik mantığıyla halkın anasını ağlatmakta özgür görür kendini bu efendiler. Siyaset tarihimiz bunun örnekleri ile doludur.

Bakan olmanın ölçütü nedir? Bakanların yaptıklarına bakarak karnelerini çıkarmaya kalksanız, çoğu kez büyük bayrakların ortasına kurulup oturan bir "one man show"dan başka bir şey bulamazsınız. Duvarların dili olsa da konuşsalar..."

Bunları niye köşeme taşıdım biliyor musunuz? Hafta sonu geçmişte yapılan bir yolsuzluk olayını konuştum bir vekille. Bana dedi ki, ben bunların isimlerini biliyorum. Bunları araştırırsanız bulursunuz! Hadi bakalım buradan yakın.

Dokunulmazlığı olan devletin içinin her yerine girme yetkisi bulunan, milletin vekili bir gazeteciye diyor ki araştırın ve bulun! Olur vekil bey, araştırıp ve bulursak yazarız da aynı zamanda.

Ama bu görev öncelikle bizim değil sizin görevinizdir. Bu ülkede artık hangi taşın altını kaldırsanız yolsuzluk, hırsızlık ve arsızlık vardır.

Yani tam boğazımıza kadar çirkefin içine batmış durumdayız. Tabi ki bunları araştırıp bulmak ve deşifre etmek bizim görevimiz ama aynı zamanda da sizin de görevinizdir.

Gelen, giden önündeki balı yalamakta ve yalatmakta, her ne hikmetse bunlar bir türlü ortaya çıkarılmamaktadır. Sizler milletin vekilleri, aybaşında devletin çekini cebinize indirken, elinizi vicdanınıza koyun ve 'bunu hak ediyor muyuz' diye sorun lütfen. Bilmem anlatabildim mi?

Eroğlu imzaladı, Vural görevden alındı!

Uzun bir süredir spekülasyon konusu olan Gümrük ve Rusumet Dairesi Müdürü Türker Vural'ın görevden alınması konusu nihayet sonuçlandı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu masasındaki görevden alınma yazısını geçtiğimiz Cuma günü imzalayarak sorun da ortadan kalktı.

Türker Vural'ın görevden alınma gerekçeleri açıklanmazken, yeni Gümrük ve Rusumet Dairesi Müdürü'nün Mustafa Çobanoğlu olacağı ve bu konudaki prosedürlerin tamamlandığı belirtiliyor.

RHA 3114'le ilgili açıklama

'Sayın Özadam

Okurunuzun RHA 3114 plakalı araçla ilgili vermiş olduğu bilgi tamamen yanlıştır. RHA 3114 plakalı araç Kayıp Şahıslar Komitesi'nin kullanmakta olduğu ve dün (16 Eylül 2010) Karpaz'da kazılara başlamak için görevlendirilen bir araçtır.

Bildiğiniz üzere iki toplumlu yürütülen kazı çalışmalarında Rum arkeologlar da bulunmaktadır. Sözkonusu araç dün sabah 09:00 civarında içlerinde Rum arkeologlar ile birlikte eski İskele kavşağı'nda (Tatlı Market'in önü) durup bölgede ikamet eden bir arkeoloğu alarak görev bölgesine gitmiştir. Her sırtında çanta olan öğrenci olmayabilir. Bu haberin düzeltmesinin yayınlanmasını rica ederim...'
(Murat SOYSAL-Kayıp Şahıslar Komitesi)

Maraş Avcılık ve Atıcılık

Derneği

10

Açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Karpaz eşeklerinin yem ihtiyacını karşıladıkları için

Yaşar ERSOY

L.T.B Tiyatro Müdürü

10

Belediyenin düzenlemiş olduğu Tiyatro Festivali'nde mükemmel bir organizeye imza attığı için

Mehmetçik Belediyesi

3

Bölgedeki işyerlerinin sorunları ile yeteri kada ilgilenmeyip sorunlara çözüm üretemediği için

Karayolları Dairesi

1

Girne-Lefkoşa yolonduka tehlikeli bölgede artan kazalar rağmen önlem almadığı için

Mehmet ZAFER

LAÜ Başkanı

1

LAÜ önündeki derme çatma işletmeleri korumak amacıyla rektörün sözleşmesini uzatmadığı için

Temel ölümcül bir hastalığa yakalanmış. Karısı Fadimeye sorar:
-Fadime, ben ölünce yeniden evlenecek misin ? Fadime de Temel üzülmesin diye evet cevabını verir. Bunun üzerine Temel:
-Onu benim kadar sevecek misin ?
-(ağlayarak) Evet
-Onu eve alacak mısın ?
-Evet
-Ona güzel yemekler yapacak mısın ?
-Evet Temel'im.
-Ona sarımsaklı yoğurtlu mantı da yapacak mısın ?
-O Sevmez

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları