Vural ve Dönmezer susacak mı?

Yayın Tarihi: 22/09/10 07:19
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bizde adettendir; Bir olay çok fazla irdelenmez, konusu ne olursa olsun bir kaç günde kapanıp gider. Bunun üstüne de çok fazla gidilmez!

Çünkü ülkede o kadar çok sıradışı olay var ki heel son zamanlarda malzeme sıkıntısı diye bir şey yok. Örneğin Türker Vural olayı; İyi bir UBP'li olduğu biliniyor. Ama dürüst ve adı hiç bir kirli olaya karışmamış.

Hakkında bize gelen tek şikayet konusu personel rahatsızlıkları. Sanırız biraz gaddar ve disiplini çok seviyor. Ama daha önemlisi onun açıklamaları;
Görevden alınma nedenini gidin bakana sorun diyor. Bir takım istekleri yerine getirmedim, onun için görevden alındım diye ekliyor.

Yani görevden alınma nedenini biliyor ama ömrü boyunca da açıklamayacağının mesajını veriyor. Tabi ki yanlış yapıyor!

Bir diğer örnek Ayşe Dönmezer olayı; Belli ki o görevden alınacağını anladı ve bastı istifayı. Onun da gerekçeleri farklı değil! Çok yetkili birileri kendinden olmayacak işler istedi, baskı yaptı ve o da istifayı seçti. Tabi ki onurlu bir davranış... Ama yeterli değil!

Buradan dürüstlüklerinden şüphe duymadığımız Türker Vural ile Ayşe Dönmezer'e sesleniyoruz; Görevden alınmanız ya da istifa etmeniz, ancak susmanız hiç bir şeyi değiştirmez. Konuşmanız da lazım!

Hangi yetkili sizden yasalar dışında bir şeyler istemiştir. Susma hakkınız var ama bunu yaparsanız Kıbrıs Türk toplumuna sadece kötülük yapmış olacaksınız... Biriniz konuşsa, çorap söküğü gibi diğerleri gelecek...

Ülke insanı, memleketiniz adına, insanlık ve insaniyet adına konuşun lütfen artık... Bir kıvılcımı ilk yakan siz olmak istemez misiniz?

Kadıoğlu: Kimseyi istihdam etmedim

Lefkoşa Belediyesi Asbaşkanı Özel Kadıoğlu, hakkında çıkan iddiaları yanıtlayarak basında çıkan haberleri yalanladı. Dün kendisini bizzat arayarak suçlamaları cevaplamasını istediğimiz Kadıoğlu, Asbaşkan olduğu dönemde ailesinden kimseyi işe almadığını ifade etti.

Adı geçen Pınar Kadıoğlu'nun kardeşinin gelini olduğunu ve 4 yıl önce, Hatice Kadıoğlu'nun yıl önce istihdam edildiğini belirten Özel Kadıoğlu, Görkem Kadıoğlu ile Mine kadıoğlu'nun ise 1 Nisan 2010 tarihinde istihdam edildiğini, kendisinin ise Haziran yerel seçimlerinden sonra Asbaşkanlık görevine getirildiğini hatırlattı.

Karakter belgesinin de temiz olduğunu söyleyen Kadıoğlu, makam şoförü ve aracının ise daha önceki dönemlerde de mevcut bulunduğunu söyledi.

Selen Otopark polisçilik mi oynuyor?

Fatma Aydoğdu adlı okurumuz Lefkoşa Surlariçi'nde bulunan Selen Otopark'tan şikayetçi olduğunu kendisinden 20 TL haksız kazanç elde ettiklerini iddia etti.

Dün, oto parka aracını yarım saatliğine koyduğunu ve aldığı çıkış biletini kaybettiğini söyleyen Aydoğdu, oto park işletmecilerinin kartı kaybetti için kendisinden 20 TL aldığını, bu parayı vermemesi halinde aracının çıkışına izin vermeyeckelerini söylediklerini ifade ederek belediye ve polisi göreve davet etti.

"Bir haftadır telefonlarımız kesik"

Şikayet Mağusa Gençlik sokak sakini bayan bir yurttaşımızdan geldi. Sahibi olduğu Çilek Mobilya ve çevresindeki iş yeri ve evlerin telefon ve internet hatlarının bir haftadır arızalı olduğunu söyleyen okur defalarca yaptıkları müracaata rağmen tamirat işleminin gerçekleştirilmediğini, dünya ile bağlantılarının koptuğunu söyledi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'e duyurulur.

Hasan KASAP

Atlet

10

Balkan Oyunları'nda 3 adım atlamada şampiyon olarak KKTC'yi başarı ile temsil ettiği için

Mehmet ÇANGAR

İşadamı

1

TV kanallarına reklam baskısı yapıp Afrika ve Volkan gazetelerini okumamaları yönünde tehditte bulunduğu için

Koop-Süt

1

Kanlı dereye süt atıklarını akıtıp çevre kirliliği yadattığı için

Ahmet BENLİ

Gönyeli Belediye Başkanı

1

Bütçe konusunda belediye meclis üyelerini bilgilendirmediği için

Çalgıcı Aydın

İnönü

0

Bahçesindeki bir horoza saldırdığı gerekçesiyle bir köpeği boğarak öldürdüğü için

Cennetin anahtarları…

Peder ve Bahadır ölürler ve cennetin kapısına giderler. Kapıda bir melek beklemektedir. Melek Pedere sorar;

-Hiç günahın var mı? Peder;

- Aziz melek ben rahiptim, tüm hayatım boyunca tanrıma dua ettim, karıma ve çocuklarıma sadık kaldım, insanlara ve hayvanlara hep yardım ettim.

Melek "Çok iyi bunları biliyorduk zaten al sana cennetin gümüş anahtarı." der ve sonra Baha'ya döner.

"Senin hiç günahın var mı Baha?"

Baha; "Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım ama tanrıya çok dua etmedim açıkçası birde günahım var çok sert ve hızlı araba kullanırdım"

Melek Bahadır'a döner ve ; "Bunu da biliyoruz. Çok iyi al sana cennetin altın anahtarı"

Peder bu olaya sinirlenir; "Ben hayatımı insanlara, Tanrıya adadım sizde gidip bu adamı cennette benden üstün tutuyorsunuz"

Melek gülerek; "Oğlum, sen vaaz verirken herkes uyuyordu, ama Bahadır araba kullanırken herkes dua ediyordu"

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları