Mafya var mı?

Yayın Tarihi: 25/09/10 07:33
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Aradan bir ay geçti neredeyse, belki de daha fazla. Hani bir haber vardı, 17 ve 18 yaşında iki genç kızımız bir eğlence mekanının oto parkında uyuşturucu madde kullanırken yakalanmışlardı.

O konu için hep bir şeyler yazmak istedim ama başka konular bastırınca kısmet olmadı bir türlü.

Bir şeyler yazamadım ama o haber hiç silinmedi, hep beynimin bir ucunda kaldı. Biri 17 diğeri 18 yaşında iki genç kız, bir oto parkta uyuşturu madde kullanırken yakalandılar...

Gazetelerin orta sayfalarını kaplayan magazin sayfalarını hiç sevmem. Belki geçmişte bizim eğlence anlayışımız ile şimdiki gençliğin eğlenceden anladığı çok farklı şeyler ama, yüzü kırmızı ağırlıklı rengarenk, neredeyse kiloduna kadar gözüken gencecik kızları orta sayfalarda eğlenceden kendilerinden geçtiğini görmek hep içimde bir sızı oluşturmuştur.

Çünkü eğlence demek içki demek, ardından belki uyuşturu demek, hızlı araba sürmek ve kazada ölmek gibi gelmiştir hep bana...

Dünkü Havadis'te İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayden Kutalp'ın açıklamalarını okudum, içim ürperdi. Sakın yanlış anlamayın, hayatımda hiç kullanmadım uyarıcı hap ya da başka bir şey ama açıklamada bunların öldürücü olabileceklerini öğrenince dehşete düştüm.

Çünkü bunlar genelde eczanelerde satıldığı için çoğu kişi gidip sorgusüz sualsiz alır ve kullanır. Hani yine önceki gün bu ilaçlar bilmem kaç tane eczanede yakalanmıştı ya dehşetim ondan idi.

Ayden hanıma o eczanelerin ismini verin de yayınlayayım dedim, ama yetkisi olmadığnı ayrıca konunun tamamen polisin yetkisinde bulunduğunu söyledi.

Sonra da öğrendim ki bunların eccanede satılma oranları devede kulak. Cinsel gücü artırıcı ilaçlar daha çok gece kulüplerinde satılıyormuş ve bunların tamamı da kaçak yollardan adaya gelenlerdenmiş.

Yani, önceki gün kamyonla yakalan çok sayıda uyarıcı ilacın asıl müşterileri eczaneler değil gece kulupleriymiş.

Daha da ötesi bunlar öyle ayağa kadar düşmüş ki piyango bilet satıcıları bile çantaların bir kenarında bulundurup karaborsa fiyatına meraklısına satıyorlarmış.

Ülkede her geçen gün karanlık işler artıyor. Ülke ekonomisindeki sıkıntılar büyüdükçe, doğru orantılı olarak olaylarda da artış kaydediliyor. Dolayısıyla eskiden küçük yerli mafya çeteleri ya da kabadayılar piyasalarda racon keserken, şimdi ithal mafyanın pençeleri arasına yavaş yavaş giriyoruz.

Duyduğumuz rakamlar, gelen gidenlerin miktarı, hele de bazı ünlü isimler zikredilince insan küçük dilini yutacak gibi oluveriyor resmen.

KKTC'de mafya var mı, evet var...

Buna karşı yapılan mücadeleyi de biliyoruz. Ama çalışmalar ne kadar yeterlidir bunu bilemeyiz işte. Suçlar gün geçtikçe artıyorsa, ya biz bunlara yetişemiyoruz, ya da bir yerlerde bir eksik var mutlaka.

Bu konuda bildiğimiz tek bir şey var; Mafya tam ekipman yerini aldı, devletin içine girmeye çalışıyor, basını idare etmesi çok kolay ve geleceğimiz sakatta demektir!

Okur şikayeti
"Memur-işçi aynı, fiyat farklı"

"Levent abi selamlar,

Abicim bu ayrımcılığı da dile getirsen çok seviniriz, devlet dairelerine işçi statüsünde işe alınıp ama işçilikle hiç alakasız biz memurların aynı işini yapan ama maaşları bizden kat kat fazla olan bu arkadaşların kazançlarını haksız görüyorum.

Zaten bu yüzden bizlerde çalışma hevesi kalmıyor. Örneğin ben üniversite mezunuyum maaşım 2,420 TL, işçi kadrosundaki arkadaşlarım lise mezunu 2,350 TL alıyor.

Onlarda 13.maaş, bayramlık ikramiyesi, elbise parası,herşey var ama bizde sadece 13.maaş var, adaletmi bu, hani eşitlik ilkesi.Teşekkürler.

Bu insanları kıskanmıyoruz ya maaşları geri çekin yada kadrolarını değiştirip memur yapın aynı iş,aynı maaş olsun..."
(Ali Çınar)

Salamis Otel

1

Çalışanın ihmalkarlığı nedeniyle bir turistin yaşamını yitirmesinden dolayı

Dağhan FELLAHOĞLU

Turkcell

1

Rekabet sınırını aşıp sektörde huzursuzluk yarattığı için

Ahmet ULUBAY

Telsim

1

Rekabet sınırını aşıp sektörde huzursuzluk yarattığı için

Ali Rıza USLUER

İskele Milletvekili

1

Partizanlıktan hem şikayet edip hem de partizanca istihdamlara imza attığı için

Bülent GÜNKUT

Organizatör

10

Kıbrıs Türk sanat ve magazin dünyasına yıllardan beridir koyduğu katkılardan dolayı

Delikanlı maymun…

Maymun kurmuş çilingir sofrasını ormanın orta yerine, külhanbeyliği yapıyor.
O sırada zürafa oradan geçiyormuş, sormuş:
- "Vay maymun Kardeş, nasılsın?"
—İyiyim be anam, içiyorum içiyorum aslanı dövüyorum."
Zürafa tırsmış ve uzaklaşmış. Derken Zebra geçmiş, o da sormuş:
- "Selam maymun abi, ne var ne yok?"
—N'olsun be gülüm hep ayni; içiyorum içiyorum aslanı marizliyorum."
Zebra da uzaklaşmış oradan. Bu kez köstebek, geçerken sormuş:
- "Maymun ya naber?"
—İyilik koçum içiyorum içiyorum, Allah ne verdiyse girişiyorum aslana!"
Köstebek de sıvışmış.
Ancak böyle böyle derken, olanlar aslanın kulağına gitmiş ve aslan o tarafa doğru yola koyulmuş. Çıkmış maymunun karşısına:
- "Eee anlat bakalım maymun efendi, ne var ne yok?"
Maymun hemen kendine çeki düzen vererek yanıtlamış:
- "N'olsun be abi, içiyorum içiyorum abuk subuk konuşuyorum."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları