Gümrük Müdürü'nün suçu neydi?

Yayın Tarihi: 27/09/10 07:17
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Gümrük Müdürü Türker Vural'ın niçin görevden alındığı hala açıklanmazken, Başbakan İrsen Küçük de bu yöndeki soruları geçiştirmekle yetindi.

Oysa kamuoyu bu konuda doyurucu bir açıklama bekliyor. Vural'ın görevden alınmasını şiddetle destekleyenler var, alınmasını eleştirenler de var.

Maliye Bakayın Ersin Tatar bu kişiyi alan yetkili makam olduğuna göre o da bir takım bilgilere sahip ama her nedendir o da tüm soruları cevapsız bırakarak bir anlamda parti disiplininin dışına çıkmıyor.

Belli ki partinin ileri gelenleri, çok yetkilileri bu kişe sonuna kadar sahip çıktılar ve görevden alınmanın yeterli bir ceza olduğunu düşünüyorlar. Bizim elimizde bu konuda iki tane önemli bir ip ucu var.

Bir tanesi geçtiğimiz Ağustos ayında 1250 karton sigaranın KKTC'ye kaçak yollardan sokulması.Bu kadar çok kaçak mal ülkeye nasıl girdi hala tartışılıyor.

Daha da önemlisi, sigara operasyonu zamanın gümrük müdürü Türker Vural'dan 'çok saklı' olarak yapılmış ve özellikle kendisine bu konuda bilgi verilmemiş.

Bir diğeri de geçtiğimiz aylarda ele geçirilen 4500 kaçak cep telefonu olayı.
Bu da çok büyük bir operasyon ve yine gümrük müdürü Vural'dan gizli tutularak yapılan bir eylem.

Bunlar cevaplanması önemli olaylardır. Kaçak sigara ve cep telefonu operasyonunun ilgili daire müdürünün haberi olmadan 'çok gizli' başlığıyla yapılmasının ardında mutlaka bazı önlemler mevcuttur.

Çok güvenilir kaynaklardan, "eğer bu operasyonlar müdüre haber edilseydi başarılı olamazdı" diye bize haberler geliyor. Bunun cevabını bekliyoruz...

Bu operasyonlar niçin müdüre haber verilmeden yapılmıştır, bunhların müdürle alakası nedir? Gördüğümüz kadarıyla ortada çarpık bir takım ilişkiler vardır.

Ama ne hikmetse, bunlar kamuoyundan gizlenmekte ve eğer varsa geçmişte suç iyleyenler cezalandırılacağına, yargıya havale edileceğine bir korunma iç güdüsüyle hareket edilmektedir.

Günahına girmeyelim, ama eğer bu küdür arkadaş eğer geçmişte bir takım suçlar işlemişse, bunlar sineye çekilecek ve kendisi emekli oluncaya kadar yaklaşık 6 sene daha devleten en yüksek makamdan maaş çekecektir.

Sonra da yüklü bir ikramiye alarak emekli edilecektir. Önyargılı değiliz ama olayların akışı bu işte bir bit yeniğinin olduğunu göstermektedir.

Unutmamak gerekir ki, eğer bu ülkede bazı makamlar suç işleyeni bir yerlerden aldıkları talimatla koruyorlarsa kendileri de aynı oranda suçludur.

Bostancı'da sandalyeler havalardu uçtu!

Kurultaya az bir süre kala UBP'nin kurultay delegelerini belirleyen seçimlerde kıran kırana mücadeleler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan UBP Bostancı örgüt seçimlerinde partililer birbirine girdi, sandalye ve masalar havalarda uçtu.

Lefkoşa'da ikamet ettikleri halde Bostancı örgüt seçimlerinde ismini yazdıran Mehmet Çelebi ve Hasip Adıgüzel yüzünden partililer birbirine girerken, telefonda şikayetlerini bildiren UBP'liler Türel adında bir iş adamına suçlamalarda bulunarak olayların perde gerisinde bu kişinin olduğunu iddia ettiler.

Asil Nadir'e ihbar gitti!

Hükümet çeşitli sektörlerde yatırım yapan ve teşvik verilen ancak taahütlerini yerine getirmeyen yerli yabancı iş adamlarına ihbar göndermeye başladı.

Halen Londra'da yargılanmak olan İşadamı Asil Nadir'e de Geçitkale Havaalanı konusunda şimdiye kadar sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle bir ihbar gönderen hükümet en kısa zamanda bu sorumlulukların yerine getirilmesini istedi.

Bu arada Bafra'da da yatırım yapacaklarını söyleyen ama şimdiye kadar tek bir çivi bile çakmayan çok sayıda yatırımcıya da ihbar mektubu gönderildi ve belli bir süreye kadar yatırımların başlamaması halinde sözleşmelerin iptal edileceği bildirildi.

Naciye hoca ceza yağdırıyor!

Eğitim bu yılda çeşitlikli aksaklıklarla başlarken, öğretmen ve kitap eksikliklerine velilerden tepki yağıyor.

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde öğrencisi olan bir grup veli, okul müdürü Naciye Denizer'in öğrencilere sudan sebeplerden dolayı ceza yağdırdığından şikayette bulundular.

Çocuklarının çoraplarındaki bazı marka yazılarına bile ceza verdiğinden şikayet eden veliler derslerin bir çoğunun boş geçtiğini, öğretmenlerin işe gelmediğini ve okulda kitap sorunu olduğuna dikkat çekerken bütün bu eksiklikler varken çocukların giydiği çoraplara kafayı takan okul müdüresine tepklerini ortaya koydular.

Dereboyu'nda trafik terörü estiriyorlar!

HL 980 ve HE 596 plakalı araçların şoförleri özellikle hafta sonları Dereboyu'nda tehlikeli sürüşleriyle hem eğlenen gençlere hem de bölge sakinlerine illallah çektiriyorlar.

Köşemizde bu tür ihbarların yer bulduğunu ve sonuç aldığını belirten okurlar her iki aracın sürücüsünden de şikayette bulunurken, bölgede güvenlik güçlerinin daha etkili önlemler almasını istiyorlar.

Sarışın...

Bir sarışın, bir kızıl saçlı ve bir esmer kadın çölün ortasında arabayla yol almaktadırlar. Hava korkunç sıcaktır. Arabanın motoru birden stop eder.
İnip baktıklarında, motoru tekrar çalıştıramayacaklarını anlarlar. Mecburen çölde uzunca bir yürüyüş yapmaları gerektiğinden, her biri arabadan bir şeyler alır.
Esmer, bir şişe su, kızıl saçlı bir paket bisküvi ve sarışın da arabanın kapısını söküp alır. Çölde yürümeye başlarlar ve bir süre sonra dinlenmek için mola verirler.
Mola sırasında sarışın ve esmer kadınlar kızıl saçlıya döner ve niye bir paket bisküvi aldığını sorarlar.
- Acıkırsam yerim, diye düşündüm cevabını verir kızıl saçlı.
- çölde ne kadar yürüyeceğimiz belli değil .
Hepsi de bunun çok mantıklı olduğunu düşünür. Ve sonra sarışın kadınla kızıl saçlı olanı esmere döner ve niye yanına bir şişe su aldığını sorarlar.
- Eğer susarsam, yanımda içecek bir şeyim olması gerektiğini düşündüm . diye cevaplar esmer kadın;
- Evet, bu çok akıllıca bir fikir diye düşünür diğer ikisi.
En sonunda esmer ve kızıl saçlı kadınlar sarışına dönerler ve arabanın kapısını niçin söküp aldığını sorarlar.
- Şeyy.. çok sıcak olursa pencereyi açıp serinlerim diye düşündüm.

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları