Münhal olması halindeymiş!

Yayın Tarihi: 28/09/10 06:51
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ülkede bir hademelik furyası aldı başını gidiyor. Bu konuda hükümet partisi UBP'nin üyeleri ile milletvekilleri bile hademe istihdamı konusunda birbirine düşerken, partili olmayan çok sayıda insanımızın bu mevkilere getirilmesi ancak bir hayal.

Altan Başaran adlı işsiz vatandaşımız ile bir kaç gündür bir telefon trafiği yaşıyoruz. Hem kendisi hem de eşinin bakanlığa yıllardır yaptığı müraacatlarda olumlu bir cevap alamadığı için artık sabrı taşmış ve isyan noktasına gelmiş.

2008 yılından beridir yaptığı iş müraacatlarında bakanlık müdürlerinden aldığı tek cevap şu;

"Dilekçeniz bakanlığımızca incelenmiş olup, münhal olması halinde değerlendirilecektir..."

Bu konuda elimizde hem kendi dilekçeleri hem de bakanlık müdürlerinin olumsuz cevapları var. Tüm cevaplarda 'münhal olması halinde" deniliyor...

Normali elbette böyle olmalı, bir iş varsa önce münhal ilan edilmeli, sonra bunun bir sınavı mülakatı olmalı.

Siz gördünüz mü bilmiyorum ama ben hiç bu konuda bir münhal açıldığını görmedim.. Herhalde münhal derken, partili demek istiyorlar...

Partiliyseniz bir bakana, vekile ya da örgüt başkanına yakın olmanız yeter de artar bile... Atlan bey gibi daha yüzlerce, binlerce insanımız var hademe olmak için bekleyen.

Onlar müracaatlarını yapıp normal prosedürü takip ediyorlar... Ama partililerin müracaat etmesine bile gerek yok... Atlan Başaran'ın şehit kardeşi olması bile dikkate alınmamış şimdiye kadar... Söyler misiniz adalet bunun neresinde?

Satılık 'sıra numarası!'

Maliye Bakanlığı'na bağlı Araç Kayıt Dairesi önünde bir bayanın 5 TL karşılığında sıra numarası satmasına vatandaştan büyük tepki geldi.

Olayı büyük ciddiyetsizlik olarak nitelendiren vatandaşlar, sıra numarası alıp saatlerce beklerken, birilerinin daha önceden içeriden sıra numarası alıp bunları vatandaşa satmasının yasal olmadığını, ilgililerin önlem almadığı taktirde daire önünde büyük kavgalar çıkabileceğini ifade ettiler.

Konuyu aktardığımız Maliye Bakanı Ersin Tatar, bunun kabil edilir bir davranış olmadığını ve gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

Bakanlık çay ocakları 'damga pulu' satıyor!

Bazı Bakanlıklarda çay ocağı işleten kişilerin postaneden damga pulu alıp bunları vatandaşa kar amacıyla satması da vatandaşlar tarafından 'suistimal ve haksız kazanç' olarak nitelendiriliyor.

5 TL bedeli olan pulların 7 TL'ye satıldığını iddia edenler şikayetçi vatandaşlar, ayrıca fotokopi işlemerini de fahiş fiyata yapıldığını, bu yolla birilerinin haksız kazanç elde ettiğini belirtiyorlar.

Gönyeli çemberi çıldırtıyor!

Trafikte ülke genelinde yaşanan karmaşa belli iş saatlerinde Gönyeli çemberinde büyük bir krize dönüşüyor. Dün sabah saatlerinde trafiğe takılan ünlü bir iş adamımız bu konuda öfkesini dile getirirken, Girne'den 10 dk'da gelinen çemberin ancak 30 dakikada geçilmesinin kabul edilemeyecek olduğunu, devletin sürücülere resmen işkence çektirdiğini söyledi.

Karayolları'nı göreve çağıran iş adamı milli servetin de sokaklara atıldığını iddia etti.

Bir şikayet de Ahmet hocadan!

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde öğrencilere disiplin uygulanacak diye sudan sebeplerden dolayı evine gönderilen öğrenci olayında veliler Ahmet Saraç adlı beden eğitimi öğretmeninden de şikayetçi olmaya başladılar.

İlgili öğretmenin dün 30 kadar öğrenciyi okula sokmadığını söyleyen veliler böyle giderse çocuklarını okuldan almak zorunda kalacaklarını ifade ediyorlar. Bakanlık yetkililerini konuya duyarlılık göstermeye çalışıyoruz.

Karadenizliler Kültür Derneği

9

Görevden alınan Yusuf Suiçmez'e sahip çıktıkları için

GİAD

Genç İşadamları Derneği

4

Bazı nedenlerden dolayı Asgari Ücret'in artırılmasına karşı çıktıkları için

Lapta Yavuzlar Lisesi

2

Türlü eksikliklere rağmen bazı öğrencileri kıyafetleri nedeniyle okula sokmayıp eve gönderdiği için

Cengiz Topel Hastanesi

1

Cengiz Bertan adlı merhum hastaya ambulans yetiştiremediği için

(Bölge halkının isteğie üzerine)

Emir İKİNCİHOCA

Avcı(!)

1

920 adet Pulya kuşunu yasa dışı yollardan avlayıp doğa katliamı yaptığı için

Temel havada

Temel Reis, İdris Reis'le birlikte uçakla İstanbul' a gidiyorlarmış. Bir sarsıntı olmuş.
Herkeste bir telaş… Derken pilot konuşmuş:
-Bir motorda arıza var ama üç motorla biz gideriz meraklanmayın.
15 dakika sonra bir ses daha ve yine pilot:
-Bir motor daha stop etti ama meraklanmayın iki motorla gideriz.
10 dakika sonra üçüncü motor stop etmiş ve pilot uçağın bir motorla
gidebileceğini söylemiş.
Temel Reis dayanamayıp:
-Ula İtris reis, ister misun şimti törtünçü motor da posulsun ta hepten havada kalalum.

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları