AS TV'ye para cezası kestiren bakan kim?

Yayın Tarihi: 05/10/10 07:43
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+


YYK Başkanı Osman Özalp 31 Ağustos tarihinde As TV'ye bir uyarı mektubu göndermiş. Ali Tekman ve Mehmet Moreket'in sunduğu 'Sıradışı' programı ile ilgili.

Bu iki meslektaş, küfürlü program yaptığı içinmiş bu uyarı. Ayrıca programlarında iftira atıyorlarmış, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini olumsuz etkileyen sözler sarf ediyorlarmış!

Uyarının sonunda eğer bir tekrarı halinde 2 bin TL para cezası uygulanacağı da ifade edilmiş. Ancak kime ne dediler, hangi ifadeleir kullandılar, hangi çocuğun ahlakını bozmuşlar tek bir kelime yok.

Aradan bir ay geçmiş ve kanala ikinci bir yazı gitmiş. Bu kez önceki uyarıda belirtildiği gibi 2 bin TL de ceza kesilmiş. Bu kez de bu edebsiz(!) arkadaşlar kime ne demiş, kime hakaret etmiş, hangi çocuğun bilmenesini bozmuş tek satır yok!

YYK, bunu ilk kez yapmıyor. Geçmişte de bazı kanallara uyarılar gönderir ve tüzüğüne bakarak cezalar keserdi. Ama bir fark vardı ve programlarda kim ne demişse bunu da açıklardı.

Burada YYK Başkanı Osman Özalp'ın kamuoyuna açıklaması gereken bazı konular var; Daha önce yaptıkları gbi suçun açık bir şekilde kamuoyuna duyurulmasını, hakaret sayılan kelimelerin de eskiden olduğu gibi ibraz edilmesini istiyoruz.

Bunu yapamazsa, en azından kendisine hangi bakan bu konuda baskı yapmış ve böyle üstü kapalı bir açıklama yaparak işi kotarma yoluna gidilmiştir?

Şunu da belirtmekte yarar var; Tekman ile Moreket'in bizden farklı şu yönü var. Onlar tamamen halktan gelen tepkilere tercüman olup, hiç kıvırmadan bunu kamuoyuna yansıtıyorlar.

Tamamen dümdüz ve dobra bir şekilde. Örneğin ben de okuyucudan sürekli muhalif sözler ve hakaretler içeren telefonlar ve yazılar alır ve bunların yayınlanması istenir ama, ben biraz bunları traşlar ve öyle yazıya dökerim.

Onun için, Tekman ve Moreket'in programları tamamen doğal ve halkın duygularını yansıtan programlardır. Onun için hiç gocunmaya gerek yok.
Halkımızda halk var diyerek seçim kazananlar, halkın her şekilde tepkisine de saygı duyup, sindirme değil, şeffaflıktan yana politikalar üretmelidir.

Hele de AS TV gibi tamamen tarafsız programlar yapan ve yeni uyduya çıkmış bir kanalı susturmaya kalkmak, saflıktan başka bir şey olamaz.

CAS personeli huzursuz!

Atlas Jet'in 31 Ekim tarihinde londra uçuşları için sorumluluğunun biteceğini açıklamasından sonra CAS çalışanlarının diken üstünde oturdukları ve bu şirketten ay sonu itibarıyla 50 kadar çalışanın işine son verileceği belirtiliyor.

Dün telefonla bu konuda çok sayıda personel durumlarının ne olacağını sorarken, yetkililerin bir açıklama yapmasını ve dedikoduların önünün kesilmesini istedi.

Okur görüşleri
"Zorlu Töre tombaladan çıkmadı!.."

"Sayın abim, bu kabinedeki en ciddi bakan olarak ben Zorlu Töre'yi görmekteyim. Çünkü Zorlu bey halkın çektiği hertürlü badireyi atlatarak orayı ulaştı. Diğerleri gibi tombaladan çıkmadı. Ahbabı değilim uzaktan tanırım ama geçmişine baktığım da bunlar gerçek.

Bana göre ülkemiz siyasetine uzman kişilerin gelmesi ülke geleceğine büyük katkısı olacaktır..."
(Mustafa Sedat-PAŞAKÖY)

"Sayın Tore'yi UBP'ye almakla coook büyük hata isledik.İster inanın ister inanmayın ama agresif Tore hayvancı, tarımcı kardeşiyle bile yolları ters düştü.Sayın Töre soğuk savaşın sona erdiğinden bile haberi olmayan bir sözde politikacı.

TC'nin Kıbrıs Cumhuriyeti ve Anayasasınin üç garantörden biri olduğunu bile unutmuş. Bugün UBP'nin içinde bu adamın hemen,şimdi partiden ihracını isteyenler çoğalıyor.Nuhun zamanından kalma adamlarla KKTC bir yere varamaz. Yarın Tore'nin Hatay gafını örnek alarak Güneydogu'da ki Kürt kökenli vatandaşlar Kuzey Irak'a bağlanmak isterse ne olacak?
Ya Hatay'lı Arap kokenliler Suriye'ye bağlanmak isterlerse?.."
(İnal – LEFKOŞA)

Zihni YALÇIN

10

İngiltere'de elektrik fişleri konusunda ki buluşu nedeniye

Limasol Bankası

9

Engelli vatandaşlarımıza yaptığı katkılardan dolayı

Mağusa Belediyesi

8

Toplu taşımada emeklilere karşı uyguladığı ücretsiz tarifesinden dolayı

Protokol Müdürlüğü

2

Protokol listesindeki yanlışlıklardan dolayı

YYK

1

Gerekçesiz nedenlerden dolayı bazı kanallara para cezası uyguladığı için

Temel barda

Temel bir gün Avrupa'ya gider.
Temel'in kötü bir alışkanlığı da vardır, sürekli içki içer.
Bir gün bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer.
Üç-beş defa böyle yapınca barmen merak eder ve sorar;
-"Niye hep üç tane bira içiyorsunuz?
Temel cevap verir;
-"Ben, Dursun ve Hamdi bizler üçüzüz. Hepimiz dünyanın farklı yerlerindeyiz. Hepimizde bara girdiğimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayı o yüzden içiyorum" der.
Yine günlerden bir gün Temel bara gelir ve iki bira ister, barmen verir.
Temel biraları içtikten sonra tam kalkarken barmen sorar;
-"Allah rahmet eylesin efendim, kardeşinizin biri öldü her halde?" deyince Temel cevap verir;
-"Hayır ben içkiyi bıraktım da.."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları