200 KTHY çalışanı için kötü haber!

Yayın Tarihi: 09/10/10 07:12
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Cemil Çiçek, geldi tavrını koydu, fırçasını çekti ve gitti. Kamuoyuna açıklanmayan, perde gerisinde konuşulan ve karara bağlanan çok şey var.
Bunlardan bir tanesi de KTHY konusu...

KTHY'nin özelleştirilmesi konusunda zaten bilinmeyen bir şey yok. KTHY'nin şimdi sadece adı var, başka tek kuruşluk bir değeri yok.

Ancak çalışanlar konusunda özel toplantıda iki taraf arasında çok büyük bir pazarlık yaşandı. Cemil Çicek ile İrsen Küçük arasında...

Çiçek, bu iş oldu bitti maşallah derken, Başbakan Küçük çok ciddi bir ifadeyle, bizim de şirkette bir hissemiz olsun diye ısrarcı oldu.

Küçük, şirketten daha ziyade çalışanları düşünerek toplantıda ağırlığını kullanmak istedi.

Çünkü KTHY tamamen özele devredilecek ve çalışanlardan da 200 kişi durdurulacaktı.

Bu yüzden bu şirkette KKTC'nin de ortak olması gerektiğini ve çalışanların işlerine devamından yana olduğunu ısrarla belirtti. Ama bir şekilde başarılı olamadı işte!

Hem Cemil Çiçek, hem de TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bunun mümkün olmadığını, özelleştirmenin de kendine göre yasaları olduğu söyledi. Küçük ısrarında devam etti, 200 çalışanı sokağa koyamayız dedi.

Cemil çiçek girdi araya ve bunun mümkün olmadığını, oturan 200 kişiyi ödeyemeyeceklerini ifade etti. AK Parti'nin KKTC'deki devlet kurumlarında da özelleştirmede ısrarlı olduğunu kaydetti.

Başbakan Küçük bu konuda masada yalnız kaldı ve yüz ifadesi herkesin dikkatini çekti. Küçük elinden geleni yaptı ama, istediğini yaptıramadı.

Büyük ihtimalle Ekim sonunda 200 çalışan elenecek ve diğerleri özel şirketle devam edecek. Bu arada bize gelen duyumlara göre şirketin ortaklarından KKTC ayağı olarak Ali Özmen Safa belirlendi.

Çünkü Safa, bundan bir kaç yıl önce KTHY'ye talip olmuş ama o günün şartlarında şirketi alamamıştı. Ankara kaynaklı haberler, Ali Özmen Safa'ya AK Parti'nin çok önceden söz verdiğini ve TC tescilli bir şirketle ortaklık kurulup kısa bir süre içinde yeni şirketin uçuşlara başlayacağını söylüyorlar.

"Aslanbaba bu kapıdan içeri bile giremez!.."

Dünkü sayfamızda İskele bağımsız milletvekili Ejder Aslanbaba'nın UBP İskele İlçe Başkanlığı için pazarlık masasına oturduğu yönündeki haberimiz UBP örgütlerinde bomba etkisi yaptı.

Özellikle UBP İskele bakan ve vekilleri bu konuda mesaj göndererek Aslanbaba'nın hayal aleminde yüzdüğünü, UBP'ye katılsa bile İskele İlçe Başkanlığı binasından içeri bile giremeyeceğini, kendisini içeri sokmayacaklarını ilettiler. Aslanbaba'ya en büyük tepki bakan Nazım Çavuşoğlu'ndan geldi.

Eroğlu, ÖRP'yi istemiyor!

Perde gerisinde sürdürülen UBP-ÖRP koalisyon hükümeti kurma çalışmalarına Saray'dan takoz konuldu.

Bakanlık dahil hemen her konuda iki parti yetkilisi arasında yapılan mutabakatlara rağmen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bu koalisyona karşı olduğundan dolayı görüşmelerin tehlikeye girdiği, Eroğlu'nun onay vermesi halinde yeni hükümetin bir kaç gün içinde kurulabileceği belirtiliyor.

DP Gençlik Kolları

8

Trafik kazalarına karşı olan duyarlılıklarından dolayı

Kemal DÜRÜST

Turizm Bakanı

7

8 yıl aradan sonra OTEM'i yeniden turizmin hizmetine açtığı için

Zorlu Töre

Tarım Bakanı

2

Orman arazilerini partililere yasal olmayan yollarla kullanıma verdiği için

Akdoğan Sağlık Merkezi

1

Parmağı kopan bir hastaya ambülans verilmesini kabul etmediği için

Mehmet GÖKALP

İmam

1

Ahlaki kuralları hiçe sayıp evli bir kadına usulsüz gönderdiği mesajlardan dolayı

Yönetici ve mühendis...

Büyük bir şirketin üst düzey yöneticilerinden biri bir gün Newyork üzerinde balonla dolaşmaya çıkar.
Aksilik bu ya, pusulasını aşağıya düşürür ve kaybolur. İnmek için uygun bir yer ararken bir gökdelenin tepesinde sigara içen bir adam görür ve alçalır.
- Pardon. Ben neredeyim acaba? diye sorar.
- Yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içindesin der adam.
Yönetici sinirlenir:
- Sen mühendissin değil mi? diye sorar.
- Evet. der adam. Nereden bildin?
- Çünkü başım belada ve sana bir soru soruyorum.Verdiğin cevap 100% doğru
fakat hiç bir işime yaramıyor.
- Sen de yöneticisin değil mi?
- Evet ama sen nereden bildin?
- Çünkü yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içinde kaybolmuşsun.Pusulan
yok, berbat durumdasın. Fakat bu şimdi benim suçum oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları