Başarının 10. Yılı

Yayın Tarihi: 23/10/11 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Habercilik zor iş. Doğru bilgiyi anında paylaşmak, insanlara taraf olmadan olup biteni eksiltmeden, olmayanı eklemeden aktarmak. Habercilik gerçekten zor. İçinde bulunduğumuz zamanda basının etkili rolünü düşününce bu zorluğu anlamak daha mümkün.

Basın özgürlük demektir. Bu özgürlüğün sınırları da kişisel hak ve özgürlüklere saygı ile kaynağı olmayan kulaktan dolma bilgilerle habercilik yapılmaması olmalıdır. İlk gazetenin yayınlanmasından günümüze çok şey değişti. 1300 yıl önce yayınlanan ilk gazetede haberler sadece duyuru olarak yer alırken bu gün genel adıyla basın bir ülkenin kaderini etkileyecek, siyasi yönetimini değiştirebilecek etkiye sahip bir güç konumunda. Bu yüzden değil midir ki siyasi iktidarlar basını hep kendi yanlarına çekmek isterler.

Ülkemizde de basının yeri ve önemi büyük. Yazılı ve görsel basın organlarının yanında tüm dünyada hızla gelişen internet haberciliği de gün ve gün gelişiyor. Bu alanda 10. Yılını kutlayan "Kıbrıs Postası" internet haberciliğinde bir kilometre taşı. Her gün için dünyanın birçok yerinden binlerce kişinin ziyaret ettiği, binlerce kişinin haber abonesi olduğu bir site Kıbrıs Postası.

Bu noktada başarılan iş önemli. Elbette en önemlisi on yıl gibi uzun bir süre bu başarıyı devam ettirmek. Günlük yazılar yazmaya başlamamın yaklaşık dört yıl gibi bir mazisi var. Kıbrıs Postası ailesinin içinde ise bir yılı aşkın bir zamandır bulunuyorum. Hiç bilmediğim, tanımadığım binlerce insanla fikir anlamında buluşuyorum. Öneriler alıyorum, eleştiriler dinliyorum.

Kıbrıs Postasının bana kattıkları benim için önemli. Bu bağlamda bu aile içinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğumu bir kez daha vurgulamak isterim. Kıbrıs Postasında yayınlanan ilkyazımdan bu güne kadar, bir nebze katkım olmuşsa ne mutlu bana. Bu bağlamda daha nice nice on yıllarda beraber olmak dileğiyle, Kıbrıs Postasının onuncu yaşını kutlar, bu önemli başarıda katkısı olan herkesi tebrik ederim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları