Saygı bu mu?

Yayın Tarihi: 18/01/12 08:10
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş dün ebediyete yolcu edildi. Binlerce insan bu tarihi olaya tanık oldu.

Bu satırların yazarı olarak Sayın Denktaş'a bir kez daha rahmet diliyorum. Her insan günü gelince yaşama veda edecek mutlaka.

Merhum Cumhurbaşkanının defin yeri çok tartışıldı. Ailesinin tercihi elbette önemli ve önceliklidir. Fakat bu topluma mal olmuş bir liderin defin yeri bana göre daha farklı olmalıydı.

Mesela; Daha yüksek, daha güvenli bir yer seçilebilirdi. Sadece naçizane fikrimdir. Aileye birkaç seçenek sunulmuş. Seçenekler içinde boğazda yüksek bir yer de varmış. Belki daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Yer konusu elbette bir ayrıntı. Fazla büyütmeye gerek yok. Fakat Cumhuriyet parkı maalesef güvensiz. Sarhoşun, ayyaşın uğrak yeri.

Çok iyi korunmalı. Merhum Cumhurbaşkanı Denktaş için dünyanın her yerinden mesajlar, taziyeler geldi. Dünya literatürüne girmiş önemli bir devlet adamı olduğu bir kez daha anlaşıldı.

Görüşlerine pek de katılmadığımı daha öncede söylemiştim. Ama buna ona saygı duymama hiçbir zaman engel olmadı.

Zaten olması gerekende bu. Siyasi düşünceniz, dünya görüşünüz, tercihleriniz ne olursa olsun en başta "Saygıyı" yitirmeyeceksiniz. KKTC ve Türkiye de Denktaş'ın vefatı nedeniyle "YAS" ilen edildi.

20 Ocak Cuma gününe kadar KKTC yasta. Herhangi bir tören bir kutlama yapılmayacak. Cenaze töreninin gerçekleştiği dün, kamu kurumları tatildi.

Herkes cenaze törenine, Selimiye Camiine, Cumhuriyet parkına akın etti. Peki, özel sektör?

Onlar neden böylesi bir günde iş bırakmayı düşünmedi.

Bu memleket bu duruma gelmişse, öyle veya böyle bir devlet ve bu devletin hizmet veren kurumları varsa bu kurumlardan kredi, arsa, tarla, bina yardımı alıyorlarsa bunun oluşumunda önemli derecede emeği olan insana saygı bu mu?


Siyasi görüşünüz ayni eksende olmayabilir. Böyle bir olay, böyle bir cenaze töreni her gün yaşanmıyor arkadaşlar.

Kimse kusura bakmasın, bir gün dükkânınızı, şirketinizi, işyerinizi kapatmakla ne zengin olurdunuz nede fakir.

Cenaze töreni sırasında telefonla arayan bir dost adeta isyan etti.

Cenazeye işyerinden izin alamadığı için gelememişti.

Bırak gel dedim.

Malum ekmek parası.

Siz gitmiyorsunuz hiç olmazsa çalışanlarınıza karışmayın.

Ve gerekçeye bakar mısınız, tatil günüymüş ve tatil gününde daha çok iş yapılırmış. Aslında bunlar üzerinde durulacak konular değil.

Ama gerçekten çok canım sıkıldı.

Çok üzüldüm.

Maddiyat, maneviyatın bu kadar mı önüne geçti.

Özel sektör KKTC devletinden ayrı, bir başka devlet mi?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları