Gurur

Yayın Tarihi: 30/04/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Yarın 1 Mayıs. İşçi ve emekçinin ve de genelde çalışanların bayramı. Geçtiğimiz Cuma günü, her Cuma olduğu gibi ADA TV'nin sevilen programı "Gündeme Bakış" da konuktum. Programa sevgili İbrahim Çakırdağ telefonla bağlandı. Ve ülkedeki durumu protesto etmek için tüm çalışanların ve de genelde tüm toplumun bir eylem düzenleyerek, 1 Mayıs gününün tepki günü olarak kutlamasını önerdi. Bu anlamda bir çağrı yaptı. Böyle bir olay bu memlekette elbette olmaz. Herkes umudunu o derece kesmiş ki tepkiye takati yok.

Sayın Başbakanımız; "Dünya ekonomilerinin iflas ettiği bir dönemde %3-4 büyüme gurur veriyor. Alınan tedbirlerle ihracat rakamları da ekonomik rakamlarda büyüdü. Tavuk ihracatı yükseldi. Bunlar UBP politikaları sayesinde oldu". Güzel. Çok güzel. Ülke büyüsün gelişsin. Bu ülkede bunu istemeyen var mı? Her halde yoktur. Sokakta yaşayan insanlar nelerle boğuşuyor? Artık tek sorunumuz ekonomi değil. Ekonomik zorlukları belki bir şekilde dengeleyebilirsiniz. Mesela; Bir belediye işçisi lise son sınıfta okuyan çocuğuna daha önce günlük 10 TL harçlık verebiliyorken bugün 3 TL veriyor. Evet, lise son sınıf öğrencisi genç bir insan günlük 3 TL harçlıkla idare ediyor. Ama bir yolunu bulmuş. Bugünün harçlığını yarınki harçlığıyla birleştirip bir sandviç alabilecek. Ama bugün değil yarın. Yani hafta da iki sandviç. Gerçek anlamda uçuyoruz.

Daha önemli bir sorun girdi hayatımıza. Gün geçtikçe büyüyor. Ne popülizm, ne hamaset, ne şükran, ne yaşlı, ne genç, ne de çocuk tanıyor. Sorunumuzun adı CAN GÜVENLİĞİ.

Minik Mustafa Diker öz babası tarafından öldürüldü. Mustafa'nın başına gelenlerin hepimizde yarattığı yıkım henüz bitmedi.

Güzelyurt çarşısı. Persan Döviz bürosu. İki kişi tarafından soyuldu. Güpegündüz. Oyuncak tabanca ile. Çalınan 65 bin TL.

Ozanköy de bir İngiliz. Yalnız yaşıyor. 75 yaşında. Meryl Anne Flatvood. Evine girdiler. Tecavüz ettiler. Parasını çaldılar.

Feriha Haksun. 85 yaşında. Lefkoşa da. Surlariçin de yaşıyor. Rauf dayının eşi. "Dışarı çıkmaya korkuyorum. Surlariçi yaşanmaz oldu" diyor.

Turizmin başkenti Girne. Söylerken bile insanın inanası geliyor. Girne yat limanı. DON turizminde patlama. Turistik yerde donla serinleme. Adı üstünde "Turistik" bölge.

Başbakanımız; "Turizmin meyvelerini topluyoruz".

Gerçekten GURUR duyulacak bir durumdayız. Bu gurur tablosunu yaratanları ve her şeye rağmen hala daha KKTC'yi uçuranları kutlamak lazım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları