Bu yazı benim için değil

Yayın Tarihi: 02/07/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Daha önceleri Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına adeta gıpta ile bakardım. Devlette istihdam edilmekten daha zordu LTB de iş almak. Sonuçta uluslar arası tanınmışlığı olan tek kurumu kuzey Kıbrıs'ın. Tarih Kasım 2006. İşsizim, yeni doğan ve sağlık sorunları olan iki çocuğum var. Kıbrıs, Türkiye, İngiltere arasında süren bir tedavi süreci. Ve bir umut oldu Lefkoşa Türk Belediyesi. İstihdam edildim. Evet, bende bir LTB personeliyim. Bugüne kadar bu konu ile ilgili hep geri durmaya çalıştım. Sebebi çok basit. Çalıştığım kuruma olan saygım. Yıpratılan, tartışılan, gülünç, perişan durumuna düşürülen bu kurumsal yapıya bir yorumda ben yapmak istemedim. Bana göre doğru olanı yaptım. Ama derdini benimle paylaşan insanlar çoğaldıkça, içimi boşaltma ihtiyacım gün ve gün arttı.

Öncelikle şunları söyleyeyim. Ben LTB' ye 2006 yılında istihdam edildim. Tek başıma gittim ve Başkanla konuştum. Ne bir ayrıcalık istedim, nede benden böyle bir şey istendi. Basınla ilişkim ise 2009 yılında başladı. Yani belediyeye basın kimliğimi kullanarak istihdam edilmedim. Görevim ve kadrom eğitimim, mezuniyetim ve çalışma yıllarıma göre belirlendi. Bu yazı sırf benim için ve birilerini karalamak için yazılmamıştır. Ama içim rahat olsun istiyorum.

Durdurulan arkadaşlarımız var. Sonuna kadar yanlarındayım. Ve biliyorum ki aynı olay benim başıma gelse onlarda ayni düşüncede olurlardı. LTB çalışanları bir ailedir. Hem de çok büyük bir aile. Dediğim gibi amacım kimseyi karalamak, suçlamak değildir. Ama çalışanlar için, Lefkoşa Halkı için bir şeyin altını çizmeyi kendime görev biliyorum; Lefkoşa Türk Belediyesi kimsenin malı değildir. Kolay kolay kapılarını kapatabilecek bir kurum değildir, kimsenin babasının çiftliği, pis siyasi oyunların sahnesi, sorumsuzluğun, vurdumduymazlığın adresi değildir.

Lefkoşa Türk Belediyesi önce bu ülkenin, sonra Lefkoşalının ve en nihayetinde çalışanındır.

Sorun var. Evet, bu ortada. Sorunlar güven ortamı yaratılarak çözülmelidir. Çalışan istihdam etmek kolay. Ama hakkını vermek zordur. En başından hatalar yapıldıysa şimdi bunun cezasını hayatını LTB' ye bağlayan insanları işlerinden durdurarak çözemezsiniz. Bu belediyenin sorunu personelle değildir. Çalışmayan var mı? Mutlaka vardır. Bunları tespit edecek ve gerekeni yapacaksınız. LTB artık, popülizm ve siyaseti kaldıracak durumda değildir.

Çeşitli söylentiler var. İlgili taraflar birçok konuyu dile getirdi. Bu konular artık ilgili birimlerdedir. Bunlarla ilgili görev yapan kurumlara güven de tamdır. Benim ilgilendiğim konu LTB'nin imaj kaybettiği kurumsal yapısı, Lefkoşalının alamadığı hizmeti ve belediye personelinin içler acısı durumudur. Evet, bende bir LTB personeliyim ama bu yazı sırf benim için yazılmış değildir. Bu yazı feryadına kulak tıkanan binlerce insan için yazılmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları