Söz değil icraat

Yayın Tarihi: 14/02/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
KKTC'nin siyasetçi gözüyle gündemi;

Başbakan Sayın İrsen Küçük,

İstihdamlar için;

"Gençlerimizin ülkemizi işsizlik nedeniyle terk etmemesi hepimizin ortak kaygısıysa, hükümetimizin istihdam politikalarını içi boş argümanlarla eleştirmek kime ve neye hizmet etmektedir. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Kurultaydaki rakibi Ahmet Kâşif'e;

"Aylardır süren tartışmalar gözden geçirildiğinde Sn. Kâşif'in Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı'nı hak etmediği açıktır.

Ulusal Birlik Partisinin, dirayetli, açık, net, ne istediğini ve söylediğini bilen, devlet adamı ciddiyeti ve olgunluğuna sahip, ülke sorunlarını akılcı bir şekilde tahlil edip somut çözümler üreten ve en önemlisi kendi iradesiyle hareket edebilen bir Genel Başkana ihtiyacı vardır.

Ulusal Birlik Partisi, birtakım kesimlerin yönlendirmeleriyle hareket edenlere, hala UBP üzerinde nüfuz sahibi olmak isteyen ve hala UBP'yi yönetmek isteyen bazı kesimlerin koltuk değneklerine ihtiyacı yoktur.

Kendi iradesine sahip olamayan, başkalarının sözcüsü olmaktan öteye gidemeyecek bir zihniyetin UBP'yi yönetmekle bir ilgisi olamaz. Kendi iradesini dahi yönetemeyenlerin, iradesini, söylemlerini ve faaliyetlerini başkalarının emrine verenlerin KKTC'yi kuran partiyi yönetmek gibi bir beceri sağlaması imkânsızdır."

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Hamza Ersan Saner;

"Posta kodu uygulamasıyla KKTC postalarının hizmet ağı genişletilecek, bunun için gereken altyapı oluşturuldu.

Bafra-İskele, Güzelyurt-Lefke, Alsancak-Güzelyalı ve Lefkoşa Çevre Yolunun temelleri önümüzdeki haftalarda atılacak."

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin Amcaoğlu;

"Dünyada benzeri görülmemiş bir mega proje olan Türkiye'den boruyla su getirilmesi projesinin uygulaması öngörülenden hızlı ilerliyor."

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Sayın Ahmet Kâşif;

"Etkin, doğru bir parti ve hükümet yönetimiyle kısa sürede yaşanan sorunları aşacağız ve Başbakan İrsen Küçük sayesinde hükümet ve parti aleyhine oluşan güvensizliği ve inançsızlığı ortadan kaldıracağımızdan da eminiz.

Ekonomik, sosyal ve siyasal tüm konularda projeler, planlar ve ekiplerimiz ile UBP Genel Başkanlığı ile ülke yönetimine talibiz. 21 Ekim'de gerçekleştirilen UBP 19'ncu Olağan Kurultayı'na herkesin takdir ettiği ve İrsen Küçük'ün çalışmasından çok daha kapsamlı ve güzel bulduğu bir seçim bildirgesi ile gittik, şu anda da geniş bir ekiple partide ve ülkede yapılacaklarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. UBP'yi bölerek başka parti kuran, parti tek başına iktidara gelmesine rağmen kendi Bakan atanmadı diye hükümet listesinin okunacağı Meclis toplantısına katılmayarak partiyi zora sokan İrsen Küçük'ün beni hizipçilikle suçlamaya kalkışması asla tutmayacak bir yanlış değerlendirmedir".

Evet, bunlar ülkede her şeyin yolunda gittiğini, bir güllük gülistanlık durumu ve hızla ircaa edilen hükümet çalışmalarının anlatımı ile siyaset dünyamızda zirve yarışmasının gündeminden sadece bazı başlıklar.

Elbette herkes kendi derdinden muzdarip.

Peki, sokağın gündemi nedir?

En başta kurşunlamalar ve cinayetler aldı başını gidiyor.

Ülkede defalarca uyardığımız olaylar yaşanmaya başladı.

Herkes kendi adaletini uygulama noktasında.

Cinayet ve silahlanma artık sıradan bu topraklarda.

Nerde bu devlet?

Nedir bu acizlik?

Ülke gitti be efendiler…

Geç kalıyorsunuz geç.

Bu ülke sadece sizden ibaret değil.

Sadece sizin sorunlarınız yok.

Yakınlardan Türkiye'den bir haber;

Türkiye'de de birçok olumsuzluk ve birçok olay yaşanıyor.

Hem sokakta hem de siyasette.

Bu noktada AK Parti hükümeti eleştirilebilir.

Zaten pek çok konuda da eleştiriyoruz.

Bunlara rağmen;

Yeni düzenlemelerle Şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlar ve 65 yaş üstü herkes şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

İçinde bulunduğumuz 2013 yılında 8 bin 155 engelli vatandaş kamuda istihdam edilecek.

Türkiye'de 2002 yılında 5 bin olan engelli istihdamı bugün 27 bin.

Başbakan Erdoğan şöyle söylüyor;

"Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi, çok iyi öğretmen olur. Engelli kardeşlerimize ne yapalım biz kader mahkûmuyuz sözünü söyletmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu insanlar ben bu ülkede vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum diyor. Kendisini yetiştirmiş adama sen nasıl engel koyarsın."

KKTC'de de yüzlerce istihdam yapıldı.

Üstelik birkaç ay içinde.

İstihdam edilen engelli bir vatandaş var mı?

Yok.

Yani Başbakanın gençlerimiz göç etmesin diye istihdam ediyoruz sözünün aslında toplumu "Satirik" yerine koymaktan öte gerçekliliği yok.

Bu ülkede bir engelli, Tarık Şenkaya "Ölürsem sorumlusu devlettir" diyor.

Engelli, yatağa bağımlı ve ödeyemediği için elektriği kesildi.

İşte devlet, işte insana verilen değer.

İşin özü;

Olay söz de değil, icraattadır.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları