Otorite boşluğu mu var?

Yayın Tarihi: 15/09/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Bu ülkede otorite boşluğu mu var?

Son günlerde en çok sorduğum soru bu.

Sadece kendime değil, konuştuğum herkese.

Trafik kazaları, cinnet geçirenler, canına kıyanlar, iş kazaları, hele hele on dört yaşında, uyuşturucudan yaşamın kıyısına gelen çocuk ve on sekiz yaşında uyuşturucu satan bir başka çocuk , çok mu büyük bu ülke, çok sınırı mı var ki denetlenemiyor?

Devlet otoritesi, ülke şartlarına göre çok geride kaldı.

Devletin hantallığı, imkanların gerekli yerlerde değil de, siyasi rant uğruna kullanılması, hem güveni hem de otoriteyi sarstı.

Siyaset o kadar derinleşti ki olmaması gereken yerleri bile esir aldı.

Tüm kurumlar, özellikle güvenlik birimleri siyasetten arınıp iş yapamıyor.

Çünkü hak, hukuk, adalet hepsi siyasi tercihlere göre şekilleniyor.

Herkesin önceliği farklı ve en başta "ben" diyor otorite sahipleri.

Bunca sorun, sıkıntı, yaşanan ve artış gösteren olaylar, karşılığında ise söylenen bir cümle;

"Sorunlar var ama sadece bizim sorunumuz mu var? Birazda etrafımıza bakalım."

Yani yıllardır süren belirsizlik, ayırımcılık, şovdan öte gitmeyen hamaset nutukları, belli kesimlerin bundan beslenmesi, bunların bu yaşam şartlarında hiç mi payı yok?

Önlem almak, radikal adımlar atarak devletin gücü ve otoritesini ülkenin her yerinde, yaşamın sürdüğü her noktada hissettirmek.

Ama yapılmıyor. Bunların yerine, devletçilik oynayalım, güven olmayan bir yapıya sarılalım ve kadercilik yaparak "beterin beteri var" diye teselli olalım.

KTHY'yi kim batırdı, ETİ'yi, Belediyeleri, üretim imkanlarını sınırlayan, tüketim kültürünü aşılayan, devleti yönetiğini zannederken zarara uğratan, Meclis'te rüşvet aldım diyerek para sallayan, seçimlerde oy satın aldım diye itirafta bulunan, iş yerlerinde çalıştırdığı insanların hayatı için gerekli önlemleri almayan, kim veya kimler sıradan vatandaş gibi yaptığının cezasını çekti?

Ne şaşırtıcı ki kimse.

Hep aynı şeyler oluyor, hep aynı yanlışlar yapılıyor ve değişen bir şey olmuyorsa o noktada demokrasi de sınanmalı, sorgulanmalıdır.

Demokrasi sadece istediğini söylemek ve yapmak değildir, aynı zamanda her söylenen ve yapılan için sorgulanmak, hesap vermek ve gerektiğinde cezalandırılmaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları