İrsen Küçük, Akıncı'yı destekleyecek

Yayın Tarihi: 23/03/15 07:38
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

"Biz normal bir hükümet dönemi yaşamadık. Sürekli parti içine müdahaleler oldu. Sayın Eroğlu partinin içine karıştı. Ve artık etkisi yok, çok yıprandı. Bir değişim olacak ve bunu hep beraber göreceğiz. Bütün adaylarda, seçime az bir zaman kalmasına rağmen etkili bir kampanya göremiyoruz.

2009 yılında, biz DP ile iyi bir işbirliği yaptık. DP'nin tüm giderlerini biz finanse ettik. Bugün kabinede Eroğlu'na yakın isimler var. Düşünüyorum, Serdar'la, Eroğlu arasında nasıl bir anlaşma var. UBP tabanı hükümetten gitmenin, durdurulan istihdamların, değişen bürokratların hesabını soracak. O noktaya gelindi. Ben bunu gördüğüm için aday olmadım. Eroğlu bu kadar tecrübeye göre, aday olmamalıydı. Yaptırdığı anketlerde de bunu gördü, ama aile baskısıyla aday oldu. UBP ve DP'yi çok hırpaladı. Şimdi Belediyelere döndü. Bu memlekette bir usta Eroğlu mu?

Akıl var mantık var. Sayın Akıncı'nın oyu % 14 olabilir mi? Çok gülünç bir sonuçtur bu. Akıncı başa yarışan iddialı bir adaydır. Ben Akıncı'nın boş olduğu bölge görmedim. Akıncı'nın oyunu %14 olarak gösteren bir anketi ben elimin tersiyle iterim. Bu halkı yönlendirmek değil, kandırmaktır. UBP' ye herhangi bir müdahalem yok. Zaten buna gerek de yok. Onlar gelip, anlatıyorlar. Partili konuşup, tartışıyor ve rahatsız. Bu seçimde Sayın Eroğlu ikinci tura da kalmayabilir, Kudret bey de iyi bir oy alacak, bunu da kimse göz ardı etmesin.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası, UBP de bir hareketlenme olacak. Kemal Dürüst, yılsonuna doğru hükümet değişikliği olabileceğini, DP'den, UBP' ye geçecek isimler olabileceğini söylüyor. Bu açıklamalar acemice yapılan işler. Bunlar Eroğlu'na zarar verir, bu siyasi bir gaftır ve bu arkadaşın kapasitesini gösterir."

Ulusal Birlik partisi, eski Genel Başkanı ve eski Başbakan İrsen Küçük, ADA TV'deki program konuğumdu.

Ülke gündemini, siyaseti ve elbette yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini konuştuk.

İrsen bey Başbakan olduğu dönemlerde, parti içine yapılan müdahalelerden iş yapamadıklarını, kurultay döneminde yapılan istihdamların yasal olduğunu, ERCAN'ın özelleştirilmesi ile doğru yapıldığını ve vekil transferlerinin mecburiyetten yaşandığını anlattı.

UBP içinde etkili olduğu önemli bir kesim olduğunu söyleyen İrsen bey, daha önce yanında olan pek çok ismin, bugün kendisini aramamasını da normal olarak değerlendirdi.

İrsen Küçük, UBP' ye Başkan, KKTC'ye de Başbakan oldu ama her iki görevde de istediğini yapamadı.

Hepimiz tarafından çok eleştirildi, bunu kendisini de söyledim.

Mutlaka ki, o dönemle bugünü karşılaştırmak çok da doğru değil.

Fakat o döneme göre beklentilerin karşılanmadığı da bir gerçek.

Siyasetin aynı çemberi, aynı öncelikleri ve üretimsizliği bugün içinde geçerli.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için İrsen beyin tavrı ne olacak?

Bu elbette merak edilen bir konu.

Program öncesi, sonrası ve sırasında benim izlenimim, cümleler arasında aldığım mesaj, İrsen Küçük'ün Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Mustafa Akıncı'yı destekleyeceği.

Süreç içerisinde taraflar, tavırlar, saflar netleşmeye devam edecek.

Bu seçimin sağı solu, siyaseti, bencilliği yok.

Bu seçim birçok değişimi getirecek, değişime, değişmeye ne kadar hazırız?

Bu seçim bu soruyu da cevaplayacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları