Yorgancıoğlu: "Yeni Başbakan hükümet icraatlarına sahip çıksın"

Yayın Tarihi: 01/06/15 07:37
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Genel Başkanlığı ve KKTC Başbakanlığını devretmeye hazırlanıyor.

5 Haziran 2011'de yapılan CTP kurultayında partinin Genel Başkanı, 28 Temmuz 2013 erken genel seçimlerinden sonra kurulan CTP, DP-UG hükümetinin de Başbakanı olmuştu.

Yerel seçimlerde önemli belediyelerin kaybedilmesinden sonra, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de beklenilen sonucun elde edilmemesi Yorgancıoğlu'nu bir karar almaya itti.

Elbette parti içi sıkıntılar da bu karar da etken oldu.

Özkan Yorgancıoğlu ADA TV de program konuğumdu, Yorgancıoğlu ile daha öncede hem televizyon programı, hem de röportajlar yaptım.



İnsani yönü, kişisel yapısı, mizacı çok sakin ve uysal bir insandır, bundan kimsenin şüphesi yok.

Kendini başarısız görmüyor, hele kurduğu hükümetin önceki hükümetle, kendisinin de önceki Başbakanlarla kıyaslanmasını kabul etmiyor.

CTP-BG genel Başkanlığı ve Başbakanlık performansını değerlendirmesini istedim.

Hükümetin yaptığı icraatları anlattı ve ekledi "Temennim yeni hükümet ve Başbakanın bu icraatlara sahip çıkması ve devam ettirmesi".

Kırgın ve pişman olmadığını söylüyor Özkan Yorgancıoğlu ve siyaseti bırakmadığını partisinden verilecek her görevi yapmaya devam edeceğini de ekliyor.

"Ben siyasette olması gerekeni yaptım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuç şansız ve başarısızdır. Bir örnek olsun diye tekrar aday olmadım."

Parti başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Ali Talat'ın 25 maddelik manifestosundan şu maddeleri hatırlattım;

"Madde 4- CTP, kuruluşundan bu yana Kıbrıs Türk halkının özne olmasını, kendi kararlarını kendisinin vermesini ve kendi kurumlarını kendisinin yönetmesini savunmuştur. Parti, bu dönemde, bu yöndeki iddialarının hayata geçirilmesinin ve CTP-BG - DP-UG hükümet programında olduğu şekliyle polisin ve itfaiyenin sivile bağlanmasının takipçisi olacak, bir koalisyon hükümetinde yer alması halinde, koalisyon protokolünde bu konuların kesin bir biçimde takvime bağlanmasını sağlayacak, belirlenen takvime uygun sonuçların alınamaması halinde koalisyona devam edip etmemeyi gözden geçirecektir.

Madde 10- Ülkemizde özel sektörde sendikalaşma oranının son derece düşük olmasının, iş güvenliği, iş güvencesi, iş kazaları ve insanca çalışma koşulları açısından yarattığı olumsuz sonuçların bilincinde olan CTP, CTP-BG – DP-UG hükümet programında yer aldığı şekliyle özel sektörde sendikalaşmanın teşvik edilmesi konusundaki yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiği kanaatindedir. Bir koalisyon hükümetinde yer alınması halinde, koalisyon protokolünde bu konuların kesin bir biçimde takvime bağlanması sağlanacak, belirlenen takvime uygun sonuçların alınamaması halinde koalisyona devam edip etmemek gözden geçirilecektir."

Sayın Talat, CTP'nin yapmak istediklerine hükümet ortağı engel oluyorsa, hükümetten ayrılmayı dahi manifestosuna yerleştirmiş.

Hem CTP tabanına, hem de koalisyon ortağı DP'ye mesaj vermiş.

Özkan Yorgancıoğlu yapılmak istenenlerin hepsini yapmak mümkün olmadı dedi ve devam etti;

"Ben bir yol açtım. Ben makam koltuk sevdalısı değilim. İki farklı görüşü savunan partiden oluşan bir koalisyon kurduk. Koalisyon hükümetlerinde her şeyin bir anda olması mümkün değil. Hükümetin yaptığı icraatların faydasını insanımız ilerleyen zamanlarda görecek. Bir hükümetten bir anda ayrılmak mümkün değil. Ben kimse adına konuşmak istemem ama buyursun yapsınlar."

Bugün için merhaba dediğimiz haziran ayı birçok gelişmeyi beraberinde getirecek.

Önemli olan artık ihtiyaç ve özlem haline geline "siyasi istikrarın" bir an önce sağlanması.

Çünkü bizim esas derdimiz bu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları