Maliye Bakanı Denktaş; "Üleşilecek miktar 4 milyon TL'dir"

Yayın Tarihi: 01/03/17 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Bugün köşemi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın açıklamalarına ayırdım.

Müzakerelerde gelinen nokta, mali konular ve elbette temeli atılan Güzelyurt hastanesi ile ilgili Maliye Bakanı Denktaş'ın öne çıkan açıklamaları şöyle;

"RUM'A EYALET, TÜRKİYE'YE VİLAYET OLMAK İSTEMİYORUM"

Rum tarafı bizi her zaman azınlık gördü. Anastasiades'in azınlık çoğunluğa eşit olamaz söylemi de bunu gösteriyor. Daha ne söylesinler. Bunun kararını siyasiler değil halk vermeli. Çünkü sürecin bu şekilde gitmesi demek belirsizliğin de devam etmesi demek. BM Genel Sekreterine yeni durum için, yeni görev verilmeli. Zorla çözüm olmaz.

Bu koşullarda yaşayan bizleriz, kararı biz vereceğiz. Bence gelinen nokta halka sorulmalı. KKTC yoksa, biz de yokuz diyebilmeliyiz. Biz ortaklık onlar sahiplik peşinde. Ben Ruma eyalet, Türkiye'ye vilayet olmak istemiyorum. Türkiye de devlet olmayı elimizden almamalı, dünya tarafından tanınana kadar korumalı, anlaşmalarla ilişkilerimizi geliştirmeli. Bu noktaya doğru bir gidiş görüyorum.

Sayın Akıncı son tavrında sonuna kadar haklı, destekliyorum. Masaya yeniden oturtma girişimi olacak. Ama değişen bir şey olmayacak.

"EKONOMİK PROTOKOL RAYINA GİRİYOR"

10 aydır görevdeyim, Türkiye'den kimse ne yapıyorsunuz demedi. Maliye açısından protokol uygulanıyor. 2016 yılı Mali açıdan yerel gelir ve giderde dengeli bir yil oldu. 2017 daha iyi olacak. Haziran dan önce protokol rayına girecek. İstikrarla yapılacak işlerin üstesinden gelebiliriz. İstikrar olmadığı için birçok iş yarım kaldı. Bu ortamda süresinden önce seçim beklentim yok.

"KOALİSYON ÜÇLÜ DEĞİL, ALTILI"

Mesai saatleri konusunda toplumsal bir uzlaşı aradık. Yaz mesaisini 4 ay yaptık, ama 39 saat olan kış çalışma saatlerini de 40 saate çıkardık. Yasası mecliste, geçtiği anda yürürlüğe girecek. Hemfikirliği sağlamak kolay değil. Hele koalisyon hükümetlerinde. Bizim için daha zor. Çünkü üçlü değil, altılı bir koalisyon götürüyoruz.

"KRAL ÇIPLAK"

Güzelyurt Hastanesinde arı kovanına çomak soktuk. Demokrat Parti olarak araştırma komitesi başkanlığında da muhalefetin önereceği ismi destekleyeceğiz. Korkacak bir çekincem yok. Sonuna kadar da gideceğim. İstediğim, her müteahhit, her ihaleye katılsın."

Üstüne gideceğimi bildikleri için üstüme geliyorlar. Maliye Bakanıyım, Merkezi İhale Komisyonu bana bağlı elbette üstüne gideceğim. Mali polis, Sayıştay, Meclis olayın üstünde. Başarırsak yıllardır süren herkesin bildiği üleşme sona erecek. Siyasetin üstüne sürülen bu çamur temizlenecek. Artık kral çıplak, ben bunu ortaya koyuyorum. Elbette tüm müteahhitler aynı kefe de değil."

"ÜLEŞİLECEK MİKTAR 4 MİLYON TL'DİR"

Planlama inşaat dairesi, 9 buçuk milyona bitecek ihale için, neden 13 milyon keşif bedeli belirledi. Arada ki 4 milyon ne olacak? İşte bu fark, müteahhitler arasında paylaşılacak, üleşilecek miktardır. Bunu kırıyorum, bana saldırı bunu kırdığım içindir. Hepsi vız gelir. Ben kime, ne yapmışım? İma edilmesi yerine, eğer siyasilerle ilgili bilinenler varsa, isim isim açıklasınlar."

"SEYRÜSEFER ÜCRETİ BU YIL KALKACAK"

Seyrüsefer ücreti bu yıl içinde kalkacak. Telekomünikasyon yeniden yapılandırılacak. Bu özelleştirme değil. Hizmet veren ve GSM ile internet sağlayıcıları hizmet satan bir noktaya gelecek. Kimsenin huzursuz olmasına gerek yok. Yeni bir düzenleme yapacağız. İlk defa bu yıl yatırım için daireye kaynak ayırdık. Üçüncü GSM şirketinin gelmesi, birazda ilgili şirketin burada araştırma yaparak istemesine bağlı."

Maliye Bakanı Denktaş'ın açıklamaları böyle.

Özellikle, Güzelyurt Hastanesi ile ilgili yaşananlara bakarsak, ihale 9 buçuk milyona bitecekse, keşif bedeli neden 13 milyon?

Görünen o ki konuyla ilgili tartışmalar devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları