Yeni havayolu ya kurulmazsa?

Yayın Tarihi: 14/12/10 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Hükümetin bütçe görüşmeleri, koalisyon pazarlıkları derken Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik daralmayı, parasızlığı, işsiz gençlerimizi ve KTHY çalışanları üzerine dönen umut tacirliğini hep bunları aman göz ardı etmeyelim.

Ama ediyoruz.

Öte yandan ülkemizde hiç mi güzel şeyler olmuyor derken bir süre önce kurulacak yeni havayolu konusu popüler oldu.

Olayı duyunca birden kendime "demek ara sıra iyi şeylerde oluyor dedim". Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in açıklamalarını dinledim fakat pek temeli sağlam gelmedi bana.

Bunun üzerine olayı hemen araştırdım bir de baktım ki çok değer verdiğim abim, kardeşim Ekonomist Mehmet Saydam Yeni havayolu'nun özel şirketler tarafındaki hissedarların önemli bir kesiminin KKTC'deki temsilciliğini yürütüyor. Dün sabah Genç TV'de benim konuğumdu.

Yeni kurulacak havayolunun kendinden emin adımlar atmaya hazırlandığını, bunun için önemli bir iş kesiminin cesaretli bir şekilde hazır olduğunu ancak Devletin bu konuya daha ciddi bir şekilde eğilmesi gerektiğinin altını defalarca çizdi.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Küçük'ün Salı günü yani bugün şirket kurulacak açıklaması Başbakan Küçük'ün şirket Perşembe gününe kurulacak açıklamasıyla dün düzeltildi.

Fakat Mehmet Saydam ile dünkü sohbetimizde Şirketin yıl sonuna kadar ancak kurulabilecek olmasıydı.

O da her şey yolunda giderse.

Burada belirtmem gereken önemli bir nokta var ki Yeni Havayolu kurulumu ile ilgili ciddi bir çaba ancak ilerleme yeteri kadar hızlı değil.

Başbakan İrsen Küçük'ün Yeni havayolu'nun kurulması ve ülkede istihdam alanı yaratılabilmesi için ciddi bir uğraşı da var bunu teslim etmek lazım.

Ülkeyi içinde bulunduğu krizden çıkarmak için uğraşıyor.

Ancak Mehmet Saydam ile dünkü sohbetimde her ne kadar birlik çağrısı yaptığını görsem de içinde bu iş tamam gitmiyor gibi bir havası vardı..

Peki neydi yolunda gitmeyen?

Onu da araştırdım ve en sonunda bilgiye ulaştım.

Bilindiği üzere ilk şekillenen yapıda KKTC Devleti'nin % 47 hisseye sahip olacak oluşuydu ancak Hükümet daha çok özel müteşebbüsün yer alması yönünde % 17'lik bir geri adım atarak bu payı da özele bıraktı.

Doğru da yaptı ancak!

İşte bu % 17'lik pay oranı şua n doldurulamıyor yani satılamıyor.

Talepsizlikten mi hayır Talep de var; işin ciddiye alınıp yürünmemesinden.

İşte sorun bu noktada.

Başbakan Küçük dün Yeni Havayolu Perşembe günü kurulacak dedi ancak böyle bir durumun olmayacağını ben iyi biliyorum hatta THY'nin ilk katıldığı toplantıya Şirketi o gün kurmak amacıyla da katıldığını ancak ortada hazır hiçbir şeyin olmaması neticesinde bir hayal kırıklığı ile masadan boş bir şekilde de ayrıldığını da biliyorum.

Umarım her şey yolunda gider ve bu şirket kurulur.

Kurulur da diğer havayolu şirketlerinin kazıklamasından kurtuluruz toplum olarak.

Bir diğer endişede Türk Hava Yolları'nın bu işten çekilme ihtimalinin an meselesi olduğu bilgisi dün bana ulaştırılan bilgiler arasında!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları