Aslanbaba'nın transfer nedenini anlayan var mı?

Yayın Tarihi: 31/12/10 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Yaklaşık 8 ay önce Demokrat Parti'den ayrılan Aslanbaba yaklaşık bir ay önce UBP'ye geçeceğinin sinyalini vermişti ancak o zamanlar Nazım Çavuşoğlu'nun karşı çıkması neticesinde bu transfer gerçekleşmemişti.

Kurultay ve Bütçe sıkıntısını atlatan Başbakan İrsen Küçük'ten kabineyi değiştirmeden önce dört gözle beklenen koalisyon çalışmalarını bertaraf etmeyi tercih etti.

Başbakan Küçük bilindiği gibi bir süre önce TDP ile yakın görüşme içerisine girmiş ancak bu görüşmeler UBP'nin net bir teklif götürmemesinden ötürü sonuçlanmamıştı.

Koalisyonun ne olacağı merak edilirken dün Ejder Aslanbaba'nın UBP'ye katılmasıyla artık gündemden kalktı.

UBP'nin Mecliste'ki sayısı artık 27'ye yükseldi.

Böylelikle de bir koalisyona ihtiyaç kalmadı.

Gerçi Aslanbaba'nın UBP'ye geçiş gerekçesini sokaktaki çocuğa sorsanız size gülerek cevaplar.

Ancak burada hesap edilemeyen önemli bir nokta var ki UBP'nin başına büyük dert olacak.

UBP içersinde özellikle bütçe görüşmelerinin de tamamlanmasının ardından Bakanlık bekleyen çok sayıda Milletvekili var ve bu milletvekillerinin sadece Üç tanesinin bakanlık alacağı yorumlanıyor.

Beklentilerini son derece artıran milletvekillerinden bakanlık almayacak olanlarının nasıl bir tepki vereceğini doğrusu merak ediyorum.

Sanıyor musunuz ki söz konusu milletvekilleri tam bir riayet içinde meclis oturumlarına gelecekler ve destek gösterecekler.

Hükümeti yalnızca ekonomik anlamda sorunlar ve krizler beklemiyor; parti içinde bakanlık değişimi yönünde de yaşanacak sorunlar Başbakan Küçük'ü iyice yoracak.

Bu nedenle Başbakan Küçük'ün bu süreci çok iyi yönetmesi gerekiyor.

Zira artık ertelenecek ve beklenecek bir süreç kalmadı.

DP'YE UBP'Lİ AKINI BAŞLADI

Son birkaç günde gerçekleşen istihdamlar kamuoyunda sert bir tepki gördü; bunun çok baş ağrıtacağını şimdilik bir kenara bırakacak olursak söz verilip istihdam edilmeyen UBP'lilerinde protesto mahiyetinde Demokrat Parti'ye geçmeye başladıklarını bilmem ne kadar fark ettiniz.

Özellikle önümüzdeki birkaç ay içerisinde UBP'den istifa ederek DP'ye geçeceklerin sayısının artacağını tahmin ediyorum.

Zor ve kritik bir süreç iyi oynayan bir yıl sonra ki erken seçimlerde kazanacaklar.

Bu arada unutmadan UBP'ye alternatif yok diyenlere de önemli bir bilgi "TALAT CTP'YE DÖNMEYE HAZIRLANIYOR".

Bunu hiç göz ardı etmeyin beyler…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları