Bakan Atun güçlü bir vizyona sahip

Yayın Tarihi: 12/01/11 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

En nihayet beklenen kötü gelişmeler yaşanmaya başlandı ve süresiz grevler baş gösterdi.

Dün sayısız okurumdan ve izleyicimden telefonlar aldım.

Herkes anlaşmış gibi "gidişat kötü, acaba hükümet ne yaptığını biliyor mu? sonumuz ne olacak" gibi sorular sordular.

Kiminle konuşsam Hükümetin işi zor kelimeleri çıktı ağızlardan.

Evet şu sıralar gidişat kötü; durumu konuşmak için hangi bakanı arasam telefonlara çıkmıyorlar, tabii burada Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u ayrı tutmak istiyorum.

Her ne kadar genç bir bakan olsa da ekonomik fikirleri ile yeni ve dikkate değer vizyonu olan biri.

Bakan Atun'u uzun zamandır tanırım; mücadeleci ve çalışkan bir kimliği vardır.

Ekonomiyi iyi takip eder; çağdaş görüşleri de vardır ama görüşlerine ne kadar değer veriliyor, kendisine ne kadar değer veriliyor, görüşleri ne kadar önemseniyor doğrusu pek emin değilim.

Geçtiğimiz günkü toplantıya Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma Bakanı Türkay Tokel'i aldığı gibi Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u da yanına almalıydı.

Ekonomi konuşuyorsanız ve bunda ülkenin geleceği söz konusuysa benim Ekonomi Bakanım da orada olmalıydı.

Zannımca Maliye Bakanlığı Ekonomi Bakanlığı ile daha bir sık toplantılar düzenlemeleri ve Hükümetin Mali vizyonunu oluşturmalıdırlar.

Evet belki Sn Atun önceleri genç ve tecrübesiz bir bakan olabilir ancak artık siyaseti yönetsel anlamda nasıl yapacağını ve ekonomik anlamda ülkenin negatif seyreden mali yapısını nasıl pozitife dönüştüreceğini iyi bilen birisi..

Eski Hükümet modellerine bakıldığında Ekonomi ve Maliye Bakanlığı aynı çatı altında oluşuyordu.

Şimdi bu yapı ayrı.

Biz gazeteciler ülkede kötü giden mali yapıyı eleştirirken sürekli Ekonomi kötü gidiyor, bu hükümetin bir ekonomi politikası yok diyoruz ama bunu kastederken oklar ister istemez Ekonomi Bakanlığına yöneliyor halbuki hazinenin anahtarı Maliye Bakanlığı yani Ekonomi Bakanlığı'nın ekonomik konularla direkt bir bağlantısı kalmıyor.

Zaman zaman da Bakan Atun'a haksızlık yapıldığını görüyorum.

Maliye Bakanı Ersin Tatar bilgisi ve tecrübesi olan bir ekonomisttir ancak üslubunu daha sakin kullansa negatif bir tablo oluşturmaktan kurtulabilir.

Bununda ötesinde Ekonomi Bakanı Sunat Atun ile kafa kafaya verseler ve ciddi bir görev paylaşımı yapıp kötü giden şeyler yaşanırken iyi şeyler de yapsalar, en azından bir denge oluşabilir.

Onlar zaten birlikte çalışıyor demeyin çalışsalar bu kadar tablo kötü gitmezdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları