Vatandaşın yeni umudu Hasipoğlu mu?

Yayın Tarihi: 18/01/11 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

UBP Genel Sekreteri Dr Ertuğrul Hasioğlu dün Kıbrıs Genç TV'deki stüdyo konuğumdu.

Günlerdir yaptığı açıklamalarla kamuoyunda ciddi tepkiler toplayan Hasipoğlu'nu konuk etmek istedim; sağolsun kırmadı ve geldi.

Programı başlatır başlatmaz direkt soruyu sordum "ekonomi hiç bu kadar iyi olmamıştı" ne demek Allah Aşkına diye?

Kurt politikacı edasıyla güldü ve "fotoğrafa hep bir açıdan bakıyorsunuz anlatayım" dedi; ilginç noktalara değindi, açıkçası anlattıklarını dinledikten sonra hak vermemezlik yapamadım.

Hasipoğlu'na göre Emekliler ile ilgili Hükümetin aldığı karar Anayasa mahkemesine gitmiş ve bu konuda Mahkeme Emeklilerden yana karar üretmiştir; bu konuda ne paket kalmıştır ne uygulama, şimdi söyleyin sendikalar haklarını kazandıklarına göre ne için itiraz ediyorlar, ekonomide gerilik olduğunu iddia edenlere çok net bir cevabım var buradan ekonomi % 4 büyüme kaydetmiştir, ülkeye 2010 yılında gelen turist sayısı artmıştır ve 2010 yılında ciddi bir ihracat yapılmıştır yurt dışına.

Ekonominin kötü olduğunu söylemek fotoğrafa sadece bir yönden bakmakla ilintili" dedi ve devam etti anlatmaya.

Bir taraftan da onlarca mesaj geliyor ki sormayın; mesajların bir kısmı Ertuğrul Hasipoğlu'ndan umutlu açıklamalar beklerken, Bir kısmı da Sn Hasipoğlu'nu eleştirdi.

Ama mesajlardaki üsluba dikkat ettim de hepsi seviyeliydi ve en önemlisi gelen soruların hepsinde Hasipoğlu'nu yeni bir umut olarak görülüyor havası vardı açıkça .

Hasipoğlu yeni bir umud olur mu olmaz mı ya da bu ne anlama gelir şimdilik bunu sanırım UBP'de Sn Hasipoğlu dahil kimse sorgulamak istemez.

Bir gerçek var ki UBP zor ve derin bir dere geçiyor ve hala Hükümetin bu yönde gerekli vizyonu ortaya konulmuş değil.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER KAPALI KAPILAR ARKASINDA OLMALI

Unutmadan şu konuyu da buraya iliştireyim dedim.

Genel Sekreter Sn Hasipoğlu'na Türkiye ile ilişkiler neden bu kadar gergin diye sordum Cevabı politik ama önemliydi "hayır Türkiye ile gayet iyi ilişkiler içerisindeyiz ama Türkiye ile yaşanan tüm gelişmeler basına malzeme olmamalı kapalı kapılar arkasında konuşulmalı her konu"; sanırım buradan Bazı çevrelerede önemli mesajlar göndermiş oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.