Türkiye'den KKTC'ye bir darbe daha

Yayın Tarihi: 19/01/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik açmaz her geçen gün artmaya devam ederken Ankara Hükümeti'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ticari alandaki işbirliği süre dursun KKTC'ye de ambargo uygulanmaya devam ediliyor.

Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Türk öğrencilerin yoğun olduğu dış ülkelerde yurt açmayı hedeflediklerini, ilk etapta KKTC ve Londra'da çalışma yapacaklarını bildiren bir açıklaması dün KKTC'de bomba etkisi yarattı.

Gerçekten insan içinden sadece YUH diyor da başka bir şey demiyor.

Anlayamıyorum Türkiye bu ülkeye ne yapmaya çalışıyor.

Türkiye'nin AB macerası iyi kötü sürerken masanın üzerinde duran gerçekleri hep yazdım yazmaya da devam edeceğim.

Bilindiği gibi Türkiye'nin Rum tarafıyla sınayi alanda işbirliği antlaşması var ve karşılıklı gümrüksüz alış veriş yapıyorlar.

Bunu bilmeyenimiz yok.

Bu uluslar arası bir zorunluluk ya da menfaattir deyip bunu bir kenara koyuyorum.

Tamam kardeşimde Rum tanklarının Türk lastiği kullanmalarına ne demeli?

"aman yahu paranın milleti mi olur" diyeceksiniz doğru olmaz; peki bunu da bir kenara koyalım.

Ya KKTC'de üretilen malların Türkiye'ye ihracatına konulan engeller ve çıkarılan zorluklara ne demeli; bunları da mı hasır altı yapalım; ya KKTC'ye aktarılan ve ne olduğu belirsiz suç listesi kabarık, sapık, katil ve kaçakçı kimliklerin elini kolunu sallayarak girmesine ne demeli?

Bunu da mı hasır altı yapalım?

Üstüne bir de hakaret işiteceksiniz.

Pes doğrusu.

Daha bitmedi ama…

HASAN ALBAYRAK SAKIN GELME BU ÜLKEYE SENİ İSTEMİYORUZ

Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KKTC'de tespit yapmış 28 bin Türk üniversitelere gidiyor onlara yurt yapacak kalsın ki; bu öğrencilerin parası bu ülkeye katma değer olarak gelmesin, bu ülkenin yurt arenasında bulunan ve yurt çalıştıran insanlar batsın ve gitsin Rum tarafında inşaatta "belo Turko olarak çalışsın" bunu mu yapmaya çalışıyorlar bu ülkenin insanına?

Nereye gidiyoruz ne yapıyoruz beyler diye bizim yetkililerde de soran kimse yok?

Rum bir taraftan bizi yok etme derdinde bir taraftan da Türkiye mi bunun çabasına düştü.

Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak "KKTC'de 28 bin Türk çocuğu var.

Bunlardan bir kısmı belki mağdur, belki barınacak yer bulamıyor" diyor açıklamasında; efendim gülerler size KKTC paralı üniversitelerin olduğu bir yer parası olmayan zaten gelmiyor ki; buradaki tüm mesele buradaki yurt piyasasına da el atarak buradaki yerli sektörü batırmak bunun amacı çok net açık…

Anlaşılması gereken bir nokta var ki ne ben ne de bir başkasının Türkiye'de yaşayan kardeşlerimizle bir derdi yok ama Rum'un yıllardır yapmaya çalıştığını Kıbrıslı Türklere de lütfen AK Parti Hükümeti yapmasın.

Ama gelin görün ki önce menfaatler sonra fikirler çatışır…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.