Turgay Avcı ve sendikalar

Yayın Tarihi: 24/01/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Ülkenin uzun bir süredir yangın yerine döndüğünü söylemeye gerek yok herhalde.

Sendikalar mücadele anlamında üzerlerine düşeni yapıyorlar; son günlerde gazetelere de yansıyan ve bazı öğrenci velileri tarafından organize edilen "beni aç bırak ama okulsuz bırakma" eylemlerine hiç katılmıyorum.

Efendim sanırsanız ki okullardaki grev ve eylemler aylarca gidecek yanılırsınız; hiçbir eğitim sendikası okullarda uzun soluklu grevler yapmaz.

Bu nedenle veliler lütfen sendikaların grevlerine bu denli müdahil olmasınlar.

Öte yandan sendikal platformun eylemine destek veren siyasi partilerin eylemlerini de sadece politik buluyorum.

Yani şu an muhalefette UBP olsa onlarda sendikal platforma destek verenler arasında olacaktı. Olumlu bir katkı mı partilerin bu katkısı evet olumlu ama ne kadar samimi?

Tabii şu önemli dipnotu da düşmeden yapamayacağım siyasi partiler vizyon yenileyip yeni bir politik tavır edinmeye karar verdilerse bunu kesinlikle eleştirmem.

Yoksa yarın bir erken seçim olduğunda ki bu çok uzun bir zaman değil şu andaki muhalefette olan siyasi partiler iktidar olduklarında lütfen aynı hataları yapmasınlar.

Bir gerçek var ki Hükümet şu 13. maaş olayını da zor bulup verecek. Ya da artık nereden fedakarlık yapıp verecekler bilemem.

Yaklaşık bir haftadır gerek sendikalar tarafından gerekse Muhalefetteki partilerin bir kısmı tarafından ÖRP'ye sert bir tavır ve dışlama var.

Gerekçelere baktığım zaman ne sendikaların ne de partilerin gerekçelerini doğru bulmuyorum.

Hangi siyasi parti bugüne kadar hata yapmamıştır.

Şimdi durup bir bir sayayım mı?

Kuzey Kıbrıs'ta bir mücadele yaşanıyor yurttaşlar ve bu mücadelenin içinde eğer ÖRP'de olmak istiyorsa ve orda olmak için diğer partiler gibi O'nun da hassasiyetleri varsa bence kimse ÖRP'yi dışlamamalı ve "kovmamalı" tabi eğer bu kovma eylemi gerçekse?

Sn Turgay Avcı kovma olayının olmadığını sadece olayın gerginleşmeden dolayı yaşanan ayrılık olduğunu anlattı bana.

Kimse ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'yı kayırdığımı ya da desteklediğimi düşünmesin; böyle bir derdim yok.

Sn Avcı ile uzun bir sohbet yaptık ve bu sohbette Sendikaların 28 Ocak'ta gerçekleştirecekleri eylemin ekonomik paketten dolayı değil, Türkiye'yi hedef alan bir mantıkla gerçekleşeceğini hatta sendikal platformu ilkeleri arasında 12. madde olarak nitelendirilen Kıbrıslı Türk-Türkiyeli Türk KKTC vatandaşları şeklinde bir ayrım yapıldığını da iddia etti.

Söz konusu 12. maddeyi gördüğümde bu maddede anlatılmak istenen ile yazılanın aynı olmadığını ve su istimale açık olduğunu bizzat bende gördüm.

Kuzey Kıbrıs'ta eğer bir hak mücadelesi ve var olma savaşı veriliyorsa ki yaşadığımız durum budur; birlik olmak zorundayız.

Buradan CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer'e seslenmek istiyorum; Sn Başkan eski hükümet ortağı DP ile nasıl şu an birlikte hareket edebiliyorsa yine eski hükümet ortağı ÖRP'yi de aralarına alma konusunda gerekeni yapmalıdır.

Ana Muhalefet olmanın verdiği öncülük gücüyle bunu yapmalıdır Sayın Başkan.

Yani diğer partilere baksanıza 3-2-2 bu kadar sayıca az gerçi nitelik olarak çok güçlüler bunu da ekleyim ki yanlış anlamasınlar.

Bu arada önemli bir dip not daha polemiklere girmeden şunu da söylemeliyim CTP Nazım Beratlı gibi değerlere sahip çıkıp yanına almalı; bugün CTP'nin hala güvenilirliği toparlanmada sıkıntı çekiyorsa bu Nazım Beratlı gibi aydın Kıbrıslı Türklerin CTP MYK'sında olmamasından kaynaklanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları