Baraka seviyeyi düşürürse

Yayın Tarihi: 03/02/11 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Birkaç Haftadır Baraka Kültür Derneği'nin mitingte açmış olduğu pankartların tartışması aldı başını yürürdü.

Bu konu ile ilgili bende bir yazı yazdım.

Sen miydin yazan?

Verdiler veriştirdiler.

Baraka Kültür Derneği Aktivistlerinden Münür Rahvancıoğlu adındaki bir yurttaşımız açtı ağzını yumdu gözünü.

Kötü niyetle yazılmış bir yazı olmamasına rağmen ne yalançı ve utanmaz gazeteciliğim kaldı ne de yer altı teşkilatına karıştığım.

Üzüldüm.

Münür Rahvancıoğlu'nun bana yazdığı yazıyı aynen yayınlıyorum.

Aşağıda ekte bulabilirsiniz.

İlkeli ve bilimsel gerçekler ışığında her türlü platformda benimle tartışmaya hazır olduğunu beyan eden Münür Rahvancıoğlu ilk önce benim yalançı ve utanmaz olmadığımı, yer altı teşkilatından da olmadığımı idrak edecek sonra tartışırız.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği önündeki açılan Pankartın imzası Yasemin hareketine aitmiş.

Bunu böyle bilmiyordum.

Araştırmamın ardından Bu pankartı açanın Yasemin hareketi olduğunu öğrendim, tabii bana verilen bilgi yanlış değilse.

İlk önce bundan dolayı Baraka Kültür Derneğinden özür dilerim.

Ancak Baraka Kültür Derneği'nin Yasemin hareketi ile birlikte hareket ettiğini duydum.

Edebilir tabii, pankartta imzayı o atmıştır, bu Barakayı bağlamaz!!!!!!

Evrensel ve ilkeli Baraka Kültür Derneği Aktivisti Münür Bey diyor ki:

"Biz gücümüzü gerçeklerden ve halkımızdan alıyoruz. siz ise yalandan ve yer altı teşkilatlarından. Bu sizin utancınızdır ve herkes de bunun farkındadır."

Bu cümleyi benim için kullanmanız beni üzdü.

Yalançı ve utanmaz demeniz bununda ötesinde beni yer altı teşkilatı ile bağlantısı varmış gibi suçlamanız akıl alır gibi değil.

Yer altı ile bağlantım olsaydı köşe yazısıyla uyarma yollarına başvurmazdım Münür Bey.

Ben başkanı olduğum derneğin üyelerini sizin tiyatro gösterilerine yönlendirmiş birisiyim.

İnsanlar yaramaz buldukları derneklere üyelerini yönlendirmez.

Gelelim şu TUTARLI gazetecilik meselesine.

Ben profesyonel bir gazeteciyim ve hayatımı bundan kazanıyorum.

Bana ne bazı sendikalar ne de Rum tarafındaki bazı misyonlar nakit para yardımı yapmıyor; sakın size yapılır suçlaması yaptığımı sanmayın; alan başka dernekler var ondan biliyorum.

Elimde belgeler de var bunları günü geldiğinde kamuoyuyla paylaşırım.

Gayet dostluk çerçevesinde yazdığım bir yazının hakaret şeklinde bana geri dönmesi umarım yalnızca Münür Rahvancıoğlu'nu bağlar Barakayı değil.

Baraka Kültür Derneği gazetecilere veya kendi görüşlerini paylaşmayan insanlara hakaret eden kişilerden oluşmuyordur.

Dahası burada Münür Bey tarafından acımasızca ve kendinden olmayanın teşkilatçı, utanmaz insanlar olarak görüldüğünü de öğrenmiş oldum.

Bu yapıdaki bir kişiyle neyi tartışayım.

En azından benim canlı yayınım ve köşem kendisine kapalıdır.

Gezsin dursun siyah çelenk bıraksın.

Münür Bey..

Ben tam 12 yıldır gazetecilik yapıyorum bunun altı yılı canlı yayınlarda geçti, Yüksek lisans yapmanın yanı sıra onlarca yurt dışı seminerine katıldım ve Amerika'da uzmanlık alanlarında eğitim aldım.

Bugünkü başarımı ve üç yayın organındaki temsiliyetimi tutarlı bir kimliğe sahip olmaya borçluyum.

Bana gazetecilik öğretmeyin.

Ne siz ne de bir başkası.

Ben zengin çocuğu olarak doğmadım ve hayat benim içinde bir mücadeledir.

Bugüne kadar bana cömertçe yapılan birçok teklifi de elimin tersiyle yittim, sırf bana uymadığı için.

Geçen günkü yazımda sizi tehdit ettiğimi de iddia ettiniz.

Ben tehdit etmem Münür Bey, tehdit bana göre bir yol değildir.

Uğraşmam insanları üzmekle.

Hiçbir kötülük düşünmeden yazılan bir köşe yazısı karşısında, Utanmazlık, yalançılık ve teşkilatçılıkla suçlanmak da beni gerer.

Baraka Kültür Derneği Aktivistlerinden Münür Rahvancıoğlu'nun bana gönderdiği yazısı.

Gökhan Bey,
Haberdar Gazetesi'nde bugün yayınlanan köşe yazınız ile ilgili olarak bu maili gönderiyoruz. köşe yazınızda Baraka ile ilgili yanlış, çarpık ve saptırılmış bilgiler vermeniz bu mailin sebebidir. İnternette çok kısa bir araştırma bile sizin bu yanlış bilgilerin doğrularını öğrenmenize yardımcı olabilirdi.

Yazınızda "Baraka Kültür Derneği'nin mitingte ciddi bir karmaşa yarattığını miting alanında izledim ve üzüldüm" diyorsunuz.

Eğer miting alanındaysaydınız, karmaşa yaratanın Baraka değil, sizin de danışmanlığını yaptığınız DP'nin gençlik kolları olduğunu görürdünüz. Ancak bilindiği gibi görmek ve anlamak başka başka şeylerdir. Kariyeriniz açısından daha faydalı olacak şekilde olayları görme isteğiniz de gayet insani bir durumdur.

Miting'te Baraka'nın taşımakta olduğu "Ankara Elini Yakamız'dan Çek" pankartı yanında aynı içeriğe sahip başka pankartlar da vardı. Bu durumda karömaşa yaratanın neden Baraka olduğunu bize izah etmenizi beklerdik. Üstelik Kıbrıslı Türk halkının demokratik hoşgörüsüne sığmayan bir şekilde bir pankarta (Ankara elini Yakamızdan Çek pankatrtına) saldırılması karmaşa yaratmıyor ancak bu pankartı açmak karmaşa yaratıyor size göre...

Üstelik ve gene üstelik mitingte aynı içerikte onlarca başka pankart olduğu halde bu böyle...

Kültür Dernekleri ve siyaset ile ilgili görüşlerinize katılmıyoruz. Hayatın her alanı siyasaldır, siyaset ayrı bir meslek, farklı bir iş değildir ve olmamalıdır. Siyasal alanın bugünkü yozluğunun sebebi de halk ile saiyasetin birbirinden ayrılmasıdır zaten. Bu sadece bizim görüşümüz değil, insanlık tarihine adını yazdırmış yüzlerce siyaset bilimcinin de görüşüdür. Bunu istediğiniz platformda ayrıntıları ile tartışırız. Söylene söylene ağızda sakız olmuş, ama içi boş klişeleri tekrar etmek isterseniz tabii ki sizin tercihiniz. Ama fikirlerinizi tartışmaya açıksanız da biz her zaman hazırız bilmenizi istedik.

Koyu olarak yazdığınız iftira ise tam evlere şenlik:

"Baraka Kültür Derneği'nin Has...Tir şeklinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde pankart açması Kıbrıs Türk kültürüne yakışmadı"

Söz konusu pankartı açan örgütün altında imzası vardır. sizin gibi bir gazetecinin okuma yazma bildiğini varsayıyoruz. Ama yalan ve yanlış bilgi yaymakta elbet danışmanı olduğunuz parti açısından fayda vardır. Baraka'nın olmayan bir pankartı Baraka'ya mal etmeye çalışmanız acizliğinizin yalana başvurmak zorunda oluşunuzun ve Baraka'nın taşıdığı "Ankara elini Yakamızdan Çek" pankartının halkımızın geniş kesimlerince sahipleniliyor oluşunun bir sonucudur. Biz gücümüzü gerçeklerden ve halkımızdan alıyoruz. siz ise yalandan ve yer altı teşkilatlarından. Bu sizin utancınızdır ve herkes de bunun farkındadır.

Diğer yandan derneğimizi kapatmak konusundaki uyarı kılıfı altındaki tehtidinizi de umursamadığımızı, size ve tüm egemenlere ellerinden geleni artlarına koymamalırını gururla söylüyoruz.

Yayınlayamayacağınız bu yazıyı en azından okuyabileceğinizi umarak saygılar sunarız...

Baraka kültür Merkezi (a)
Münür Rahvancıoğlu
Baraka Aktivisti

Baraka Kültür Merkezi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları