Hükümet istifa eder mi?

Yayın Tarihi: 16/02/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Herkesin dilinde aklında bu soru var; "Hükümet istifa eder mi?"

Günlerdir bu konuşuluyor hatta dedikodular aldı yürüdü.

Başbakan İrsen Küçük'ün istifasını Sn Eroğlu'na sunduğu ancak Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bunu beklettiğini dahi dün benim kulağıma fısıldadılar.

İyice bir araştırmanın ardından bu yönde Başbakan Küçük'e belli mecralardan "istifa et" talebi gitse de başbakan Küçük'ün istifa etmeyeceğini ve bu konuyu gündemine dahi almadığını öğrendim.

Dedikodudur deyip geçmeyin şu sıralar her şeyin olması mümkün.

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi üyeleri ve bazı delegeleriyle dün yaptığım telefon konuşmalarında parti içinde olaylara karşın rahatsızlığın had safhada olduğunu ve ülkede yaşanan ciddi kriz ortamına karşın hala bazı Milletvekillerinin kendilerine verilen bakanlık sözünün tutulmasını beklediklerini öğrendim.

Şu an bazı bakanlar son derece şanslı çünkü kesin görevden alınacak olan bakanlar ülkede yaşanan kriz nedeniyle yerlerinde kaldılar.

Yeni göreve gelecek olanlar ise yüzleri asık ve canları sıkkın bekliyorlar ve sert bir dille Başbakan Küçük'ü eleştiriyorlar.

İlçe Başkanlarının açıklamalarını okudum "istifa durumu yok" diye beyan vermişler.

Hangi gazetede bu yönde bir haber çıktı öğrenemedim ama İlçe başkanlarının açıklamaları doğrudur onu biliyorum istifa falan edecekleri yok.

Şu an hem ülkede yaşanan ağır kriz koşulları hem de AK Parti Hükümeti'nin alenen UBP Hükümetini hedef tahtasına koyması sonrasında bir de parti içinde kriz yaşanmasını hiçbir UBP'li ilçe başkanı arzu etmez.

Ama tüm bu gelişmeler ilçe başkanlarının şu an ki hallerinden memnun olduklarını söyleyemeyiz.

Zira tüm ilçe başkanları seçim döneminde partileri için çok sıkı çalışmışlar ama meyvesini alamamışlardır.

Bunu da bir dip not olarak düşeyim.

BAŞBAKAN KÜÇÜK TEKNOKRAT HÜKÜMETİ KURAR MI?

Son günlerde çok popüler olan sorunlardan biridir "Acaba Başbakan Küçük teknokrat hükümeti kurar mı?" diye; hayır efendim kurmaz.

Her ne tür hükümet olursa olsun yeni kurabilmesi için istifa edip yeniden hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanından alması gerekir.

Ancak Çok iyi yerden duydum ki Sn Eroğlu, Sn Küçük'e böyle bir durumda yeniden hükümeti kurma görevi vermez.

Çünkü Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun "Başbakan Küçük'ün başarısız olduğu düşüncesinde olduğunu" birçok yerde dillendirdiğini artık sokaktaki çocuk biliyor….

İşte bu nedenle Başbakan Küçük herhangi bir hükümet modeli için harekete geçmez.

Hükümet istifa edecek safsatalarından vazgeçelim. Haa istifa etmelimidir diye sorarsanız evet etmelidir çünkü bir çözüm üretemiyor artık.

Bunu da teslim edelim.

Kimse gücenmesin.

Hani mali vizyon, hani ekonomik vizyon?, hani kayıt dışı işçi kontrolü, hani yeni hava yolları?

Hiçbiri yok!!

BENDEN SÖYLEMESİ

DOMUZ GRİBİ KKTC Mİ?
Rum tarafında dün domuz gribi teşhisiyle 6 kişi hayatını kaybetti. Bilindiği üzere KKTC'de son birkaç haftadır hayli yaygın ve sert giden bir grip salgını var. Ve birçok insandaki bulgu domuz gribini andırıyor. Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in konuyla ilgili pek alakadar olmadığını ve domuz gribini normal basit bir grip gibi gördüğünü duyduk. Bu konuda Tabipler Birliği hala gereken uyarıları yapmadı. Hani derya eskiler dingili çıktı artık bu ülkenin.

UBP'DE BAKANLIK BEKLEYİŞİ
Aldığım bazı duyumlara göre Ulusal Birlik Partisi içinde her geçen gün rahatsızlık artıyormuş. Bakan olmayı bekleyen vekillerin ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle Başbakan Küçük tarafından sürekli "bana zaman verin, ortalık çok karışık, zaman uygun değil" şeklinde telkinlerle yatıştırıldığını öğrendim. Parti içinden bir delege beni dün telefonla arayarak bunları söyledi. Koltuklarını kaybetmeleri muhtelemel bakanlar da bakanlık bekleyen vekillere hava atıyorlarmış. Aman yeni bir kriz çıkmasın!!!

AHMET ÇALUDA'DAN GÜZELYURT İÇİN BASKI
Aldığım duyumlara göre UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda'nın Güzelyurt esnafı için Maliye Bakanı Ersin Tatar'a "şu esnafı bir yıl vergiden muaf tutsan, görmüyor musun insanlar siftah yapmadan gün geçiriyor, biraz yardım et" dediğini öğrendim. Sn Çaluda bilmiyor mu ki Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın şu an herkesi para olarak görüyor..

HALİL İBRAHİM AKÇA'NIN GÖREV SÜRESİ NE OLUR?
Günlerdir memleket bu konuyu konuşuyor. Birazcık araştırmanın ardından yeni Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın görev süresinin çok da uzun olmayacağını öğrendim. Halil Akça'nın AK Parti'den Genel Milletvekilliği seçimlerinde Sivas'tan Milletvekilliğine adaylığını koyacağını öğrendim. Bu bilgi bana günler önce geldi bazı meslektaşlarımla da paylaştım. Bu nedenle Sn Akça zaten burada uzunca bir dönem elçilik yapmayacak. Olan Sn Türkmen'e oldu.

OKULLAR YENİDEN GREVDE
Şubat tatili bir çırpıda bitti. Bitti de ne oldu. Bazı okullarda grevler hala devam ediyor. Adnan Eraslan ile Şener Elcil'in her yerde grevsiz yaşayamayız dediğini duyduk. Yani çevrelerindeki arkadaşları bizlere fısıldadı. Olmaz beyler artık sonlandırın şu grevleri de bitsin bu eğitimdeki başıboşluk. Zaten bu hafta Milli Eğitim bakanı Nazım Çavuşoğlu sizinle konuşmak için bakanlıkta toplantı yapacakmış. Benden duyun işte söylüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.