Hasipoğlu: "Ankara, Elcil'den rahatsız"

Yayın Tarihi: 22/02/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu ile dün uzunca bir sohbet yaptık.

Oldukça samimi bir sohbetti; DP'de yaşadığı mutsuz dönemden tutun da UBP'deki bugünkü konumuna kadar her şeyi konuştuk.

2 Martta gerçekleşecek mitinge saygı duyduğunu ancak KKTC ile TC arasında imzalanan protokol da neyin kötü olduğunu ve sendikaların neye dayanarak eylem ve miting gerçekleştireceğini anlamlandıramadığından bahsetti Hasipoğlu bana ve asıl gerekçe olarak Sendikaların eylem arayışlarının özelleştirmelerinden kaynaklandığını iddia etti..

SENDİKALAR ÜYELERİNİ KAYBEDECEĞİ İÇİN EYLEMDE

Ertuğrul Hasipoğlu Sendikaların eyleminin boyutunu oldukça ilginç bir şekilde anlamlandırdı ve "sendikaların bir kısmı kapalı kapılar ardında yaptıkları eylemin aslında özelleştirmelerden kaynaklanacak üye kaybı ve buna bağlı olarak üye aidatlarından kaynaklandığını söylüyorlar. Asıl tepkileri bundandır" dedi.

Doğrusu şaşırdım aslında Hasipoğlu mantıksız bir şey söylemiyordu ama gerçek bu muydu?

Gerçi ekonomik paket dediğimiz ve daha ne olduğunu doğru düzgün bilmediğimiz bir olayın nesi için kavga ediyoruz bunu daha kimse anlamadı.

Yani Ekonomik paketi gören var mı ki? O da başka bir durum..

ANKARA ŞENER ELCİL'DEN RAHATSIZ

Ankara'da gerçekleşen konferanstakini hatırlattım Sn Hasipoğlu'na ve konuşmasının Kıbrıs'ta olumlu yankılandığını ifade ettim.

Sn Hasipoğlu şu meşhur gerilmesiyle sözümü kesti ve kendisi devam etti; "Orada doğru olan konuşmayı yaptım. Evet biz Anavatan Türkiye'ye gönülden bağlıyız ama kimse bize besleme diyemez. Ankara'da Cemil Çiçek ile de görüştüm ve bu besleme konusunu kendisine bahsettim; Sn Çiçek kesinlikle Kıbrıs Türk halkına besleme demediklerini Ne paranı ne Seni isteriz diyen küçük bir kesime bu sözü sarf ettiklerini bana söyledi. Özellikle KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil'den rahatsız Sn Cemil Çiçek. Elcil için hem paramızı istemiyor hem de ay sonu gidip gönderdiğimiz parayı alıyor. Anakara, Elcil'in ağır sözler sarf etmesinin ardından parayı almamasını bekliyordu. Bu duruma canları çok sıkıldı".

Evet, Ertuğrul Hasiopoğlu açık açık anlatıyordu Ankara'nın tepkisini ve iki ülke arasında oynanmak istenen bir oyun olduğunu ve iki ülkenin de bu oyuna gelmemesi gerektiğini söylüyordu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Hali hazırda Başbakan edasıyla açıklamalar yapan Genel Sekreteri bulmuşken kabine değişikliğini de sorduk; Sn Hasipoğlu "eğer kurultaydan sonra yapılsaydı kabine değişikliği çok mantıklı olurdu; ki gerekliydi kabine değişikliği ancak Başbakan Küçük uygun bulmadı yapmadı. Bu saatten sonra da yapılması pek doğru olmaz.Çünkü doğru zaman değil" demekle yetindi ne diyelim hayırlısı…

EGEMEN BAĞIŞ ÖRP İÇİN DEVREDE

Bu arada kuşlar bana yeni bir haber getirdi.

Başbakan İrsen Küçük Ankara'daki gerçekleştirdiği bir dizi görüşmede en son uğradığı Egemen Bağış'tan önemli bir rica almış.

Başmüzakereci Egemen Bağış, İrsen Bey'e ÖRP'yi hükümete almalarını söylemiş.

Başbakan Küçük'te değerlendiririz demiş.

Egemen Bağış'ta vermiş müjdeyi Turgay Avcı'ya.

Ne bilsin Egemen Bağış ki Başbakan Küçük değil değerlendiririz tamam dese de bu işin olması zor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları