Kabine değişikliğini açıklıyoruz

Yayın Tarihi: 05/03/11 11:09
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Lefkoşa'da gerçekleşen görkemli mitingin ardından neler çıkacak, Ankara nasıl bir tepki gösterecek pek yakında göreceğiz.

Aldığım bilgilere göre Ankara sert bir tepki göstermeye hazırlanıyor.

Öte yandan son bir haftadır sürekli aldığım duyumları aktarmak istiyorum.

Hükümette beklenen değişiklik en nihayet gerçekleşmek üzere. 2 Mart Mitinginin geçmesinin ardından Başbakan Küçük artık rahat bir nefes aldı ve hem hükümetle ilgili icraatlarını daha hızlı gerçekleştirebilecek hem de hükümetteki revizyonunu yapacak.

ÖZELLEŞTİRMELER 15 MART'A KADAR TAMAMLANACAK

Aylardır devam eden ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesinleşmeyen Özelleştirmeler olabildiğince hızlı gerçekleşecek.

Bununla ilgili Başbakan Küçük, Çalışma Bakanı Türkay Tokel'i görevlendirmiş durumda.

Söz konusu özelleştirmeler 15 Mart'a kadar tamamlanacak.

Gelişmeler bununla da bitmiyor Hükümet özellikle kamudan başlamak üzere çok ciddi tasarruf tedbirleri almaya çok yakında başlayacak.

KAÇAK İŞÇİ MESELESİ

Hükümet ülkenin ekonomik koşullarını oldukça kötü bir biçimde etkileyen kaçak işçi konusuna Ankara'nın tepkisini çekmeden el atma kararlığında.

Hükümet'in son Bakanlar Kurulu toplantısında ele aldığı konulardan bir tanesi de kaçak işçi olarak bulunan ve aslında KKTC nüfusunun neredeyse Dörtte Birini oluşturan nüfusa müdahale etme konusu..

VE HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ

Uzunca zamandır Başbakan İrsen Küçük'ün telaffuz ettiği konu Hükümetteki revizyon konusu.

En nihayet aldığım net bilgilere göre bakanlıklardaki değişiklik gerçekleşiyor.

Başbakan Küçük bu değişiklik için 15 Mart tarihini uygun gördü.

Özelleştirmeler mevcut kabineyle yapılacak ve sonrasında yeni bir sayfa açılacak.

Aldığım bilgilere göre Turizm Bakanlığı görevini yürüten Kemal Dürüst yeniden Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı olacak; Turizm Bakanlığına ise Ünal Üstel getirilecek. İçişleri Bakanlığı'na ise Nazım Çavuşoğlu getirilecek.

Bu nokta da İlkay Kamil'in kabine dışı kalma durumu var.

Tarım Bakanı Zorlu Töre ile Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif kabine dışı kalacak.

Sağlık Bakanlığı'na Şerife Ünverdi, Tarım Bakanlığı'na ise Ali Çetin Amcaoğlu getirilecek.

Bu köklü değişiklik sayesinde Hükümet güçlü bir atağa kalkacak.

***

TOPLUMSAL DİYALOG VE DEĞİŞİM İNİSİYATİFİ

Kıbrıs Genç TV'de dünkü konuklarım TOPLUMSAL DİYALOG VE DEĞİŞİM İNİSİYATİFİ'nden Dr Deniz İşçioğlu ile Dr Birikim Özgür'dü.

Oldukça güzel bir sohbet yaptık.

TOPLUMSAL DİYALOG VE DEĞİŞİM İNİSİYATİFİ'nin ilke ve amaçlarını konuştuk uzun uzun.

TOPLUMSAL DİYALOG VE DEĞİŞİM İNİSİYATİFİ "Beşparmak Grubu", "Özker Özgür Barış ve Demokrasi Vakfı" (BADEV), "Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği" ve "Demokrasi ve Kalkınma Platformu Derneği" (DEKAP) , değişik alanlarda toplumsal faydayı öngören diğer sivil toplum örgütleri, akademisyenler, aydınlar ve medya mensuplarının da desteğini gözeterek sivil bir inisiyatif başlattı.

Bu inisiyatif ve birlikteliğin odağında KKTC'nin kamu ve ekonomik yapısının çağımıza uygun hale getirilmesi gerektiği yönünde ortak irade de bulunuyor.

Gerek kamu gerekse ekonomik yapımızın yıllardır Ada ve Dünya konjonktürünün gereklerine cevap veremediği ve biriken sorunların ağırlığının ancak ortak hareket, toplumsal uzlaşı ve dayanışma ile aşılabilecek bir noktaya geldiğini anlattı sevgili Deniz ile Birikim.

Arkadaşım Dr Deniz İşçioğlu konuşmasında özellikle şu noktalara dikkat çekti "Sürdürülemez olan mevcut durumun karşılıklı suçlamalar ve zıtlaşma yerine farklılıklara saygı ve ortak menfaatlerin öne çıkarılması becerisinin gelişmesiyle değiştirilebileceğine inanıyoruz.

Yeni bir federal ortaklık için müzakereler devam ederken, ulaşılacak çözümün sürdürülebilir olması açısından siyasi eşit kuruculardan biri olarak Kuzey Kıbrıs'ın kamu ve ekonomik yapısının çağdaşlaştırılması hedefi, toplumsal bir ev ödevi olarak karşımızda durmaktadır.

Diğer yandan uzayıp giden Kıbrıs müzakerelerinden bağımsız olarak kamu sektörü ve ekonomik yapımızın en süratli şekilde sağlam ve sürdürülebilir temellere oturtulması halkımıza karşı bir sorumluluk ve varoluşsal bir gerekliliktir.

İşte bu nedenlerle örnek teşkil edecek bu inisiyatif ve birlikteliğin odağında KKTC'nin kamu ve ekonomik yapısının çağımıza uygun hale getirilmesi iradesi bulunmaktadır".

Dr. Birikim Özgür ise tek amaçlarını diyalogu geliştirmek ve bunu güçlü bir şekilde toplum uygulayan bir sivil inisiyatif oluşturmak olduğunu ifade etti.

Birikim Özgür konuşmasının devamında " Sivil toplum olarak toplumsal varoluşumuzdaki sorumluluğumuz gereği dört sivil toplum örgütü
olarak bizler ortak akla ulaşılması amacıyla paydaşların ve kaynak eleman/uzmanların katılımıyla 22-23 Mart 2011 tarihlerinde temel sorunlarımızı masaya yatırmayı hedeflemekteyiz. Bu forum kapsamında aşağıdaki konularda diyalog ve uzlaşı aranacaktır:

1. Kamunun verimliliğinin ve etkinliğinin artırılması için atılması gereken adımlar.

2. Kamu maliyesinde gelir-gider dengesinin tesisi için alınması gerekli tedbirler.

3. Ekonomik dinamizm/büyüme ve sürdürülebilir bir ekonomi için atılması gereken kısa ve uzun vadeli adımlar.

Forum, aşamalı olarak 3 başlığın paralel oturumlarda ele alınacağı ve sonuçlarının duyurulacağı 2 günlük bir çalışma şeklinde organize edilecektir.

Paydaşların aktif katılımının gözetileceği foruma 75-90 kişinin katlımı hedeflenmektedir.

Uzman bir ekip tarafından yönetilecek forum 'un çalışma yöntemleri ve programı belirlenmekte olup bilahare açıklanacaktır".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları