UBP'de isyan geçmedi sadece ertelendi

Yayın Tarihi: 18/04/11 10:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

UBP içinde yaşanan kriz yoğun müdahaleler neticesinde en nihayet sonlandı.

Şimdi işin kapanma süsü yapılacak.

UBP içinde isyancı grup olarak nitelendirdiğimiz milletvekilleri ileriye gidemeyeceklerini anlayarak mecliste nisap sorunu yaratmaktan vazgeçtiler.

Ancak yapmış oldukları bu hareket bile UBP'de bugünden sonra huzurun ve sakinliğin olmayacağını gösteriyor bize.

Bugün meclisin nisap sorunu yaşamadan toplanacağını tahmin ediyor herkes; yarın ise Parti Meclisi toplanarak olağanüstü kurultayı ya da erken seçimi konuşacak ancak yarın ki toplantıdan bir şey çıkmayacak.

Milletvekilleri Başbakan İrsen Küçük'ten yana olan sıkıntılarını gündeme getirecekler ve tartışaracaklar, şimdilik olacak olan bundan ibaret.

Başbakan Küçük hem medyanın hem de kamuoyunun desteğini alarak 8 kişi ile başlayan bu krizi atlatmöayı başaardı.

8 milletvekilinin çıkardığı isyana Muhalefette adeta destek verdi.

Muhalefet tabii ki muhalefetliğini yapacak, buna diyecek sözümüz yok ancak söz konusu 8 milletvekili daha sonra rahat duracak mı diye sormadan edemiyor kimse!!!

İSYAN GEÇMEDİ SADECE ERTELENDİ

Kamuoyu her ne kadar bu tür bir menfaat kokan isyana prim vermese de UBP içindeki otoritenin sarsıldığını sokaktaki herkes konuşuyor ve herkes UBP Hükümetine 1 yıllık bir ömür biçiyor.

Tabii ülkede uygulanan ekonomik tedbirler ve bunun neticesinde yaşanan pahalılık halkı daha organize eylemler yapmaya itecektir.

İşte UBP içindeki bir grup milletvekili yeniden bir hareketlenme yaratarak Başbakan Küçük'ü erken seçime zorlayabilirler.

Birçok kez Hükümet hem muhalefet tarafından hem de basın tarafından uyarıldı "halkı rahatlatacak jestler yapmak zorundasınız".

Ancak öyle görülüyor ki herşey kendi haline bırakılmış durumda.

İşte bu tehlikeli gidiş en fazla yıl sonuna hükümetin erken seçim kararı alma zorunluluğunu ortaya çıkarabilir.

BU HÜKÜMET YERİNDEN KIMILDAMAZ DİYENLER!!!

İstediğiniz kadar hükümeti destekleyin ve övün ki bunu zaman zaman hepimiz yapıyoruz.

Milletvekillerini mutlu edecek şeyler yapmak yerine halkı mutlu edecek adımlar atılmazsa siyasi partiler halkın da desteğini alarak erken seçimi 2012 yılı martına yaptırabilirler.

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de sorumlu Bakanı Cemil Çiçek'in sözlerini unutmayın "böyle giderse KKTC ekonomisi Ekime batar" demişti.

Şimdi ne olacak ne kalacak Allah kerim modunda gidiyoruz.

Memuru ödemek başarılı bir mali politika gütmek anlamını taşıyor Hükümete göre ama işler öyle değil. Hatta yapılan birkaç küçük ekonomik hamle büyük bir başarı gibi adlediliyor Ekonomi Bakanı tarafından.

ELİNDE PARASI OLAN YATIRIMCI İSTENMİYOR BU ÜLKEDE

Elbetteki ülkenin genel yapısı iyi olduğunda Ekonomi iyidir diyebiliriz ancak elinde milyon milyon paralarla kredi dahi almadan yatırım yapmak için bekleyen işadamlarına da hala kapılarımız kapalıdır.

Sebebi de çok basittir bunun; "müdürü müsteşarı hakkını alamadığı için kolay işlemleri zor deyip yapmaz" bilmem anlatabildim mi?

***

İHTİYAT SANDIĞI DAİRESİNİ HAMAM BÖCÜLERİ BASARSA

Ülkemizde yaz aylarının da gelmesiyle böceklerde anlaşılan saklandıkları delikten çıkmaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde İhtiyat Sandığı Genel Müdürü binada ham böcekleri olduğu gerekçesiyle binanın tamamını ilaçlatma kararı almı ve personele 1 saat erken işten ayrılmaları için talimat vermiş.

Personel de işten bir saat erken ayrılmaya başlayınca müdür tekrardan bir talimat vermiş ve kimse vaktinden önce daireyi terketmeyecek 15:30'da çıkacaksınız demiş.

Böyle bir ikilem yaşanında ilaçlamacılarda erken gelip ilaçlamayta başlamışlar daireyi.

Herkes zehirlenmekten zor kurtulmuş.

Anlayacağınız hamam böcekleri yerine az kalsın personel temizleniyordu.

BENLİ İLE AMCAOĞLU ARTIK BİRLİKTE Mİ HAREKET EDECEK?

Haberdar gazetesi olarak hafta sonu Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'yi ziyaret ettik ve birlikte Gönyeli'yi gezdik.

Kahvede oturup kahvelerimizi içiyorduk ki Belediye seçimlerinde UBP ve DP'nin orrtak adayı olan Olgun Amcaoğlu kahveye geldi.

Herkese seslenip selamladıktan sonra baktım ki Ahmet Benli'nin yanına gelmekten önceleri biraz çekindi ya da ben öyle sandım.

Sonra gel otur zelzenişleri yükselince Ahmet Başkanın yanına geldi oturdu ve güzel bir sohbet gerçekleşti.

Görenler adeta Benli ile Amcaoğlu artık birlikte mi hareket edecekler sorunu gündeme getirdi.

Şaka yapıyoruz tabii ki. Kahve her partiye üye vatandaşlarla doldu taştı ve herşey Gönyeli için mesajı verildi…

Gazeteci abilerimizden biri de halkla derin bir kahve içme sohbeti yaptı..

ÇALUDA VE TANCER SAĞ DUYULU ÇIKTI

İsyancı ekibin içindeymiş gibi bir izlenim veren UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Çaluda isyan başlar başlamaz kendisini bu grubun dışına çıkarmış ve Başbakan Küçük'ün aldığı karara saygı duyduğunu söylemişti.

Hatta son dakikaya kadar kabinede adı olan Ahmet Çaluda'nın bir anda dışarda kalması Çaluda'yı oldukça üzmüştü.

Ancak öğrendiğim kadarıyla Çaluda bundan sonraki süreçte Parti'ye zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmayacak.

UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer de geri adım atmış.

Başbakan Küçük'ün adaylıklarınızı veto ederim tehditi karşısında zaten bakanlık alamayarak hayal kırıklığı yaşayan Tancer bir de adaylık konusunda sıkıntıya düşmek istememiş.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yeniden parti başkanı olduğu dönemde tüzükte değişiklik yaparak Genel Başkana üst düzey yetkiler imaknı yaratması şimdi Başbakan İrsen Küçük' yarıyor.

Merak ediyoruz acabaSn Eroğlu bu işin Küçük'e yarayacağını bilseydi bu kadar yetki alanı yaratır mıydı Genel Başkanlık makamına?!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları