DP neden büyüyor?

Yayın Tarihi: 21/04/11 10:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

İktidarda olan her parti yıpranır bu gelenek midir nedir anlamadım doğrusu?

Sanırım ülkemizdeki menfaat olgusu yüksek olduğu için Hükümetteinde herkesi memnun etmek gibi bir durumu olmadığı için oluşuyor memnuniyetsizlik.

Demokrat Parti'nin yapısına baktığımız zaman son bir yılının hatalarla dolu olduğunu görürüz hem de çok stratejik hatalar. DP'lilerle konuştuğumda "asla affedilemeyecek hatalar yapıldı" demekten geri durmuyor kimse.

Hele Genel Başkan Serdar Denktaş'ı da sert bir dille eleştriyorlar ancak DP'nin oldukça ilginç bir yapısı var ki Başkanlarını da kimseye yedirtmiyorlar ve sahip çıkıyorlar.

Bu Serdar Denktaş'ın duruşuyla bağlantılı olsa da Denktaş soy ismine duyulan saygı da işin bir parçası sanırım.

Özellikle Ocak ayından beri DP'de ciddi bir yükselişin olduğunu hepimiz gözlemliyoruz.

Tancer, Hasipoğlu ve Aslanbaba'nın UBP'ye transfer olmasının ardından parti ciddi bir toparlanma havasına girdi.

UBP'ye bölgesel olarak oluşan tepkiler nedeniyle kimisi gizli kimisi açık bir katılım başladı partiye.

Tabii Genel Başkan Serdar Denktaş'ın çalışmalarının yanı sıra Partinin diğer yönetici organlarındaki baş aktörlerin katkısı küçümsenemeyecek boyutta.

DP GÜZELYURT'TA CİDDİ İVME KAZANDI

Geçtiğimiz günlerde ÖRP'den istifa ederek DP'ye katılan Ekonomi ve Turizm eski Bakanı Erdoğan Şanlıdağ Güzelyurt ve Lefke bölgesinde ciddi bir hareketlilik yaratmış durumda.

DP az koşmadı Şanlıdağ'ın peşinde; şu sıralar iki dönemdir Milletvekili çıkaramayan DP şimdilerde Güzelyurtta inanılmaz bir ivme yakaladı.

Keza Girne ve Gazimağusa da da hareketlenme yüksek.

Ancak açık yüreklilikle belirtmeliyim ki Gazimağusa da hala UBP'ye yakın üst düzey partililerin olduğunu duyuyorum.

Bu nedenle merkez Gazimağusayı boşlamamalı.

HALK DP'Yİ KONUŞUYOR

Uzunca bir üsredir muhalefette kalan DP sanırım olası bir erken seçimde iyi bir sayı çıkarabilecek ancak adayların çok iyi seçilmesi lazım çünkü bazı DP'lileri UBP grup odalarında UBP'li bakanlarla görüyorum, bunda yasak yok tabii ama DP bu adamları genel seçimde aday gösterirse kazandıkları gün partiden kaçarlar.

Benden uyarması. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim sokaktaki Vatandaş artık DP'yi konuşuyor ve değerlendiriyor.

DP nin çizmiş olduğu istikrarlı politikalar halkın dilinde ve övülüyor.

Herkes payına düşeni alsın ve toparlansın.. benden söylemesi

***

OKYAY SADIKOĞLU ÖRP'DEN İSTİFA ETTİ

Siyasi yaşamına Bizim Parti ile başlayan Okyay Sadıkoğlu, ÖRP'nin kurulup aktif siyasete başlamasının ardından Partisi ile birlikte ÖRP'ye katılmış ve ÖRP Genel Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

ÖRP içinde çalışmalarına meğerlim bir süre önce son vermiş. Dün aldığım bir duyumu köşemde paylaşmıştım; çıkan haberim üzerine Okyay Sadıkoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptım ve son durumun ne olduğıunu sordum.

Sadıkoğlu'nu uzun süredir tanırım açık sözlü bir adamdır, "ÖRP'den 6 ay önce istifa ettim, hatta istifa mektubumu ÖRP Lefkoşa İlçe Başkanlığına sundum ancak bildiğim kadarıyla istifa işleme konmadı. En azından Genel Başkan Turgay Avcı ile birkaç kez görüşme talebim olmasına karşın yanıt alamadım. Hep "tabii görüşelim" dendi ancak bu görüşme gerçekleşmedi. ÖRP ile vizyonumuz örtüşmüyor, artık ayrı görüşleri savunuyoruz. Bu nedenle ayrılmayı uygun gördüm. Ancak belirtmeliyim ki birlikte siyaset yaptığım insanları asla karalamam. Genel Başkan Turgay Avcı ile de hiçbir kırgınlığım ve husumetim yok. Bunu da belirtmeliyim. İfade ettiğim gibi artık aynı dünya görüşünü savunmuyoruz" dedi ve devam etti süreci anlatmaya. Sordum tabii kendisine bundan sonra siyasette neler yapacaksınız diye!!!

ÖRP BARAJI BİZİM SAYEMİZDE GEÇMİŞTİR

ÖRP'nin genel seçimlerde aldığı oy oranının % 6.5 civarında olduğunu belirten Sadıkoğlu "Bizim Parti'nin oyu bildiğiniz gibi % 2.5 civarındaydı; yani benim ve ekibimin ÖRP'nin barajı geçmesindeki katkısı çok büyüktür. Biz adam akıllı çalışmasaydık bugün öRP baraj altı kalmıştı. Bunu belirtmeden geçemeyceğim" dedi.

Siyasete nerde devam edeceğim sorusunu cevapsız bıraktı Okyay Sadıkoğlu ancak aldığım duyumlara göre yakında bir partiye katılacak.

Önce Genel Sekreter Erdoğan Şanlıdağ ardından da Genel Başkan Yardımcısı Okyay Sadıkoğlu ÖRP'den istifa etti.

Bu yaprak dökümü ÖRP'yi nere götürecek doğrusu merak ediyorum.

***

BAŞBAKAN KÜÇÜK'TEN "BASIN" YEMEKLERİNE BAŞLADI

Başbakan İrsen Küçük'ün politikalarını birçok gazeteci destekliyor, çünkü Başbakan Küçük'e inanıyor aslında gazteciler.

Tabii muhalif olanlar da var ki bu olmalı zaten. UBP içinde yaşanan kriz ve bu krizin tekrarlanma riski başbakan Küçük'ü basınla ilişkileri daha sıkı tutma noktasına getirdi.

Aldığım duyumlara göre Başbakan Küçük dün akşam Hamitköydeki bir restauranta HAVADİS'in üst düzey yöneticileri ile yemekteymiş.

Başbakan basınla yemekleri düzenli hale getirme kararı almış; ee şart tabii şu zor günlerde Basın desteğini yanına almayan siyasetçilerin işi zor.

Darısı diğer gazetelere…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.