Güzelyurt'u resen'ciler vurdu

Yayın Tarihi: 25/04/11 10:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Yaşanacak bir memleket midir Kıbrıs?

Bazen bu soruyu çok sorarız kendimize.

Hayal kırıklıklarımız vardır Hükümet yönetimlerinden ve anlaşılamama durumlarımız çokçadır insanlarca.

Güzelyurt'u kaleme alma ihtiyacım hasıl oldu bugün.

Zira hafta sonu aldığım ve telefonun ucunda ağlayan sesler vardı.

İçim burkuldu.

Adını vermeyeceğim bir babadan gelen bir telkefondu bu.

Maliye Bakanlığı'nın gönderdiği ve uyguladığı Resen altında ezilen bir baba; "çocuğuma harçlık veremiyorum Gökhan Bey diye" ağlayan bir ses.

Maliye Bakanı Ersin Tatar'ı aradım hemen ardından cep telefonu kapalıydı; bugün meclise uğrayıp durumu ileteceğim; yardım eder mi bilmiyorum.

Günlerdir Güzelyurt'ta yaşanan Resen vergilerden dolayı telefonlar alıyorum.

Hükümet bu işe bir çare bulmalı ancak sanırım Hükümetin böyle bir derdi yok.

Güzelyurt'ta yaşayan esnafın kazanç sağlamadığını ve birçok konuda geri kjaldığını bilmeyenimiz yok, buna rağmen kazanç gösterememelrine rağmen Resen vergi gönderiliyor, konuyu Ahmet Çaluda birçok kez Ersin Tatar'a iletmiş ancak Bakan Tatar bu konuyu görmezden geliyor diye Bölge halkının Ersin beye karşı bir yargısı var.

Bu ne kadar ön yargıdır ne kadar haklılar yakında belli olacak.

BAKAN KEMAL DÜRÜST'E ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Aylar öncesi Güzelyurt'tan Meclise gidip gelen İki Bakan bir de Genel Sekreter vardı ancak dönemin Genel Sekreteri Mutlu Atasayan'a gereken destek verilmediği için Hasipoğlu ile girdiği yarışı kaybetti.

Son Kabine revizyonunda da Turkay Tokel kabine dışı bırakılınca şimdi tüm gözler Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olan Kemal Dürüst'e çevrildi.

Güzelyurt'tan tek Bakan olarak kabine de yer alan Bakan Dürüst'ün bölge sakinlerinin sorunlarının çözülmesinde ne tür bir rol oynacağı merak ediliyor.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda'nın tüm uğraşlarına rağmen Başbakanlıktaki bazı engelleri aşamadığını ve Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın ilgisini bölgeye çekemediğini bizzat kendi ağzından defalarca kez duydum.

İşte bu noktada tüm gözler Bakan Kemal Dürüst'e çevrilmiş durumda; Hükümet içinde bölgesinde ağlayan Babalara ne kadar sahip çıkabilecek.

Bakan Dürüst'ün bu konuda gayretli ve samimi olduğu da bilinen bir gerçek ancak Hükümette Güzelyurt'a karşı nedense bir duyarsızlık var...

Turizm Bakanlığı'nda ciddi bir başarı gösteren Kemal Dürüst yeniden Eğitime dönmesinin ardından Eğitim Sendikalarının sorunlarıyla çok uğraşmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

Zira aldığım duyumlara göre Eğitim Sendikaları yakında şok eylemlere hazırlanıyorlarmış.

***

İLGİNÇ BİR REFARANDUM VE AYRILIŞLAR

Siyasi Partiler ile Sendikal Platformun en başından beri birlikte çalışamayacaklarına hep inanç belirtttim.

Bazı sendikaların siyasi partilere yakın olduklarını biliyoruz ancak birçok sendika da beklenenden daha hırçın bir tavır sergiliyor.

Belki de bu tür bir davranış içinde olmalaı normal çünkü onlar sendikal kesim ve hak arayışlarını genelde sert eylemlere de başvurarak yapabiliyorlar.

Ancak Siyasi partiler tüm ülke geneline hitap ettikleri için daha mantıklı ve yumuşak bir politika izlemnek zorunda kalıyorlar.

Siyasi partiler ile birlikte mitingler düzenleyen Sendikal Platform arasında yaşanan ama kabul edilmeyen gerginlikler her geçen gün iki yapının arasının açılmasını sağladı ve gelinen bu nokta da bugün CTP-BG ile TDP Referandumun yıl dönümünü kutlayan bir miting gerçekleştiriyor ancak bu mitingte sendikalar ve bazı siyasi partiler yok.

Hatta katılmayın çağrısı dahi yapılıyor.

Ne biçim birlikte hareket etme eğilimidir bu ülke adına.

Mitinglerde beraber olan sendikal yapı ile partiler bu kez hem kendi içinde hem de ayrı ayrı hareket ediyorlar.

İşte bizim ülkemize sahip çıkma irademiz bu.

Her zaman her konuda aynıyız.

Birlikte hareket etmekten yoksunuz.

Şimdi bakıyorumda belki 3-4 ay sonra siyasi partilerle sendikalar yeniden bir araya gelecek ve eylemler yapacaklar ama hangi yüzle ve hangi samimiyetle, birbirlerini aldatan eşler gibi aynı masada yemek yiyecekler?

TURİZM SEKTÖRÜ HAL VE GİDİŞTEN MUTLULAR !!!

Uzun zamandan sonra Turizme yaşanması beklenen patlama bakalım kimin kucağında patlayacak diye başlamak lazım bu dipnota.

Yurt dışında imzalanan protokollerin ardından ülkeye ciddi bir turist akışının gelmesi bekleniyor.

Son zamanlarda bazı yeni havayolu şirketlerinin de KKTC'ye uçuşlarına izin verilmesi Turizme yeni bir ivme yaratacak bu sene.

Bundan dolayı Turizm sektörü bu gelişmelerden oldukça memnun mesut.

Tabii Ercan havalimanının başta olmak üzere, bazı otellerin ve bazı restaurantların kaliteli hizmet veremeyeceğini biliyoruz.

Bu nedenle umarım sektör ve Turizm bakanlığı bu konuda ivedi önlemleri alırlar.

Sadece kabul ve ziyaretlerin ötesinde!

HAMİTKÖY IŞIKLARINDA HALKI PERİŞAN EDEN TAMİRAT

Gerçek inşaatın üstlendiği yol genişletme çalışmaları nedeniyle dün Hamitköy Işıkları'nın bulunduğu anayol adeta trafik terörüne neden oldu.

Araçların birçoğu toprak ve taşlarla dolu yolları kullanmak koşuluyla Gazimağusaya gidebildi.

Yolların genişletilmesi önemli bir çalışma olarak nitelendirilirken geçişlerin sağlıklı sağlanmasını olanaklı hale getirme ihmalini Karayolları dairesi mi yoksa Gerçek İnşaat mı yaptı doğrusu merak edip araştıracağım.

Yalnız söylemeliyim ki halk dün yol genişletme çalışmalarının alternatif yol sağlanmaksızın yapılmasını çok eleştirdi haberiniz olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.