Al sana ambargo

Yayın Tarihi: 06/06/11 10:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hep sormuşumdur kendime, KKTC yüzölçümü küçük, nüfusu dünya nüfusuna göre az bir ülke, neden hala istenilen gelişme düzeyine gelmedi.

Ve yine sorarım kendime bugüne kadar seçtiğimiz milletvekilleri, bakanlar , başbakanlar yaptıkları tüm iyi-kötü yanlışlarla çok mu beceriksizdiler ki KKTC'yi adam edemediler.

Düşünsenize ne ekonomisi ne iç güvenliği sağlanabilmiş bir ülke olamadık bir türlü.

Yaşanan bombalamalar, bıçaklamalar, kurşunlamalar ve darplar aldı başını yürüdü.

Arkanıza sağınıza solunuza bakmadan yürüyemiyorsunuz artık yolda.

Param olup da yeni model bir avrupa arabasına bindiğimde ilk yadırgadığım şey aracın hareket etmesinden 10 saniye sonra kapılarını kendi başına kilitlemesiydi.

Hatta kendi kendime "yahu kaza olursa içinde sıkışıp kalacağım, kurtaramayacaklar beni" diye de söylenmiştim.

Sonraları öğrendim ki trafik ışıklarında durduğunuzda yan kesiciler hemen kapılara saldırıveriyorlarmış yabancı memleketlerde.

Yine sonraları idrak ettim iyi ki kapıları kendi başına kilitleniyor da yolculuk yaparken olası bir saldırıya karşı savunmasız yakalanmıyoruz.

MÜCADELEMİZ BOŞUNA MI?

Ülkeye akan kontrolsüz nüfus akışını bir kenera bırakın son birkaç aydır Türkiye de seçim var diye sövme duymuyoruz Türkiye hükümetinden ancak dolaylı yönden de olsa ambargo devam ediyor diye düşünüyorum.

Doğancı-Elye patates üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bicen ile Güzelyurt-Lefke Naranciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu Genç TV'deki gece programımda konuktular.

İkisi de dertliydi ancak Mehmet Bicen sanırım daha dertli.

Doğancılı patates üreticilerinin Mersin kapısından dönen 800 ton patatesin KKTC üreticileri üzerindse yarattığı kötü etkiyi anlattı uzun uzun.

İlk dinlediğinizde konuyu hemen çakıyorsunuz.

Doğancılı üreticiler Türkiyede büyük bir Çips firmasına patates satıyorlar.

300 tonluk ilk parti gidiyor ve sorunsuz giriş yapıyor Mersin kapısından 2. Ve 3. Parti toplamda 800 ton gidiyor ve patateste değil üzerine belenmiş topraktaki kurtçuktan dolayı geri gönderiliyor.

KKTC Tarım Bakanlığı'nın yaptığı tetkiklerde toprakta var olan ancak patase zarar vermeyen kurtçukları tespit edecek bir yöntem yok diye "OK" raporu veriliyor; ancak ne ilginçtir birinci parti ürün Mersinden giriş yapıyor ama sonrasındakiler aynı tarladan olmasına karşın giriş yapamıyor.

Şimdilerde bu patatesler Haspolattaki depolarda bekletiliyorlar, tetkikler ise Rum tarafında yapılacak.

Mersin Kapısı bu konuda haklı diyeceksiniz hemen ancak Doğancıda üretilen patatesleri sözleşmeli bir süreden beridir Türkiyedeki büyük çips firması alıyor ve ne ilginçtir aynı topraktan çıkan patatesin üzerindeki topracıklarda gözle görülmeyen bu kurtçuklara rastlanmıyor.

İster istemez birileri Kıbrıs Türk üreticisinin bu ürünü Türkiye pazarına sokmasını istemiyor.

BAKAN AMCAOĞLU 3 KEZ AÇIKLAMA YAPMA İHTİYACI HİSSETTİ

Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu bu konuyla ilgili 3 kez açıklama yapma ihtiyacı hisseti programımıza katılarak ve artık patatesleri yıkayarak göndereceklerini bu sorunu da konuşarak çözeceklerini defalarca kez açıklayarak rahatlatmak istedi üreticileri.

Bakanın iyi niyetini teslim etmek lazım tabii ancak bizim üreticinin içine düştüğü durum NANAY anlayacağınız varsa..

BİR TAKIM ELBİSE ALABİLME İÇİN KAÇ TON PORTAKAL SATMANIZ GEREKİR?

Güzelyurt-Lefke Naranciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu da Naranciyecelerin devletten alacaklı olduklarını ve Hükümetin bu paraları 2009 yılından ödemeye başlayarak 2011'e gelmeye çalıştığını söyledi. Dayıoğlu "Bakan Amcaoğlu'nu bizde sever ve takdir ederiz ancak Hükümetten bir türlü alacaklarımızı alamıyoruz" dedi

Bakan Amcaoğlu hemen bağlanıp Limon'la ilişkili ödeneklerinizi bu hafta yapacağız dedi verdi müjdeyi vermesine de bu geçmiş yıllara ait ödemeler tabii, bu yılki değil.

Tabii iş dönüp dolaşıp Maliye Bakanlığına bağlanıyor.

Sordum Sami Dayıoğlu'na 300 TL'lik bir takım elbise alabilmek için kaç ton portakal satmanız lazım, yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz "isterseniz bu sorunuza cevap vermeyim" dedi; yani çok ton portakal satmanız gerekiyor alt tarafı bir takım alabilmeniz için…,

***

YORGANCIOĞLU ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENDİ

Günlerdir konuşulan CTP Kurultayı en nihayet dün gerçekleşti.

İkinci tura kalması beklenirken bu olmadı.

Adaylar arasındaki oy dağılımının sonuçlarına göre Ömer Kalyoncu 299, Özkan Yorgancıoğlu 334 oy aldı.

Buna göre yarış ikinci tura kaldı ama Ömer Kalyoncu daha önce de belirttiği gibi bir oy bile az alması ve yarışı ikinci sırada tamamlaması halinde yarıştan çekileceğini söylediğini anımsatarak yarıştan çekildiğini duyurunca yarış ikinci tura kalmadı.

ikinci tur yapılsaydı Mehmet Çağlar'a oy veren delegeler bu sefer kime oy verirdi diye düşündüm bir anda.

Yorgancıoğlu sadece 35 oy farkla kazandı bu yarışı.

Ancak bu her iki adayın da güçlü olmasından ileri geldi sanırım.

Tabii Ömer Kalyoncu'nun ikinci turda yarışmayıp kazanma şansını bertaraf etmesi de düşünce kaldırır diye düşünüyorum.

Talat'ın bu oy şeklinin oluşmasında bir payı da var gibime geliyor.

Şahsen ben Yorgancıoğlu ile Mehmet Çağlar'ın ikinci tura kalacağını düşünüyordum ancak son günlerde Kalyoncu'nun gücünü küçümseme diyenler olmuştu bana.

Hayırlısı olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.