Hasipoğlu Hükümete yüklendi

Yayın Tarihi: 24/06/11 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

"BU BÖYLE GİTMEZ"

DAK ve DAİ sürecinin ülke genelinde yarattığı yaralar uzun süre konuşulacağa benziyor.

Üzülerek izledik yaşananları, en çok da Hükümetimiz yaşanan tüm bu olaylar neticesinde yani hem darplar hem de okulların satılması meselesinde ne kadar aciz kaldığını gördük.

Şimdi her yerde konuşulan Hükümetin yıl sonunda erken seçime gitme durumunun oluşmuş olması.

Erken seçim yıl sonu olmasa bile gelecek yıl sanırım artık gerekli olacak; çünkü işler artık yürümüyor.

Hükümet bu işleri gerçekten yapamıyor gördüğüm kadarıyla.

Siyasetin adetidir söz verip yapmamak ama bol bol söz verip yapmamak, toplum önündeki itibarınızı sıfırlar, ensenize tokat vurup elinizdekini alırlarken sesinizi çıkarmayıp kem küm etmek de toplum önündeki itibarınızı sıfırlar.

Maalesef bugün yaşanan durum bu.

İrsen Küçük Hükümetinin başarılı olmasını en çok isteyenlerden biriyim, bunu her zaman çekinmeden söyledim ve yazdım; gelin görün ki her geçen gün kötüye gidiliyor

UBP GENÇLİK KOLLARI HÜKÜMETE KIZGIN

UBP Gençlik Kolları Başkanları önceki akşam bir araya geldi ve toplantı yaptı.

Toplantı da başta UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu olmak üzere bazı bakanlar, vekiller ve yöneticiler de vardı.

Aldığım bilgilere göre Gençler Hükümete oldukça kızgın; en büyük kızgınlıkları da CTP döneminde işten atılan 1600 UBP liye yeniden iş verilmemesi ve CTP'li istihdamların işten atılmaması.

CTP'li istihdamların işten atılmasının yanlış olacağı; zamanı geldikçe UBP'li gençlerin de işe alınacağı vurgulansa da geceye katılan bir Bakan tarafından gençler tatmin olmadı..

HASİPOĞLU "HÜKÜMET SÖZLERİNİ TUTMUYOR"

Önceki gece gerçekleşen toplantıdan hayli bilgiler aldım, kaynaklarım bana kalsın ancak Genel Sekreter Ertuğrul Hasipoğlu'nun gecede yaptığı konuşmada Başbakan İrsen Küçük başta olmak üzere Hükümetin geneline sert bir şekilde yüklendiğini ve Hükümetin tutabileceğinden fazla herkese söz verdiğini, bunun da Parti içinde büyük sıkıntılar yarattığını söylediğini öğrendim.

Hasipoğlu hayli kızgınmış.

Tabii kol kırılır yen içinde kalır deselerde; belli ki UBP'nin içi kazan gibi kaynıyor.

Bu elbetteki hoş bir durum değil.

Ancak UBP'li gençler iş sözü verilmesine karşın UBP'liler işsiz ancak CTP'lilerin hala işliyor olmasını hazmedemediklerini defalarca kez dile getirmeleri üzerine Hasipoğlu da gecede böylesine sert bir konuşma yapmış.

En önemlisi de Hasipoğlu'nun "bu böyle gitmez" demesiymiş birkaç kez.

Parti yönetecileri her ne kadar uzlaşıcı mesajlar verseler dahi, gece sert tartışmalarla son bulmuş.

Birkaç güvendiğim kaynaktan gelen telefonlardı bunlar.

Başbakan Küçük'ü gerçekten de çok zor günler bekliyor.

Parti içinde Başbakan'a başkaldıran milletvekillerinin de olduğunu duyuyoruz.

Kontrol sağlanmazsa bu UBP'yi dağılma noktasına taşıyabilir.

Bazı mentalitelerinde UBP hala birinci partidir safsatasına sığınmalarını doğrusu yadırgıyorum.

***

TANSEL DORATLI NABIZ YOKLUYOR

Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun yeni partisini ilan etmesine artık çok bir zaman kaldı.

Ertuğruloğlu'nun Mağusadaki sağ kolu olarak bilinen Tansel Doratlı her partiden önemli kişilerle son birkaç haftadır görüşmelere yapıyor ve yeni partiye davetler gerçekleştiriyor.

Yeni partinin net olarak adı netleşmemiş durumda.

Her ne kadar Tahsin bey milletvekili transferi yapmayacağız açıklaması yapmışsa da bazı milletvekillerin transferleri için ciddi bir çalışma da olduğunu duydum.

Hatta bana bir isim listesi dahi verdiler ama bana kalsın, ortalığı karıştırmanın bir anlamı yok şimdilik.

ÖRP'den ayrılan ünlü Girneli bir işadamının da Tahsin beyin Girnedeki parti çalışmalarını öğrenmiş bulunuyorum.

Hayırlısı bakalım, göle yoğurt çalmak tutacak mı diye herkes merak ediyor Tahsin bey benden söylemesi, haa tabii Ankara işin içindeyse durum değişir tabii…

MUHALEFET UBP'Yİ TOPUN AĞZINA KOYMAYA HAZIRLANIYOR

Meclisin dünkü oturumunda Muhalefet Parti başkanlarının çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirmesi ses getirdi getirmesine ancak Hükümet koltuklarda yoktu.

Ancak aldığım bilgilere göre Avcı haricindeki Muhalefet liderleri dün bir toplantı gerçekleştirmişler kendi aralarında ve gelecek haftaki meclis oturumunda sürpiz eylemler yapma kararı almışlar.

Avcı hariç dediğimi farkettim bir ara, evet Sn Avcı UBP'ye katılacaktı yeniden hatırlatmakta fayda var yoksa niye muhalefet olarak UBP'yi kayırsın ki?

ELEKTRİK KURUMUNDA NELER OLUYOR

Kısa süre önce yazdığım köşe yazılarımda Kıb-Tek`le ilgili bilgi ve belgelerin elimize ulaştığından bahsetmiştim. Bunları kısa süre sonra burda yayınlamaya başlayacağız. Fakat bu bilgilerden bazıları pes bu kadarı da olmaz denecek cinsten. Bir kurum çalışanından elimize ulaşan iddialarda, kurumla iş yapan bir iş adamının yeni atanan 7 kişilik yönetim kurulundan 4 tanesinin kendi tarafından siyasi baskıyla atanmalarını sağladığı yönünde. Bu konu kurum içerisinde son derece rahatsızlıkla karşılandı. Görünen odur ki Kıb-Tek gergin günlere gebe.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.