UBP'den Ergün Serdaroğlu krizi!

Yayın Tarihi: 14/07/11 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük göreve gelmesinin ardından ne çektiyse parti içi muhalefetten çekti.

Defalarca kez yazdım bir türlü izin vermediler rahat bir çalışma ortamı kurabilmesi için.

Bugün ülkede yaşanan bazı kriz ortamları varsa bu gergin yapı hala devam ediyorsa bunun UBP'nin içinde ama sadece bir kısmında bulunan Hükümete karşı ayak kaydırma oyunlarıdır.

Her zaman Başbakan İrsen Küçük'e toplum tarafından güvenilmesi ve destek verilmesi gerektiğini yazıp çizdim.

Bu düşüncem de asla değişmez ancak öyle görülüyor ki UBP içinde isyancı vekiller olarak tanımladığımız grup yeniden hareketlenmiş durumda.

Dün bir UBP'li milletvekili aradı beni ve uzun uzun konuştuk.

Tabii ki arayan Vekil Başbakan Küçük'e tam destek verenlerden biriydi.

Yaşanan huzursuzluktan bahsetti ve UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu'nun her gittiği yerde Başbakan İrsen Küçük'ü haksız yere eleştirdiğini, karalamaya çalıştığını anlattı.

Telefonun ucundaki vekile "parti içi muhalefet normal karşılamalısınız, olağan şeyler bunlar" dedim; "bu olağan dışılığın ötesine çıktı Gökhancığım, Başbakan Küçük elinden gelenin fazlasını yapıyor ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi için.

Görüyorsun ağır ağır yaralar sarılıyor ancak Ergün Serdaroğlu İrsen beyi siyasete yakışmayan şekilde resmen kesiyor" dedi..

Ve anlattı olup bitenleri uzun uzun.

Bir süre önce yine bir grup milletvekilinin Başbakan İrsen Küçük'ün aleyhine oyunlara gireceği kamuoyuna yayılmıştı.

Özellikle Tahsin Ertuğruloğlu'nun önümüzdeki hafta parti kurmasının ardından ki bu ya 15 Temmuz ya da 18 Temmuza denk gelecek; bazı UBP Milletvekillerinin Ertuğruloğlu'nun partisine kayma ihtimallerinin olduğu söylentisini hepimiz duyuyoruz.

Gerçi ben pek fazla ihtimal vermiyorum böyle bir gelişmeye. Ama siyasette intikam almak moda oldu artık..

Başbakan İrsen Küçük'ün gerek parti içi gerekse muhalefetle olan ilişkilerini dengelemeye çalıştığını ve bu konuda iyi niyetli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ülkedeki sorunların aşılması için İrsen beyin daha konsantre şekilde çalıştığını da bilmeyenimiz yok.

Bu taraf tutma değil kesinlikle bir gazeteci olarak net bir duruş "İrsen Küçük bu ülke için önemli bir şanstır ve siyaset bu şansı toplumun elinden almamalıdır"…

***

BAKAN ÜSTEL ÇEVRE VE KÜLTÜRE DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEK

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel göreve gelişinin ardından Turizmde çok önemli ataklar ve atılımlar yaptı.

Yalnızca sektör tarafından değil halk tarafından da son derece takdir toplayan Üstel çalışmalarını Çevre ve Kültür alanlarına da yoğunlaştırıyor.

Bakan Üstel hem çevre kirliliğini kontrol altına almak hem de turistlerin rahat bir şekilde tatillerini sürdürmelerini sağlamak için çok yakında Turizm Polisi yapısının devreye konulacağını ve bununla ilgili önemli çalışmaları olduğunu her gittiği yerde söylüyormuş.

Herşeyin başı niyet Ünal bey. Niyet varsa herşey nasılda yoluna giriyor.

UBP'YE KATILIM İŞİ NE OLDU SN AVCI?

Birkaç gündür kulağıma fısıldanıyor UBP- ÖRP birleşmesi . Geçtiğimiz günlerde bunu Hükümetten bir bakan da teyit etti bana.

Yine bugün bir başka bakandan aldığım bilgiye göre Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın gelip gitmesinin ardından bu birleşme olacakmış.

Ne dersiniz Sn Avcı?

"HAK" AHMET İŞCANI ÇOK ÖZLÜYORMUŞ

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşçan HAK Dönem başkanlığı yaptığı bir aylık sürede HAK'ı bir hayli faal hale getirmişti.

Ancak İşcanın ardından ülkede yer yerinden oynadı HAK'tan tık ses yok.

Bazı çevreler HAK'ın Hükümetin etkisi altına girdiğini söylüyor.

HAK'tan bazı kişilerde Ahmet İşcan'ın yeniden başkan olmasını istiyorlarmış ancak İşcan bu teklife pek sıcak bakmıyormuş.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.