Muhalefetten Saray'a: "yok olma tehlikesi yaşıyoruz"

Yayın Tarihi: 10/08/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Son birkaç ayda gelip giden bakanlar ve diplomatlar sürekli umut saçtılar Kıbrıs konusunda .

En nihayet Downer gidip Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti ve "amman ses veremeyin dışarıya bir şey anlatmayın, sonra sürece zarar verirsiniz" diye de tembihledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu geçtiğimiz Cuma parti başkan ve temsilcilerini Saraya çağırdı ve bilgilendirdi; Cumhurbaşkanının da uyarısı off the record kalması yönündeydi. Ancak ben bazı siyasilerle konuştum ve öğrenmem gerekenleri öğrendim..

ÖNERİLER TARAFLARI TATMİN ETMİYOR

Hepimiz farkındayız ki müzakere süreci ile ilgili olumlu mesajlar verilmeye çalışılıyor ancak durum öyle değil.

Görüşmeler tam bir güvensizlik havasında geçiyor ve liderlerin her iki taraf içinde hazırladıkları Öneriler tatmin edici ve kabul edilebilir değil.

LİDERLERİN ÜZERİNDE BASKI VAR

Cumhurbaşkanlığındaki toplantıda bir diğer gündem maddesi de Liderler üzerindeki konuşmayın baskısı.

Bu baskıya müzakerelerdeki anlaşmazlıklarda eklenince liderler uzlaşıda ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Her ne kadar bu uzlaşmazlıklar dışarıya sızmasa da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bunu partilerle yaptığı toplantıda birkaç kez dile getirme ihtiyacı hissetmiş.

EKİMDE HERŞEY BELLİ OLACAK

BM Genel Sekreteri Moon sunduğu iyi niyet mektubunda Ekim ayında herşeyin şekilleneceğini ve eğer çözüm umudu varsa Zirvenin daha verimli geçmesinin ötesinde Uluslar arası bir konferansa da gidilebileceğini belirtti.

İşte Ban'ın bu açıklamasını daha BİR ay önce Cumhurbaşkanı Eroğlu Ekimde herşey kesinleşir sözleriyle ima etmişti.

MUHALEFETTEN SARAYA "BEYAZ KİMLİK UYARISI"

Yine yaptığım bazı sohbetlerde öğrendim ki Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun muhalefetteki partileri az bilgilendirmesi, partiler arasında "Başkan birşeyler gizliyor" yorumlarına neden olmuş.

Öte yandan Hükümetin Beyaz Kimlik konusunda aldığı kararlardan duyulan rahatsızlık da dile getirilmiş ve Kıbrıslı Türk Nüfusun azaldığı beyaz kimlik verilmesi halinde bir gün bu kimliklerin vatandaşlığa dönüştürülme tehlikesinin bulunduğu uyarısı yapıldı.

Özellikle Beyaz Kimlik konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da rahatsızlıklarının bulunduğunu öğrendim..

***

TAÇOY, BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI HÜDA AKSOY'A VERDİ VERİŞTİRDİ

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy UBP'nin son parti meclisi toplantısında kürsüye çıkarak Başbakan İrsen Küçük'ün Müsteşarı Hüda Aksoy aleyhine sert bir konuşma yaptı ve sert cümlelerle eleştirdi.

Taçoy, Müsteşar Aksoy'un görevini yerine getiremediğini söyledi. Taçoy'un bu ithamları Parti Meclisi üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Hüda Aksoy'un Başbakan Küçük'ün kelime anlamıyla sağ kolu olduğunu ve İrsen Beyin Aksoy'u bir an bile yanından ayırmadığını bilmeyenimiz yok.

Hasan Taçoy, Başbakan Küçük'e yakın bazı kişilerinde haksız kazanca tevessül ettiğini açıkça isim vererek kürsüden söylemiş. İsimler bana aktarıldı ama burda açıklamama gerek yok diye düşünüyorum…

***

HAK DÖNEM BAŞKANI MUSTAFA ULAŞ OLURSA!!!

Mustafa Ulaş'ı tanımayanımız yoktur.

Birçoğumuzu mutlaka okutmuş ve önemli bilgilerle donatmıştır.

İyi bir Edebiyat öğretmenidir.

Açıkçası HAK'ın içinde yer aldığını bilmiyordum ama öğrendim.

HAK Dönem Başkanı olmuş Ahmet İşcan'dan sonra HAK'ın başına gelen önemli ve iş yapacak isimlerden biri bence.

Bu arada HAK temsilcilerine burdan bir tavsiye; dönem başkanlıklarınızı en azından altı ayda bir yapın, daha mantıklı olur ki bu yönde bir talep olduğunu da biliyorum.

Sonra HAK şu sıralar çok sönük; sahi ne için kurulmuştu?

***

DAYIOĞLU HANGİ ÖNEMLİ RANDEVUSUNA GEÇ KALDI?

TDP 'de çalışmalar oldukça hummalı bir şekilde devam ediyor.

TDP Genel Başkanı Mehmetn Çakıcı parti kurmayları ile birlikte önceki gece Güzelyurtta uzunca bir toplantı yaptı.

Tabii o gece TDP Dışilişkiler Sekreteri Sami Dayıoğlu'nun Lefkoşa'da yetişmesi gereken başka bir örgütlenme çalışması vardı ki buna oldukça geç kalınca yeni üyelerden tepki gördü. Neyse Dayıoğlu yeni üyelerin gönlünü almayı başarmış..

***

BENGÜ ŞONYA ÖNEMLİ TEMASLAR İÇİN LONDRA'DA

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya üst düzey siyasi görüşmeler yapmak için hafta başı apar topar Londra'ya gitti.

Hangi siyasilerle görüşeceği sır gibi saklanan Şonya'nın Londra'dan ne tür sonuçlarla döneceği ve DP'nin ne tür çıkışlar yapacağı merak ediliyor..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları