UBP içinde ateşle oynayan vekiller!!!

Yayın Tarihi: 12/08/11 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Bir süredir konuşulur oldu UBP içindeki huzursuzluklar; son günlerde bunun dozaşı artmaya başlayınca konuya değinmek farz oldu.

UBP içinde tek bir yerden kontrol edilen ve yönlendirilen bir grup milletvekili Eylül ayına girdiğimiz zaman Başbakan İrsen Küçük'e karşı sert bir müzakere süreci yapmaya hazırlanıyorlar.

Söz konusu milletvekillerinin hepsinin isimleri ve yaptığı toplantılar bilgime geldi ancak şimdilik bu olanları açıklamayacağım. Sırası yakında gelir.

UBP'DEN HİÇBİR VEKİL KAÇMAZ, AMA DAHA KÖTÜSÜ VAR

Sürekli gündemde tutulmaya çalışılan bir başka konu ise UBP'den başta Türkay Tokel ve Ergün Serdaroğlu olmak üzere ayrılacak Milletvekillerinin Tahsin Ertuğruloğlu'nun partisine katılacağı konuşturuluyor.

Peşinen söyleyim ki yok böyle bir şey. Hiçbir Milletvekili UBP'den ayrılmayacak.

İşte asıl önemli nokta burda; UBP'li 9 Milletvekili Başbakan İrsen Küçük'e sert muhalefet yapmak için şu an organize oluyor.

Bu muhalefetin içinde Meclisin açılmasını engellemek başta olmak üzere Meclis Komitelerinin çalışmasını engellemek ve aktif aleyhte propaganda süreci yürütmek geliyor..

ATEŞLE DANS

Tabii ki nerede huzursuzluk varsa orada aynı zamanda başarısızlıkta vardır.

UBP'li üst düzey bir yönetici beni dün arayarak Parti içindeki gruplaşmaları anlattı.

Gerçi Başbakan İrsen Küçük'ü destekleyen Milletvekillerinin ve delegenin sayısı oldukça fazla ancak karşı grubun Hükümeti çalıştırmamak ve Hükümeti kamuoyuna karşın küçük düşürmek için ciddi hazırlıkları var dediğimiz noktalar bunlar.

Hükümeti başarısız kılıp istifaya zorlamak ya da Aralık 2012 kurultayında Başbakan İrsen Küçük'ün aday olmamasını sağlamak.

UBP içindeki İrsen Küçük karşıtlarına buradan hatırlatayım İrsen Küçük yalnızca Partiden ve halkın önemli bir ksımından değil Başbakan Erdoğan'dan da tam destek almış durumda. Yani işiniz zor.

Söz konusu 9 Milletvekilinden oluşan grubun Eylül ayında başlatacakları Hükümete karşı mücadele her ne kadar Hükümeti zora sokacak olsa da kamuoyundan pek fazla destek alamayacak gibi geliyor bana.

Yani bir tür ateşle dans ya da macera oyunu oynuyorlar bence..

***

HÜKÜMETTE KABİNE DEĞİŞİMİ OLACAK AMA SANDIĞINIZ ŞEKİLDE DEĞİL

UBP'den üst düzey bir kaynak beni önceki gün arayarak manşet niteliğinde bir haber verdi.

Ancak yazmadım bir başka yerel gazetemizde çıktı gördüm ama gelin ben size ne olacağını söyleyim de doğrusunu benden öğrenin.

Önceki gün bana gelen telefondaki bilgi Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın görevden alınarak Ekonomi ve Maliye Bakanlığının birleştirilip Sunat Atun'a verilmesi ve Spor Bakanlığı'nın da Kemal Dürüst'ten alınıp Ahmet Çaluda'ya verilmesi şeklindeydi.

Aynı bilgi bana da geldi.

Evet Başbakan İrsen Küçük'ün Ersin Tatar'dan rahatsız olduğunu son zamanlarda çokça duyuyorum bende ama kanaatimce Ersin Tatar'ı görevden alması pek muhtemel değil.

Gelelim kimlerin yer değiştireceğine.

Küçük bir araştırmanın ardından öğrendim; Lefkoşa'dan ve Mağusa'dan birer bakan EKİM ayında görevden alınacak ve yerlerine Güzelyur'tan ve İskele'den başka bir milletvekili konulacak. Bu bilgiyi hem UBP'li üst düzey yöneticilerden hem de kabineden teyit ettim.

İsimler bende kalsın şimdilik bakarsınız hangi Bakanların görevden alınacağını Pazartesi günü açıklarım.

TURİZME ALTIN ÇAĞINI YAŞATAN BAKAN

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel dün bir basın bildirisi yayınladı ve 1974'ten bugüne KKTC'nin en yüksek doluluk oranında olduğunu açıkladı.

Bu denli şevkli ve inançlı çalışan bir Bakanın başarısız olması mümkün değil zaten.

Kamuoyunda son zamanlarda çokça konuşulan ve Hükümete gönderilen ince bir mesaj geliyor kulağıma "Kabine Ünal Üstel gibi Bakanlardan oluşmalı"; yok mu kabinede Ünal Üstel gibi Bakanlar; var tabii ama yeterli mi hayır.

İşte bu nedenle yeni bir kabine değişikliği farz oldu…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.