Taçoy disipline mi veriliyor?

Yayın Tarihi: 15/08/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi son gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısında öylesine gergin anlar ve ortamlar yaşadı ki sormayın.

Yaz yaz bitmiyor. UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un geçtiğimiz hafta Başbakan İrsen Küçük ile girmiş olduğu tatsız diyaloğu yazmak istememiştim.

Ancak aldığım bilgilere göre Parti Meclisi Toplantısının ardından yaşanan bu tatsız diyalogtan dolayı Başbakan İrsen Küçük kendisine yapılan bu saygısızlığa çok kırılmasına karşın önce sineye çekmiş sonra da Hasan Taçoy'u disipline verme kararı almış diye duydum.

BAŞBAKAN KÜÇÜK'Ü KIRAN DİYALOG

Bazen bazı görevlere gelir ve seviniriz bazen de bu görevlerden alınır ve üzülürüz.

Hayatımızda hepimizin başına gelir.

Ancak bir de farklı bir durum vardır ki artık KİN gütmeye başlarız ki siyasette olmaması gereken durumlardan biridir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Metehan Kemal Küçük Spor Kulübü açılışı yapılmış bu açılışa Başbakan İrsen Küçük'ün merhum oğlu Kemal Küçük'ün adı verilmişti.

Yerinde de bir davranış olmuştu.

Görkemli bir açılış yapılmıştı. İrsen Küçük'ü hepimiz biliriz.

Gösterişe merağı olmayan, Başbakan olmasına karşın sade bir hayat süren Devlet Adamlarındandır.

Ben birçok kez kendisine markette yalnız başına kendi alışverişini yaparken rastlamışımdır.

UBP'nin son parti meclisi toplantısında söz alarak kürsüye çıkan UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy yalnızca Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy'a değil bizzat Başbakan Küçük'e de yüklenmişti.

Öylesine kırıcı cümleler kullandı ki Taçoy duyanlar "bu sözlere anlam veremediler"..

Taçoy kürsüdeki konuşmasında "Metehan Spor Kulübü'nün arazisinin verilmesi nasıl olmuştur, orada yapılan pek çok şeyin toplanan haraçlarla yapıldığı iddia ediliyor Sn Başbakan" diyerek Başbakan Küçük'ü itham etmişti. Başbakan Küçük'te "Orda dikilen büstün parasını ben kendim verdim, kimseden de haraç toplanmamıştır.

Ne münasebet" diye cevap vermişti.

Dahası gerçekleşen konuşmaları burda nakletmiyorum. Ancak Taçoy'un İrsen beye yönelik yaptığı ithamkar konuşma Parti meclisindeki diğer üyeler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

TAÇOY'UN SAVUNMASI İSTENECEK

Hasan Taçoy'un ithamları karşısında kırılan Başbakan Küçük'ün ilk önce bunu büyütmeme yoluna gittiği ancak yapılan bu tür bir saygısızlığa karşın Taçoy'un savunmasını istemeye hazırlandığını Üst Düzey bir UBP Yöneticisinden öğrendim.

Yani Taçoy disipline verilmeye hazırlanılıyor.

RAHATLIK BATTI

UBP uzun bir sürenin ardından tek başına iktidar oldu ve benim anladığım, UBP'nin kendi vekillerinin bir kısmı bundan rahatsız; rahatsız ki bu iktidarı istifaya götürmek için uğraşıyorlar.

Daha önce de yazmıştım "bir grup UBP Milletvekili Eylül ayında açılacak olan meclisin açılışını engelleyecek diye".

Bu öyle bir sayı ki ÖRP'nin desteği bile yetmeyecek Hükümetin çoğunluk sağlamasına.

Bizde siyaset intikam almaya dönüştü ne yazık ki. Unutmadan önemli bir durumu daha nakledeyim; UBP'de son zamanlarda herkes kendini Genel Başkan olarak hayal etmeye başladı.

Bazı bakan ve vekillerin bu tür eğilimleri o kadar aşikara dönüştü ki her yerde konuşulur oldu.

Anlaşılan birilerine rahatlık fazlasıyla battı.

*****************

CTP-BÜYÜKELÇİ GÖRÜŞMESİNDE KİMLER VARDI?

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Sn Halil Akça'yı takdir ediyorum.

Hem gazetecilerle hem de siyasi partilerle görüşüyor ve ilişkileri sıcak tutuyor.

Bir Büyükelçinin görev yaptığı ülkede yapması gereken davranışlardan biri bence.

Cuma gecesi Lefkoşa Merit Otelde CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy,Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp vardı. Görüşmede önemli konular konuşuldu; bu kadarını söyleyim..

************

SENDİKALAR BAKAN ÜNVERDİ'Yİ YETKİSİZ GÖRÜYOR

Hepimizin sempatik ve çalışkan bulduğu biridir Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi ancak Emeklilik yaşı konusunda sendika başkanlarının birçoğu yaşanan olayların dışında olarak görüyor Bakan Ünverdi'yi.

Geçtiğimiz akşam Türk-Sen başkanı Arslan Bıçaklı ile yaptığımız söyleşide "bu yasa başkaları tarafından hazırlandı ve uygulanmaya çalışılıyor. ,

Ben yalnızca bakanın değil hiç kimsenin yetkisi olduğuna inanmıyorum" demişti bana.

Sendika Başkanları ile sık sık telefonda konuşurum Çalışma Bakanlığına karşı büyük bir eyleme hazırlanıyorlar; haberşiniz olsun Şerife Hanım..

*****************

DP-AKP İLİŞKİSİ TAM GAZ

Aslında ne kadar güzeldir KKTC'deki siyasi partilerle AK Parti arasındaki ilişkilerin sıcak olması.

Tabii bir yere kadar.

DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu'nun dünkü açıklamasında DP-AKP ilişkileri eskiden daha iyi yönünde bir açıklamsı vardır. Turgay Avcı kıskanacak Sn Arabacıoğlu; zaten UBP-ÖRP koalisyonu da olmadı…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları