Dolmacı: "Katkıyı hükümet yerine Yardım Heyeti yapıyor"

Yayın Tarihi: 17/08/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ada ülkelerinin her zaman ekonomilerinin sarsıntıda olduğunu biliriz.

Tek geçim kaynakları aslında Turizmdir.

Turizm olmasına karşı turizmdir de bu bizde pek böyle olmuyor.

Dış destekli bir ekonomimiz olduğu için bizde memur alımı daha ön plandadır ve ne çiftçilik gelişir bu yüzden ne narenciye ne Turizm.

Düşünsenize her gün açıklamalar duyarız çeşitli sektörlerden "hükümetten paramızı alamadık, eyleme gideceğiz" diye.

İşte bu sorunlar Hükümetlerin bir adayı yönettikleri olgusundan hep uzakta yaşamalarından kaynaklanır.

Baksanıza Rum tarafına yılda 2 milyon turist ağırlıyor; çünkü parayı nasıl kazanacaklarını biliyorlar.

Bir de bize bakın Turizm uzun zamandan sonra ilk kez bu yıl bir rahatlama gördü.

Tarlada çalışan gençleri seçim kazanmak uğruna alıp memur yaptığımız için artık sebzemizi, meyvemizi hep Türkiye'den satın alıyoruz, hem de fahiş fiyatlara.

DOLMACI "TURİZM BAKANLIĞINA HÜKÜMET TANITIM İÇİN KAYNAK AKTARMIYOR"

Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı ile dün sohbet ettik ve kendisine bu yıl ki turizmde yaşanan çıkışı sordum.

Dolmacı "kısmen bir iyileşme var ancak bu kesinlikle yeterli değil. Bu yıl yurt dışına tanıtım yapamadık. Hükümet, Turizm bakanlığına tanıtım için para vermedi, eğer önümüzdeki yıl da katkı yapılmazsa Turizmde beklenen artış olmaz. Bunu herkes net bilmeli. Hükümetin yapacağı katkıyı bugün Türkiye Yardım Heyeti yapmıştır. Yani Turizmin daha iyi noktalara taşınması için Turizm Bakanlığı çalışıyor ama katkıyı Hükümet yapmıyor, TC Yardım Heyeti yapıyor" dedi.

Tabii Dolmacı aslında önemli bir gerçeği ortaya koydu; birçok katkıyı Yardım Heyeti yapıyor bu hem iyi hem de kötü.

Devletin bütçesinin yetmediğini hepimiz biliyoruz; aslında Turizm Bakanlığına bağlı tanıtım kaleminde para var ama kağıt üstünde ve bu para başka alanlara kullanılıyor.

Bu yeni bir şey değil.

Bu noktada imkan yaratamayan bir Hükümete Yardım heyetinin yardım etmesi güzel bir durum ancak bu başka bir olumsuzluğu da beraberinde getiriyor bence; ister istemez iki başlılık oluyor.

Hükümetten destek göremeyen Yardım Heyetinde alıyor soluğu.

YARDIM HEYETİ OLMALI MI?

Bu sorunun cevabı evet olmamalıdır bence de ama bizim gibi gelişme niyeti olmayan ve günü birlik politikalarla milletvekili, bakan hatta Başbakan olmak için elli tane ali cengiz oyunuyla ayak oyunu yapan siyasiler olduğu sürece EVET Yardım Heyeti bu ülke için şart ve gerekli.

Peki Ankara, Yardım Heyetine aktardığı paracıkları Hükümete aktarsa ne olur?

Diye düşünebiliriz, söyleyim "burada ayırım yapmıyorum hangi hükümet olursa olsun o parayı da istihdama şuraya buraya harcar bitirir". Bu nedenle en azından TC Yardım Heyeti burada birçok yatırımın doğru şekilde yapılmasını sağlamak için oldukça gerekli ve önemli.

Düşünsenize KKTC'nin Turizm Alanında dış dünyaya tanıtımı için Hükümetin Turizm Bakanlığına ayıracak ödeneği yok diyor Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı ve ekliyor "TC Yardım Heyeti bu yardımı yapmasa Tanıtım da olmaz"… burada önemli birden çok gerçek vurgulanıyor.

Kimse gücenmesin ama şu soruyu en azından bir genç olarak şu sıralar kendime bolca soruyorum "Biz ne zaman adam olacağız?"..

****

AHMET BENLİ'Yİ HEYECANLANDIRAN NE?

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'yi birçoğumuz yakından tanırız; Gönyeli için bugün ne yapabilirim diye kendini paralayan bir adam. Üstelik ilginç bir iddia da bulunuyor "bir daha zor aday olurum" diyor; yani Gönyeli'nin gelişmesi için ürettiği projelerden bir nemalanma kaygısı yok.

Hani seçimlerde ben şunu yaptım, bunu yaptım diyemeyecek belki de eğer aday olmazsa?

Kaldı ki bence olmalı.

Çok havalı ve başarılı geçinen bazı CTP Belediye Başkanlarından kat kat daha başarılı biri.

Dün bir kahve içme fırsatı bulduk ve uzun uzun projelerinden bahsetti.

Açıp gösterdiği çizipleri, hesaplar, şunlar bunlar az kalsın kendimi mimar zannedecektim biraz daha.

"çok yakında yerin üstüne geçiyoruz, çünkü yerin altındaki tüm işlemler bitti bitiyor. Sen o zaman gör Gönyeli'yi" diye hırsla konuştu. İki Partinin adayını dahi geride bıraktığına göre Gönyeliler doğru seçim yapmış..

***

IŞILAY ARKAN'A DİN İŞLERİ BAŞKANLIĞI DA YAKIŞIRDI

Işılay Arkan'ı tanımayanımız yoktur. Her bireyin hayatına ya öğretmen olarak girmiştir ya da yardım amaçlı.

Yani bu ülkede hiçbir menfaat gütmeden canla başla çalışan Aydınlardan biridir.

Bir süre Vakıflar ve Dinişleri Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmıştı.

Tabii Arkan'ın dini yönlerinin de güçlü olduğunu bilinen başka bir gerçek; bu haberi duyduğumda hem bir Kıbrıslı hem Dini çok iyi bilen biri Din İşleri Başkanlığı daha çok yakışırdı diye mırıldandım kendime.

Biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs'ta dünyaca tanınan birkaç makamdan bir tanesidir Dinişleri Başkanlığı ve bu makamın başında en azından Kıbrıs Türk halkının huyunu suyunu bilen birinin olması bence daha makul olurdu..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları